Nie chce mi się zakładać nowego tematu , a mam pewien problem z pobieraniem EU. Problem polega na tym że podczas pobierania pakietów wciąż nie mogę odpalić Aiona i czy mam poczekać aż się wszystko pobierze czy coś z tym robić ?
Aion Truly Free
Musisz mieć ściągnięte 4 albo 5 pakietów i dopiero będziesz mógł grać, ale i tak nie będziesz miał różnych animacji itd.
Ja od siebie również polecam wersje NA zaczynałem na EU obecnie gram na Sielu i gra mi się o niebo przyjemniej... używam WTFasta wiec ping mi absolutnie nie przeszkadza w PvP dodatkowo online znacznie większy, rynek również bardziej przyjazny dla nowych graczy... dodatkowo nagrody za skończenie kampanii za instancje etc pozwolę sobie zamieścić link http://gameguide.na.aiononline.com/aion/atreian#ElyosPath także może komuś to pomoże w przyszłości w wyborze:)
Właśnie NA gdyby nie ten ping byłby najlepszym wyborem. Bez mam 250ms a z 100 wiec dalej za duzy na gre sinem
Hej chłopaki! Mam problem z wyborem, a chciałbym zacząć grac w Aiona. Miałem już napisanego pięknego, długiego posta, ale akurat serwer padł i jak widać się nie zamieścił... Ale mam kilka pytań i muszę Was prosić o pomoc. Mam słabego neta (10 Mb/s), dlatego NA może być słabym wyborem, ale:
-jak to jest z p2w? zrozumiałem, że raczej żadnego nie ma ani na EU ani na NA, ale czy jest jakaś różnica w zdobywaniu gp? Raczej nie będę kupował za $ tylko za in-game currency i o to pytam
-może t otroche płytkie, ale myśląc przyszłościowo czy da się zarobić na Aionie i sprzedawać coś z niego np. walutę gry, jeśli tak to łatwiej na EU czy NA?
--czas eventów możę być na niekorzyść NA tak samo jak obecność ludzi w danych godzinach, ale to jest oczywiste, więc o to nie pytam, ale zrozumiałem, że na NA są dodatkowe nagrody za skończenie kampanii co jest plusem
-jeśli chciałbym zacząć to jaką klasę polecacie? jeśli miałbym przybliżyć zainteresowanie, to chciałbym możliwie szybko expić, a potem być w stanie efektywnie farmić, a przy tym pobawić się trochę na pvp:) i tu tak jakby podpunkt, bo ciekawi mnie mech, ale nie wiem jak z nim na EU
Z góry dziękuję za Waszą pomoc i liczę na Wasze zdanie!
absolutnie nie ma żadnego p2w.. GP są tylko na EU na NA jest wszystko całkowicie za darmo ale trzeba płacić 18 zł za WTFasta(przydaje się do wszystkich gier online) bo bez tego pingi mogą przeszkadzać, natomiast na EU są GP które można kupić za walutę w grze nie trzeba wydawać gotówki... jeżeli chcesz zarobić to jeśli jesteś kumaty do da się niby rynek na serwerach amerykańskich daje większe mozliwości ale jeśli miałbyś sprzedawać cos polskim graczom to lepiej jednak na EU choć ceny GP pochłaniają spora część budżetu... co do eventów wszelakiej maści instancji to ja odnoszę wrażenie a trochę juz gram za na amerykańskich serwerach w nocy gra wiecej ludzi niż na EU w dzień i o dziwo znalezienie grupy na cokolwiek w nocy jest bardzo proste
a jeśli chodzi o klasę postaci to do pvp każda klasa jest świetna nigdzie nie widziałem takiego balansu... najwolniej expi się templarem reszta jest przyjemnie ja gram Rangerem i moge powiedzieć że czasami czy to w pve czy pvp mam wrażenie że zamiast łuku mam karabin szturmowy gra sie mega przyjemnie na mecha trafiłem kilka razy na arenie nie miałem z nim żadnego problemu może dlatego ze ludzie dopiero uczę się gry nim a z tego co wiem to na EU jeszcze ich w ogóle nie ma... powiem tak, jakiej klasy byś nie wybrał będzie ona dobra a Aionie pvp jest wymagające i trzeba znac nie tylko swoje skille ale również skille przeciwnika i nauczyć się odpowiednio czytać grę i reagować za to kocham Aiona tutaj pozwolę sobie wstawić filmik polskiego gracza, który zachecił mnie do tej gry bo pokazuje jakie są możliwości w pvp, ile znaczy myslenie... https://www.youtube.com/watch?v=cpELnTacsto&list=UUgvCtzR7Vv-h8uxasy9pYnQ mam nadzieje że choć trochę udało mi sie pomóc
pozdrawiam
-Na EU nie ma mecha jeszcze - polece Ci sorca. Dobry do farmy solo i na PvP przyjemny.
-Nie ma żadnego p2w. GP kupisz za kinah. Przy dobrej farmie można i na 2/3/4 dziennie zrobić.
-Można coś tam na aionie zarobić. Sprzedaż kinah/postaci na allegro. (nielegalne)
co do eventów wszelakiej maści instancji to ja odnoszę wrażenie a trochę juz gram za na amerykańskich serwerach w nocy gra wiecej ludzi niż na EU w dzień i o dziwo znalezienie grupy na cokolwiek w nocy jest bardzo proste
Mógłbyś proszę uściślić? Na amerykańskich serwerach w nocy (u nich w nocy czy u nas w nocy?) gra wiecej ludzi niz na EU w dzien (u nas w dzien?). I to, że Eu jest do tyłu z patchami też nie zachęca, ale za to nie wiem czy chce płacić za WTFasta na NA;d Trudny wybór, ale bardzo mi naświetliliście sprawę
Co do klasy to ustalę jak wybiorę serwer, bo na EU mechem nie zagram jeszcze, ale się po prostu zastanawiałem czy np. tak jak w Terze aa wypracowane klasy pod dobrą farmę, bo taki mag w Terze ma ciężko z ubiciem BAM'a (Big-Ass monster), a na nich dobrze się farmi i szukam jakiegos powiazania (np AOE dmg daje przewage albo po prostu range)
Tutaj Sorcer potrafi ubić sporą część mobków solo, w odróżnieniu od innych klas. Jak nie, to bierze clera i wtedy jest spokój.
tak u nas w dzień, a u nich w nocy... u nas godzina 16 to u nich 9 rano, wiec jak ktoś gra wieczorem to już jest masa ludzi, a często jak wchodzę na serwer o godzinie 11, czyli u nich o 4 i napisze że szukam ludzi na inst. to 5 min czasami i można iść... to samo tyczy się pvp nie trzeba się wysilać bez względu na godzinę, żeby kogoś znaleźć i się pobić... jeszcze dodatkowym plusem jest np dla mnie bardzo ważna możliwość kreowania postaci, czyli skiny farbki etc. no i tutaj na ten przykład na Barusie czarne i białe farbki widziałem chyba za 20 mil. i więcej na NA dostaje się je za ukończenie kampanii w wiosce początkowej na czym ludzie zarabiają... dodatkowo jest Fast track serwer, wiec exp leci w niesamowitym tempie a co do patchy no to na NA wchodzi 4.5 na EU po 4 miesiącach zamiast 4.5 wychodzi 4.3 wszystko co najfajniejsze olewają i za kolejne 3 miesiące wprowadzają... przynajmniej było tak kiedyś jak grałem na EU... i pozwolę sobie dodać moje odczucia co do supportu kiedyś grając na EU miałem jakiś problem z grą... nie odpisali mi w ogóle, a na NA miałem problem to odpisali mi po ok 2 godzinach problem został rozwiązany napisali co było przyczyną etc kontakt świetny to samo tyczy się EN MASSE które prowadzi amerykańska wersje Tery, support tam ma po prostu wielki szacunek dla swoich klientów i to widać i czuć i ma to w moim mniemaniu nie małe znaczenie dobra bo znowu się rozpisuje
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi:) Chyba po prostu sprawdzę jaki mam ping na NA:p Ale zakończę ostatnimi pytaniami. Czy NA jest naprawdę Free? Bo na Eu są gp, ale można kupić za kasę w grze, więc da radę, ale na NA też muszą jakoś zarabiać. A 2. to jeśli nie sorc to z jakich byście jeszcze coś polecali? Spiritmaster to summoner, więc może spasuję, a co z gladem i rangerem/sinem?
na NA nie ma żadnych ograniczeń, jedyny wydatek to WTFast co do klasy to musisz sobie odpowiedzieć jak lubisz grać ja zawsze jarałem się rangerami grałem lucznikiem w l2 gram nim w Aionie i nie załowałem ani przez 5 min, my niestety nie wiemy jaki styl gry preferujesz... jedno jest pewne nie ma w Aionie słabych klas.. pozdro
na NA nie ma żadnych ograniczeń, jedyny wydatek to WTFast co do klasy to musisz sobie odpowiedzieć jak lubisz grać ja zawsze jarałem się rangerami grałem lucznikiem w l2 gram nim w Aionie i nie załowałem ani przez 5 min, my niestety nie wiemy jaki styl gry preferujesz... jedno jest pewne nie ma w Aionie słabych klas.. pozdro
na EU zamiast WTFasta kupujesz GP i na jedno wychodzi.
Ja wolę grać na PL z mniejszym pinigem, polskimi graczami ;P
na EU zamiast WTFasta kupujesz GP i na jedno wychodzi.Ja wolę grać na PL z mniejszym pinigem, polskimi graczami ;P
Masz rację Ja niestety wolę grać Mechem, a na Eu go nie ma;/
na EU zamiast WTFasta kupujesz GP i na jedno wychodzi.Ja wolę grać na PL z mniejszym pinigem, polskimi graczami ;P
Jeszcze kilka dni i wyjdzie, więc lepiej poczekać i mieć komfort z normalnym pigniem
Wiesz co ty w ogole piszesz?? raczej chyba nie masz pojecia.
Wtfast kupujesz za $$ za akzdym razem... gold packa kupujesz za kase z gry , ktora banalnie zarobic wiec co to za idiotyczne porownanie?
Na bank są sposoby ominięcia tej opłaty za wtfasta. Nie raz ludzie pisali o tym na forum. Niestety, w porównaniu do kupienia GP za walutę ingame, te sposoby należą do nielegalnych. Także biorąc pod uwagę wygodę gry w pełni legalna, to EU wyjdzie taniej nawet kupując GP :-)
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Może i są takowe sposoby, ale dlaczego by nie wspierać ludzi którzy stworzyli taki program jak WTFast, który działa i naprawdę pomaga... Jak ja bym się czuł gdybym wykonywał swoją prace rzetelnie, ale ktoś by stwierdził że nie należy mi się za to wynagrodzenie, raczej pracuje po to aby zarobić ba chleb... a co do gameforga które wali ostro w ----- i pod którego nazwijmy to rządami w EU zniszczyło już 2 tytuły MMo, choćby Runes of Magic i szczerze powiem że przez swoja zachłanność doprowadzą do zniszczenia Aiona pytanie tylko brzmi kiedy...? bo chyba po oficjalnych serwerach oczekuje się znacznie więcej niż po serwerach prywatnych... to chyba tyle pozdro
WtfFast jest obecnie nielegalny w Aionie wiec dyskusja mysle jest zbedna i wszystko zostalo juz wyjasnione setki razy w tysiacach tematow - zamknac najlepiej temat
Jak w temacie nie jest do końca przekonany czy Aion Truly Free to jakiś inny Aion czy poprostu Aion NA. Na koniec dodam na którym się najbardziej opłaca grać NA/EU czy Truly Free . Jak możecie podać +/- obu serwerów to również bym był wdzięczny. Zbocze jeszcze trochę z tematu i się spytam czy znacie może jeszcze mmo z niskimi wymaganiami żeby pograć ze znajomym wymagania maksymalne to mniej więcej równe wymagania WoWa. Chodzi mi o to żeby nie przekroczyły minimalnych wymagań wowa . Z góry dziękuje .