Aion - pytania totalnie zielonego

no cześć ;) . zastanawiam się nad grą w aion'a i nurtuje mnie kilka pytań:

- czy klasy są zbalansowane?

- na jakim poziomie stoi support?

- czy is daje dużą przewagę?

- jaki poziom przedstawia community?

- Tak.

- Nie wiem.

- Gold Pack daje.

- Wysoki.

Jeżeli chodzi o support to moim zdaniem jest dobry. Parę razy akurat musiałem się do nich zwrócić i szybko mi pomagali.

@Baruch: a sa one wyraznie widoczne w normalnej grze? z tego, co czytalem, darmowe konta maja jedynie pelny dostep do pvp, questow i ekwipunku..

W sumie to na free masz niewiele ograniczeń. Do 30lvla nie miałem z tym problemu. GP daje niewiele:) Skraca CD instancji, możesz handlować z innymi, (na małym lvlu nie potrzebne) możesz używać global chata i kupować w AH, no i free ma 2 sloty na postacie, a GP 8. Później oczywiście najważniejszy jest AH i instancje. Jak ci bardzo zależy to za 25zł kupisz GP na allegro, a na następnie nazbierasz w Kinah (waluta w grze)

O ile gra Ci się faktycznie spodoba i zdołasz w ciągu swojego pierwszego GP wyexpić postać na tyle by mogła spokojnie zarobić kinah potrzebny na kolejnego GP. Ja bym Ci radził póki co grać do tego 30 lvl na starterze i zobaczyć czy gra przypadnie do gustu i czy nie odpadniesz po 3-4 dniach. W wolnej chwili możesz rozejrzeć się za kontem z veteranem jeżeli ktoś ma na sprzedaż, wymianę, oddanie :)

od 50/60lvl gra bez Gold Packa nie ma sensu, więc tak czy siak, musisz zainwestować jednak można kupić go na allegro, około 25zł albo w grze za 24mln? Jakoś tak. Więc można kupić no i da się go wyfarmić.

Mając starterowe konto to masz rację, ale gdy by udało mu się kupić Vetka to GP mógł by sobie odpuścić praktycznie do end game. Dłuższy czas oczekiwania na kolejna instancję nie jest taki straszny, a zresztą wtedy stać by go było spokojnie na GP jak coś.

W sumie zacząć gre na Weteranie jest o wiele przyjemniej i znacznie lepiej, więc możesz poszukać, pewnie się znajdzie, nawet na forum widziałem kilka ofert graczy którzy sprzedawali konta Weteran w Aion.

a jak wyglada veteran kontra zwykle darmowe konto ? jakie przewagi ma veteran ?

http://www.aionfreetoplay.com/website/featuresdetails/

Tutaj masz wszystko.

Polecam AION nawet bez płatności i zapraszam na serwer Anuhart (EU), jest najbardziej zaludniony,

dopiero co założyliśmy legion "Królestwo Niebieskie". Strona www w budowie.

Jak coś pisać do mnie na serwerze: Terrastylez

Pozdrawiam.

edit: elyos oczywiście

jeszcze jedno pytanie - na którym serwerze gra najwięcej ludzi? kolega @up ma rację?

Ja gram na Nexusie i nie narzekam. Topka Legionów to w większości Polacy.

Prawda. Też gram na Nexusie i nie ma na co narzekać. Gra stosunkowo dużo ludzi.

Witam, aby nie zakladac nowego tematu podepne sie tutaj z malym pytaniem:

Chcialem sciagnac Aion. sciagnał mi sie jak na razie jakby Luncher NCsoft... i moge tam zainstalowac Lineage II, Guild Wars oraz AIon (North America)... No własnie NA.. Wiec czy jak sciagne ta wersje to nie bede mogł zagrac na serverach EU czy da sie potem jakos to zmienic w grze ?

bo pobrałeś aiona od ncsoftu, a masz pobrać wersje od gameforge jeżeli chcesz grać na EU

jeśli chodzi o Aiona ja polecam wersja NA nie masz tam głupich podziałów na veteran, free, gold pack...przejście było normalne z płatnej na darmowa...szybsze updaty niż na EU...niby ludziom przeszkadzają pingi ale ja lagów nie uraczyłem...oczywiście więcej polaków gra w wersji europejskiej

Chciałbym zadać 2 pytanka:

- veterana można zdobyć tylko poprzez odkupienie konta od innego gracza?

- Jak wygląda expienie? Tzw "koreański grind"? Czy w miarę przyjemnie jest?

Wie ktoś kiedy wejdzie patch, dodający nowe klasy?