Jak w temacie nie jest do końca przekonany czy Aion Truly Free to jakiś inny Aion czy poprostu Aion NA. Na koniec dodam na którym się najbardziej opłaca grać NA/EU czy Truly Free . Jak możecie podać +/- obu serwerów to również bym był wdzięczny. Zbocze jeszcze trochę z tematu i się spytam czy znacie może jeszcze mmo z niskimi wymaganiami żeby pograć ze znajomym wymagania maksymalne to mniej więcej równe wymagania WoWa. Chodzi mi o to żeby nie przekroczyły minimalnych wymagań wowa . Z góry dziękuje .
Aion Truly Free
EU poniewaz:
Normlane pingi
Eventy o normlanych porach
Polacy
W dzine zarabiasz na kilka gp jezeli tylko chcesz
Brak p2w.
NA-
P2w
godziny
pingi dajace ogromna przewage w pvp amerykana - tyle wystarczy.
Gram w Aiona kilka lat i prosze jezeli ktos nie gra zbytnio dlugo niech nie pisze ze NA jest lepsze bo to totalna bzdura
A w ile mniejwiec sie na GP zbiera ?
Gold pack zbiera się parę dni max. Trzeba pamięc, że on tak naprawdę jest wymagany jakoś 46lvl+. Wcześniej aż tak potrzebny nie jest. Jak trafi się na fajną gildie to ludzie nawet mogą pomóc zebrać kase na pierwszy gp, bo na pierwszy najtrudniej idzie.
NA jest mniej p2w, można powiedzieć, że niemal wcale, do tego dochodzi brak ograniczeń. Jedyne minusy to ew. wysoki ping, zależy od łącza, i późne eventy. Dodatkowo, na NA gra więcej ludzi, widać to mocno. W EU, eventy o 'normalnych' godzinach, polacy, ogarnięty ping, polska wersja językowa. Minusy, goldpack dający przewagę, może nie dużą, ale zawsze jesteś o krok w tył, często można spotkać polaczka z jego 'wygórowanym' językiem polskim, czyt. bluzgi, błędy ort. itd. Wiadomo, na gp można zarobić, ale wymaga to dużo pracy, a ci którzy piszą, że można zarobić na kilka gp dziennie, to niech w głowę się pukną, bo może i można, ale newbie tego raczej nie dokona.
EU poniewaz:Normlane pingiEventy o normlanych porachPolacyW dzine zarabiasz na kilka gp jezeli tylko chceszBrak p2w.NA-P2wgodzinypingi dajace ogromna przewage w pvp amerykana - tyle wystarczy.Gram w Aiona kilka lat i prosze jezeli ktos nie gra zbytnio dlugo niech nie pisze ze NA jest lepsze bo to totalna bzdura
Z tymi P2W chyba ci się wersje pomyliły
Eu- p2w
Na- płacisz tylko za opcjonalne kosmetyczne itemy
Inna rzecz, to dlaczego ktoś miałby cały dzień harować na tego gold packa, skoro na wersji NA ma to już wszystko od początku za darmo ? Pozatym jeden dzień farmy na gp to chyba na wyższych lvlach, a jeśli gość zaczyna od początku to GP tylko za zł opłaca się kupić, bo kto wydawałby tak wcześnie kase na GP, bez odpowiedniego eq, manastonów (szczególnie magic boost są drogie jak cholera), ulepszenia i seta za coiny.
Na wersji NA, zawsze są ludzie, bo przecież ameryka jest wielka i mają wiele sfer czasowych. Pingi nie są takie złe, poza tym są programy jak WTFast, które naprawdę działają.
Jak dla mnie ten Pan podaje argumenty z d*py i nie ma pojęcia o wersji NA
Ehh z P2W chodzi o to że na Aionie NA można kupić PERMAMENTNY bonus do statów i to jest te p2w na eu się tego nieda kupić. A gp to żadne p2w.
Permamentny bonus do statów? Masz na myśli ten zabawny tytuł, który po 40lvl'u jest już do niczego?
Ja od siebie polecam NA, serwer Siel.
Bo w sumie co innego może być p2w na Na i Eu? GP to nie p2w ;D
Sam nie raz kupowalem dziennie po 2-3 gold packi...wiec po co gosciowi piszecie ze zarabia sie kilka dni...lol ludzie pograjcie troche w AIona pozniej piszcie jak jest. Gdyby NA bylo lepsze to 99% Europy gralo by na NA a z tamtad wszyscy uciekaja przez chore bossty do stat nikt nie napisze???o tym..hehe A gra na NA moze 2 % populacji Europejskiego Aiona m zreszta temat byl walkowany miliony razy tutaj nikt nie ma ojecia o Aionie procz Ozonka , Beorna i paru osob taka jest prawda smutna
chcecie info idzcie na polska strone aiona tam jest dobrze wytlumaczone dlaczego NA sssssie. Aion to gra pvp a przy pingi 100+ nie masz szans z osobami z pingiem 40+ czy to tak trudno zrozumiec? Nawet wtffast nie zmneijszy pingu na tyle by miec szanse z Amerykanami. OGARNIETYMI.
"Chore bossty do stat"? Masz na myśli te 4 tytuły: http://store.aiononline.com/cube/list?categoryPath=1_6_7_73 ? Bo one nic nie dają, na 30lvl'u masz już lepsze.
Pingi? Nie odczuwam na PvP. Raz na jakiś czas mam krótkiego laga przy ritach, jak większość mojego party i mojego legionu.
"Chore bossty do stat"? Masz na myśli te 4 tytuły: http://store.aiononline.com/cube/list?categoryPath=1_6_7_73 ? Bo one nic nie dają, na 30lvl'u masz już lepsze.Pingi? Nie odczuwam na PvP. Raz na jakiś czas mam krótkiego laga przy ritach, jak większość mojego party i mojego legionu.
Jaką grasz klasą postaci?
Najczęściej Assasin do wszystkiego, ale mam jeszcze klechę ubranego do PvP, gdy brakuje.
To nie wiem, jaki Ty masz ping. Ja nie wyobrażam sobie grania sinem przy pingu większym niż 90-100. Po prostu ta klasa wymaga wręcz dobrego połączenia internetowego.
To moje ostatnie pytanie MightTay jaki masz internet i czy internet 15mb/s wystarczy mi na US ?
http://www.speedtest.pl/test/81732454
Ciężko mi powiedzieć ze 100% pewnością, ale do spokojnej gry powinno dać radę. Z Mass PvP może być ciężko.
@Astra
Mam w granicach 65-80 przy masówkach, 60-67 normalnie.
Robiliśmy kiedyś porównanie
http://aragmor.pl/2013/10/23/wielkie-porownanie-aion-eu-vs-aion-na/
Tutaj masz to trochę rozpisane kosztami.
http://www.speedtest.pl/test/81732454Ciężko mi powiedzieć ze 100% pewnością, ale do spokojnej gry powinno dać radę. Z Mass PvP może być ciężko.@AstraMam w granicach 65-80 przy masówkach, 60-67 normalnie.
Astra jak i cale UPC dziala na innej zasadzie niz Neo i Netie, tzn inne kable maja, o wiele szybsze.
Ja niby internet mam do 20mb/s, wykrywa 14-16, a ping i tak jest 160 okolo.
W PvE jeszcze da sie grac, ale o PvP w Aionie mozna zapomniec.
Dodatkowo Aion to taka gra ze najmniejszy lag moze utrudnic uruchamianie chainow.