Aion Pytania + Porównanie do Rift

Aion EU ma sie dobrze, nie na wszystkich serwerach ale 1600-2000 ludzi to suma wystarczajaca, gralem rowniez na Thor. Psiaczenie na Gameforge - norma, Aion nie padnie ale mysle ze serwery UK zostana polaczone za jakis czas. Ping w Aion powyzej 100 jest rzeczywiscie odczuwalny... odczujesz najbardziej na PvP wiec serwerow i granie na NA nie polecam, tylko nie piszcie o WTFast zaraz bo padne ze smiechu.

A moglbys ktos porownac te 2 gry, ktora zasluguje na wieksza uwage ?

Hej, @Sarenka, nie wiem, czy to przeczytałeś/aś, więc jeszcze raz wrzucam:

"Wiesz co? Pobierz pierwszy pakiet Aiona z launchera GameForge'a i sam zobacz. Od pewnego czasu Aion pobiera się pakietami, po pobraniu pierwszego (parę giga, bodajże 6, ale nie chcę skłamać) można grać w teorii do 18 lvlu (w teorii, bo lokacje na wyższe lvle są niedostępne, niestety czasami zdarzają się tam specjalne questy na niższe). Stworzysz postać, chwilę sobie pobiegasz, porobisz questy, zobaczysz, czy Ci się podoba"

Tutaj masz dyskusję na temat tego, która gra jest lepsza:

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/49237-aion-vs-rift/?mode=show

I co? 41 głosów za Aionem, 41 za Riftem :P Możesz sobie poczytać, ale prawda jest taka, że żadna opinia nie da Ci więcej od Twojej własnej.

Dzieki, nie widzialem, ze juz jest podobny temat.

Ekhem, przepraszam za offtop, ale, @donek, właśnie 13 serwerów pobiło tego Twego maxa osób online. ;V Sama liczyłam. :D

Ekhem, przepraszam za offtop, ale, @donek, właśnie 13 serwerów pobiło tego Twego maxa osób online. ;V Sama liczyłam.

Aktualnie jedynie urtem ma 2050 online widac czytanie ze zrozumienm boli ;)

NIe wiem ile wy graliscie w Aiona ale ja gralem okolo 3-4 lat dziekuje skonczylem ;) Moge smialo powiedziec ze mam bardzo dobra wiedze na temat tej gry ...i nie pisze rzeczy wyssanych z palca jak wiekszosc z was ;)

Aion jest bardzo dobra gra i ani razu tego nie podwarzylem...jak dla mnie obecnie najlepsza f2p nikomu nie odradzam tez w nia grac. Napisalem tylko , ze powoli umiara a to , ze wy nie umiecie czytac ze zrozumieniem no to juz nie moja wina.

Avany serevry UK conajmniej od roku-2 swieca pustkami jest pelno petycji o merg a gameforge ma to gdzies wiec nie pisz , ze bedzie merg bo go nie bedzie , pograj porozmawiaj z ogarnietymi ludzmi a pozniej wypisuj dziwne rzeczy. 80% ludzi z Barusa gralo wczesniej na serevrach UK..

wiec nie pisz , ze bedzie merg bo go nie bedzie

No teraz to sam sobie zaprzeczasz.

Aktualnie jedynie urtem ma 2050 online widac czytanie ze zrozumienm boli

Co ma do tego czytanie? Weszłam w tego linka co wcześniej podrzuciłam i widzę.

A w Aiona gram jakieś trzy lata.

Ta gra nie umiera, po prostu nie ma tak licznej populacji jak w Korei czy choćby w Ameryce - ale tak jest praktycznie we wszystkich grach.

Także proszę, skończ już ten temat.

Witam. Mam kilka pytan odnosnie aion'a, bo mam zamiar pograc, aktualnie moja gra to Rift.

W Aion'a nigdy nie gralem.

- Jak wyglada endgame w tej grze ? jak mozecie go porownac do Rift'a ?

- Jak wyglada system walki ? jest bardziej dynamiczny/emocjonujacy niz w Rifcie ?

- Jak wyglada proces expienia ? do ktorego lvlu sa questy ? itd.

- Jak bardzo ta gra jest P2W, albo czy w ogole jest ?

- Czy trzeba kupic premium na poczatku ? daje to jakas wieksza przewage nad graczami ?

- Jak wyglada system party oraz pvp w aionie ?

- Jaki serwer mozecie polecic, gdzie jest ogolnie najwieksza populacja, oraz gdzie jest najwiecej polakow, na jakims konkretnym serwerze mozna sie dorobic troche wiecej zł?

Dzieki.