Witam mam pytanie ktora gra bedzie ciekawsza i na dluzsza mete Tera czy Aion zeby. Zawsze bylo co robic biorac pod uwage pvp pve itp doradzcie bo glupieje ;D
Aion vs Tera
Podobny temat był już założony, wystarczy poszukać. http://mmorpg.org.pl/forum/topic/56907-tera-vs-aion-pvp/?hl=%2Baion+%2Btera Tutaj możesz znaleźć kilka informacji.
Tak al to jest porownanie pvp tych gier a mi chodzi o caloksztalt
Moim zdaniem Tera, Ponieważ Aion znudził mi się po 1 dniu grania ... tylko klikałem na moba i 1,2,3. w Terze podczas walki z mobami musisz być skupiony, nie możesz dostać żadnego hita .. robisz uniki albo blokujesz ciosy. a jak masz kumpli, to naprawdę bardzo ciekawie się gra
Zgadzam się z poprzednikiem. Ja Aiona wyłączyłem po 30 minutach gry, a TERA jest bardzo ciekawa - szczególnie jak się ma znajomych. Chociaż uważam żebyś spróbował obie gry, bo nie warto polegać całkowicie na czyjejś opinii.
Tera jest bardzo przyjemna. Każdy gracz ma w niej kryzys między 40 a 55 bo bywa ciężej ale później robi się ponownie całkiem ciekawie.
Aion - wcale nie jest taki latwy przynajmniej solo .
Co do pvp w Aionie , za kazdym rogiem moga Cie ubic hehe
Wybaczcie że piszę prawie post pod postem, ale sądzę że użytkownik może edycji nie odczytać. Kolego beblok20 - Mogę z Tobą zagrać na wersji EU ( Na NA odczuwam lagi co jest niedopuszczalne dla mnie w takiej grze ).
ja osobiście grałem w Aiona i gram aktualnie w Tere
Aion grałem 2 tygodnie i przestałem grac bo po prostu znudził sie
Tera jakoś mnie bardziej wciągła fajnie się walczy itp. mi osobiści trudniej ogarnąć walke co mi się podoba i bardziej jest dynamiczna niż w aionie no i klmat mi się bardziej podoba
no i obowiązkowo trzeba znaleść gildie bo samemu daleko nie ujedzie się tym bardziej na PVP no i jest mase rzeczy co samemu za szybko się nie dowiesz
PS
Tera zaczyna się gra tak naprawde od wbicia lvl i jestr masa rzeczy co można robić kwestia oczywiście gustu
na początku jest wrażenie dysbalansu klas ale to tylko wrażenie ponieważ sporo rzeczy wpływa tam na statystyki postaci i ogarnięcia klasy (dla mnie spore wyzwanie jest ogarnięcie klasy) fajna jesrt możliwość ustawienia sobie własnego combo i skili jednym słowem mocno rozbudowana gra i sporo możliwości za prawdziwe F2P
Kolego Fennri jestem jak najbardziej zainteresowany wspólną grą napisz do mnie na priv aby omówić wszelkie szczegóły;)
Aion najlepszy bo sie pobiera 6 GB i tyle a tera chyba z 20GB i wogule aion jest pro fajny
Aion najlepszy bo sie pobiera 6 GB i tyle a tera chyba z 20GB i wogule aion jest pro fajny
bardzo wyczerpująca odpowiedź ale każdy woli co innego i zawsze będą za i przeciw
PS
założyciel tematu w ogóle o co innego się pytał i myślę że różnica rozmiarowa to nie minus żadnej gry tylko dłużej się będzie pobierać
grałem tylko w terę i mogę powiedzieć że gra jest intrygująca i dobra ma non target polecam archera
a aion jak to aion skrzydła i lecisz
Zrobiłem max w aionie i max lvl w terze. Szczerze uważam że tera jest lepsza, dużo ciekawsza tak jak i sama fizyka i wygląd, aion jest starszy pewnie dlatego. Jednak ani w terze ani w aionie nic bez guild nie zrobisz. Grając w tere polecam serv Kilian sam się na niego przenioslem chyba najliczniejszy serv. Pozdrawiam
PS. Tere zciaga ponad 50 Gb ale ostatecznie zajmuje 30
Wysłane z mojego HUAWEI U8815 przy użyciu Tapatalka
Kiedyś, kiedy nie było Tery, długo ciupałem w Aiona. Fajny system pvp i możliwość latania, to mnie skłoniło do tej gry. Jak zmieniłem sprzęt, od razu zacząłem rozglądać się za czymś innym, bardziej innowacyjnym. Trafiłem na Terę, pierwsza gra non-targetowa w jaką grałem, jako iż jestem zwolennikiem gier FPS/TPS, to Aion poszedł w odstawkę. Niestety nie ma możliwości latania, ale jest możliwość kupienia sobie skrzydełek na plecy gram od 1,5 roku i bywały momenty, że miałem kilka miesięcy przerwy, albo teraz po ponad miesiącu wróciłem znów do gry. Zawsze jak wracam to pojawiają się nowe osoby w gildii i jest z kim pogadać, albo poubijać trochę Niemców na PvP
grałem na początku na Frayi, a później przeniosłem się na Zenobię. Po ostatnim większym patchu, poprawili frakcje i pvp o wiele ciekawsze się zrobiło, trzy frakcje, które walczą o przetrwanie.
krótko i na temat TERA w każdym detalu a przede wszystkim ma większą populację.
Tera jest cholernie nudna. Jedyne co w tej grze jest w miarę dobre, to system non-target.
Questy to już kompletna klapa. 'Zabij 5 dużych stworków, 15 małych i wróć' i tak w kółko.
Aion mimo, że ma system pint&click to jest bardzo dynamiczny. Niektóre questy naprawdę potrafią być ciekawe (szczególnie kampania).
Skille wyglądają bardzo ładnie i jest ich od cholery! No i pvp...coś pięknego ♥ Nie ogranicza się tylko do stania i napieprzania w klawisze 1,2,3,4...
Bardzo przepraszam ale AION ma taką dynamikę jak ślimaki podczas godów. Z jednym się zgodzę że questy są nudne ale w każdej grze one są monotonne i tak na prawdę się non stop powtarzają inie tylko w TERA online ale występuje to też w Aionie,SWTOR,Rifcie itp. Jeżeli chodzi o system PvP to osobiście jednak wolę go w TERA online jest przede wszystkim polegającym na unikaniu ciosów a nie stojąc na przeciwko siebie i klikając 1,2,3,2,4,5,1,2,1,2 jak ma to miejsce np w L2 no i po części w Aionie (szczególnie w systemie PvE). Dodatkowym atutem TERA online to są instancje które są wymagające dużej umiejętności gracza oraz sprawnym posługiwaniu się unikami bądź wyskokami(archer,priest). Dodatkowo mogę poinformować że niedługo pojawi się nowy content oraz kilkanaście nowych weaponów,armorów instancji itp. Osoby posiadające Facebook zapraszam tutaj ---> https://www.facebook.com/photo.php?v=10153796475390032&set=vb.489498195031&type=2&theater
Tera jest cholernie nudna. Jedyne co w tej grze jest w miarę dobre, to system non-target.Questy to już kompletna klapa. 'Zabij 5 dużych stworków, 15 małych i wróć' i tak w kółko.Aion mimo, że ma system pint&click to jest bardzo dynamiczny. Niektóre questy naprawdę potrafią być ciekawe (szczególnie kampania).Skille wyglądają bardzo ładnie i jest ich od cholery! No i pvp...coś pięknego ♥ Nie ogranicza się tylko do stania i napieprzania w klawisze 1,2,3,4...
Jak większość japońskich gier, questy są oklepane, ale Tera też ma poniekąd fabułę. Reasumując, w Terze nie liczy się tylko gear, mozna powiedzieć, że gear to 20% zapotrzebowania, 80% to skill, bez skilla w najlepszym secie nie będziesz w stanie zrobić MChm.
Jak większość japońskich gier, questy są oklepane, ale Tera też ma poniekąd fabułę. Reasumując, w Terze nie liczy się tylko gear, mozna powiedzieć, że gear to 20% zapotrzebowania, 80% to skill, bez skilla w najlepszym secie nie będziesz w stanie zrobić MChm.
hmm no nie wiem ja myślę że przesadziłeś z tymi procentami
oj tam oj tam quest wszędzie są oklepane czy to Tera czy Aion itp. typowe idź zbierz oddaj zabij (tak wiem trafiają się rodzynkowe zadania)
jak dla mnie szukacie dziury w całym
Bardzo przepraszam ale AION ma taką dynamikę jak ślimaki podczas godów. Z jednym się zgodzę że questy są nudne ale w każdej grze one są monotonne i tak na prawdę się non stop powtarzają inie tylko w TERA online ale występuje to też w Aionie,SWTOR,Rifcie itp. Jeżeli chodzi o system PvP to osobiście jednak wolę go w TERA online jest przede wszystkim polegającym na unikaniu ciosów a nie stojąc na przeciwko siebie i klikając 1,2,3,2,4,5,1,2,1,2 jak ma to miejsce np w L2 no i po części w Aionie (szczególnie w systemie PvE). Dodatkowym atutem TERA online to są instancje które są wymagające dużej umiejętności gracza oraz sprawnym posługiwaniu się unikami bądź wyskokami(archer,priest). Dodatkowo mogę poinformować że niedługo pojawi się nowy content oraz kilkanaście nowych weaponów,armorów instancji itp. Osoby posiadające Facebook zapraszam tutaj ---> https://www.facebook.com/photo.php?v=10153796475390032&set=vb.489498195031&type=2&theater
to wiadomo tylko słyszałem że teraz miała nowa instancja wejść i coś tam jeszcze a sety itp z nową postacią chyba ??