Aion - Sytuacja

W związku z tym, że zakupiłem nowy komputer (prawie z nasa :>) pójdzie mi wszystko, i chcialbym sprawdzic kilka nowszych tytułów. Mógłby mi ktoś opowiedzieć o Aionie? W związku z tym, że średnio śledziłem newsy dotyczące właśnie tej gry prosze o wiele informacji, począwszy od tego czy jest free to play, który serwer najwygodniejszy i różne takie ple ple, oraz różne wasze uwagi na temat Aiona.

Krótko , świetna grafika , dobre pvp , średnie pve (ze względu że gra głownie jest nastawiona na pvp i to jest esencja gry) to są zalety. A wady nudny exp cały czas questy zabij , pogadaj . Ogólnie gre polecam , ale bez veterana nie ma się za nia co zabierać. Straszna przewaga konta veteran nad konto starter. To tylko i wyłącznie moje osobiste zdanie.

jak już grać to tylko server nexus (nowy świat znacznie łatwiej)

ze starych polecam telemachus czy jakoś tak ale ogólnie wszyscy nowi gracze poszli na nexus

pozdro

nie slychaj sie co do servera na nexusie juz biegaja 50+ wiec bez roznicy gdzie zagrasz no ale na nexusie mam legion ;p

a jak to jest z tym kontem weteran? jak zdobyc i na ile?

Jeśli miałeś konto na closed becie to dostajesz klucz na maila na weterana na 10 lat. Są 3 rodzaje konta, starter, weteran i gold, które dostaje się kupując gold packa (zastępuje abonament). Da się go zdobyć w grze, rzekomo jest nawet łatwo. Weteran pozwala na robienie grupy, trade, pełny dostęp do ah, czego nie ma w starterze. Gold pack daje prawdziwe, czyt. nie "skrócone" cooldowny instancji (możliwość ponownego wejścia do nich), które na weteranie są śmiesznie wysokie, te ważniejsze nawet po 180 godzin, kiedy na goldzie to kwestia ok 15. Weterana powinno dostawać się po zakupieniu gold packa, ale słyszałem, że na razie nie da się go tak zdobyć, jedynie przez ten klucz z bety.

Ogólnie - mając weterana spokojnie możesz expić do 55lvl, czyli maksymalnego, masz wszystko czego potrzebujesz, exp i inne duperele pozostaje taki sam. Z momentem wbicia 55 przydałoby się kupić gold packa, czy to za kasę w grze, o ile masz, czy też za prawdziwe pieniądze, choćby po to żeby się wstępnie ubrać na instach.

Grałem trochę w tą grę - prezentuje ona bardzo wysoki poziom - polecam. Można byłoby skleić jakąś gildię. Jeśli chodzi o serwer to każdy tylko nie Nexus, wieczorami tam się po prostu nie da grać jeśli chce wejść na serwer (kolejki od 600 do ponad 1000 ludzi, czyli minimum 30-40 min czekania). Ze swojej strony polecam serwer Spatalos, rasa jak dla mnie bez znaczenia.

Hmmm szczerze troche sie zrazilem przez te rodzaje kont. Mógłby mi ktoś troche bardziej rozjaśnic jak zdobyć konto weteran? Bo nie grałem w becie, a słowa "rzekomo jest nawet łatwo" mogą znaczyć wiele (oczywiście bez obrazy Inyenn)

Hmmm szczerze troche sie zrazilem przez te rodzaje kont. Mógłby mi ktoś troche bardziej rozjaśnic jak zdobyć konto weteran? Bo nie grałem w becie, a słowa "rzekomo jest nawet łatwo" mogą znaczyć wiele (oczywiście bez obrazy Inyenn)

konta veteran chyba nie da sie juz dostac , bo bylo nagroda za gre na cbt (wbicie 10 lvla) Lub kosztuje 100zl nie patrzylem.

I tak na 40+ trzeba (najlepiej to zrobic) kupic gold pack:) jedyne 25 zl...smieszna cena w grze rowniz mozesz kupic za 6-10kk (NEXUS)

Jeżeli się dobrze orientuje, to konto veterana można zdobyć przez wykupienie gold packa (czyli takie "premium", coś w stylu wcześniejszego abonamentu) lub grając z bety. A że nie grałeś w betę, to chyba innego wyjścia nie masz jak przez gold pack'a. Jak można to zdobyć? Podobno można to kupić na AH od innych graczy lub z gildii ktoś Ci może sprzedać w niższej cenie. Jeżeli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi. :)

Hmm, czyli bez weterana nie ma co grać? Przy okazji to chcialbym powiedziec (bo ja to ja i musialem o czyms zapomniec) że możecie mi polecać inne, waszym zdaniem świetne, nowe gry warte sprawdzenia ( byle były F2P)

RaiderZ zobacz ja właśnie ściągam xD Ale ciekawe czy te GIGANTYCZNE wymagania są serio:D Bo jeśli tak to d*pa;]

RaiderZ nie ma mocnych wymagań bo jest na najlepiej zoptymalizowanym silniku graficznym Unreal Engine 3.

Aion nawet na komputerze z NASA będzie mieć spadki FPSów.

Tyle w temacie.

No to ja już chyba wyprzedziłem moim kompem NASA, bo spadków FPSów nie mam. Aion jest naprawdę świetną grą, jedna z najlepszych na rynku, tylko na koncie starter to będzie ciężko ale dla chcącego nic trudnego.

PS. wiem, że nie dawno jeszcze na allegro i ebayu były konta veteran, sprawdź jeszcze niemiecki ebay bo tam też były

RaiderZ przypadkiem nie jest w becie czy testach? (Przepraszam jeśli pomyliłem to z innym tytułem)

RaiderZ przypadkiem nie jest w becie czy testach? (Przepraszam jeśli pomyliłem to z innym tytułem)

Jest.

W związku z tym, że zakupiłem nowy komputer (prawie z nasa :>) pójdzie mi wszystko, i chcialbym sprawdzic kilka nowszych tytułów. Mógłby mi ktoś opowiedzieć o Aionie? W związku z tym, że średnio śledziłem newsy dotyczące właśnie tej gry prosze o wiele informacji, począwszy od tego czy jest free to play, który serwer najwygodniejszy i różne takie ple ple, oraz różne wasze uwagi na temat Aiona.