Aion - zmiana sprzętu

Witam. Mógłby ktoś doradzić co zmienić/dodać aby na moim złomie Aion działał w miarę? Bo domyślam się że by ruszył ale szału by nie było :P

Procek AMD Seprom 3000+ 1.8 GHz (mogę podkręcić do 2.0),

Karta graficzna GeForce 6100,

Ramu 1256

Co warto dodać to to że pytałem się tu kiedyś czy mi ruszy Vindictus i dowiedziałem się że nie ma szans żeby ruszył.

Ale ruszył i chodził dość płynnie (na tyle płynnie że wbiłem 35lv i mi się znudził).

Reasumując co najlepiej kupić/dokupić aby Aion chodził jakoś w miarę.

I najlepiej żebyście podali też ceny.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Z grubsza to niestety wszystko.

Płytę główną masz na sockecie A, a więc z tym już nic nie zrobisz. Musisz wymienić płytę, jak płytę to też procek i ramy. Karta graficzna słaba, też leci, a jak karta graficzna to i zasilacz.

Może nawet i Ci ruszy Aion, ale o pvp zapomnij.

Mógłbyś podać jakiś "zestawik" ciekawy? I w miarę za rozsądne pieniądze.

Rozsądne? Czyli jakie? Dla jednego rozsądny jest tysiąc, dla kogoś innego pięć... Napisz jaką masz budę i dysk i do tego można coś kombinować.

No najlepiej żeby było jak najtaniej i jak najlepiej.

Nie chcę biegać na full detalach. Chcę poprostu grać (przeważnie w godzinach nocnych) żeby czerpać z tego przyjemność może nawet i na minimalnych.

Dysk 75 GB Seagate Barracuda (mi wystarcza).

Tobie wystarczy ale dla Aiona to będzie za mało.

Podaj nam kwotę jaką dysponujesz, wtedy możemy Ci doradzić.

Płytę możesz kupić w zestawie z procesorem i RAMem na allegro, takich zestawów jest pełno. Pierwszy lepszy na płycie MSI z procesorem E5700 + 4GB RAM DDR3 powinien kosztować mniej więcej 450-550 złotych. Do tego jakaś karta za 200-250zł, polecam radeony z serii 56xx i 57xx, bardzo mały pobór mocy, niskie temperatury w stresie chociaż za serie 57xx bedzięsz musiał zapłacić jakieś 150zł więcej. Zakładając, że zostawisz dysk twardy taki jak masz to potrzebujesz jeszcze jakiejś budy z zasilaczem. Obudowy Logic z zasilaczami 500W też są w bardzo przystępnych cenach, a 500W w zupełności by ci starczyło na Radeona.

Możliwości jest miliard, wszystko zależy od tego ile możesz przeznaczyć na sprzęt i czy chcesz mieć możliwość rozbudowania go. (na przykład druga karta graficzna puszczona w CrossFire, do tego potrzebujesz płyty w dwoma złączami PCI-E x16, a także mocniejszego zasilania i tak dalej...)

@Terteus

http://forum.cdaction.pl/gruntowny-remont-jednostki-t180169.html "Gruntowny remont jednostki"

masz przykładowe zestawy + ceny i linki

przejrzyj też cały dział

Płytę możesz kupić w zestawie z procesorem i RAMem na allegro, takich zestawów jest pełno. Pierwszy lepszy na płycie MSI z procesorem E5700 + 4GB RAM DDR3 powinien kosztować mniej więcej 450-550 złotych. Do tego jakaś karta za 200-250zł, polecam radeony z serii 56xx i 57xx, bardzo mały pobór mocy, niskie temperatury w stresie chociaż za serie 57xx bedzięsz musiał zapłacić jakieś 150zł więcej. Zakładając, że zostawisz dysk twardy taki jak masz to potrzebujesz jeszcze jakiejś budy z zasilaczem. Obudowy Logic z zasilaczami 500W też są w bardzo przystępnych cenach, a 500W w zupełności by ci starczyło na Radeona. Możliwości jest miliard, wszystko zależy od tego ile możesz przeznaczyć na sprzęt i czy chcesz mieć możliwość rozbudowania go. (na przykład druga karta graficzna puszczona w CrossFire, do tego potrzebujesz płyty w dwoma złączami PCI-E x16, a także mocniejszego zasilania i tak dalej...)

O właśnie do tego bym się skłaniał ^^ może jeszcze jakieś propozycje? :)

Nikt ci nie pomoże jeżeli nie napiszesz czego chcesz ;] Musisz podać kwotę i to czy chcesz mieć możliwość rozbudowy czy nie.

Ku mojej radości (bo w waszą wątpie) gra chodzi płynnie.

Na tyle płynnie że temat do zamknięcia :)

PS: Wbiłem już nawet 32lv na SM :P

Witam. Mógłby ktoś doradzić co zmienić/dodać aby na moim złomie Aion działał w miarę? Bo domyślam się że by ruszył ale szału by nie było :P

Procek AMD Seprom 3000+ 1.8 GHz (mogę podkręcić do 2.0),

Karta graficzna GeForce 6100,

Ramu 1256

Co warto dodać to to że pytałem się tu kiedyś czy mi ruszy Vindictus i dowiedziałem się że nie ma szans żeby ruszył.

Ale ruszył i chodził dość płynnie (na tyle płynnie że wbiłem 35lv i mi się znudził).

Reasumując co najlepiej kupić/dokupić aby Aion chodził jakoś w miarę.

I najlepiej żebyście podali też ceny.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam.