Aion

Na jakim Aionie Lepiej grać? ( W sensie gdzie nie ma P2W :D)

Zagraj na NA http://na.aiononline.com/en/ za tydzień wychodzi tam nowa klasa i ludzi sporo jest ;)

P2W niema na EU ponieważ na NA można kupić stały dodatek do statów(atk speed, hp...) niby mało ale jak idzie klasa z takim samym buildem/eq/ogarem w pvp wiadomo kto wygra ; )
Gold pack nie jest zły ponieważ na początku nie trzeba go mieć a poźniej można kupić go za golda w grze co też nie jest jakimś większym wyczynem bo szybko się kaske zbiera ; )
A lepiej grać na EU ponieważ ping jest lepszy a w Aionie na pvp ping gra naprawde dużą role.
Jeśli chcesz polaków to server Barus 2,5k online a jak pvp to polecam Thor - 4,5k online.

P2W niema na EU ponieważ na NA można kupić stały dodatek do statów(atk speed, hp...) niby mało ale jak idzie klasa z takim samym buildem/eq/ogarem w pvp wiadomo kto wygra ; )Gold pack nie jest zły ponieważ na początku nie trzeba go mieć a poźniej można kupić go za golda w grze co też nie jest jakimś większym wyczynem bo szybko się kaske zbiera ; )A lepiej grać na EU ponieważ ping jest lepszy a w Aionie na pvp ping gra naprawde dużą role.Jeśli chcesz polaków to server Barus 2,5k online a jak pvp to polecam Thor - 4,5k online.

Możesz podać linka do tego EU żebym zle nie pobrał xD a i czy jest po Polsku?

https://pl.aion.gameforge.com/website/

Tu masz strone, to 3 minuty szukania.

Ja po 20 dniach gry mam juz 4 GP kupione, a aktywuje sobie pol roku i wiecej nie, no chyba ze mina.

A pójdzie mi na tym sprzęcie? jak tak to na jakich detalach i czy będe miał lagi?

Laptop samsung r540

Procesor Intel Pentium P610 2x2.00 GHz

Grafika Intel HD Graphics

3Gb ram

Brat gral na Intel Pentium Dual Core z serii G taktowany na 2.6Ghz (komputer Dell Vostro 260), ty troszke mozesz miec gorzej bo jest to procesor od laptopa wiec niskowydajny.

Grafika, sam nie wiem jaka ale tez cos typu Intel HD Graphics i pamieci 2GB DDR3.

Dal rade grac ale slabo bylo, na siegach i przy duzej ilosci graczy gra jest niegrywalna. Trzeba miec dobry komputer ale nie az tak jak w lineage2.

Ja gram plynnie na ustawieniach high (full) przy konfiguracji Core2Duo E8500 + 4GB DDR2 + HD 4870 (wiem wiem, szrot za 5zl wymagajacy wymiany).

Jak i na EU wejdzie patch 4.5 to przez te zmiany w rangach ogolnie beda straszne lagi na siegach pewnie dla znacznej wiekszosci graczy :/

Jak macie takie marne komputery to nie dziwne ze lagi będą,

w aionie zawsze na siege sa klatki :) taki silnik graficzny , a Lepiej grac oczywiscie na Eu na barusie o ile masz ekipe i lvl nabijesz w miesiac ...bo dluzej to juz zanika sens gry :)

Mi tam dlugi exp nie przeszkadza, czym dluzej do maxa tym lepiej nigdzie mi sie nie spieszy. Ja gram na Barusie tez i jest spoko , Aion jakby nie patrzeć to jedna z najlepszych gier F2P. Wszystkie gry od NC Softu są bardzo dobre.

Mi tam dlugi exp nie przeszkadza, czym dluzej do maxa tym lepiej nigdzie mi sie nie spieszy. Ja gram na Barusie tez i jest spoko , Aion jakby nie patrzeć to jedna z najlepszych gier F2P. Wszystkie gry od NC Softu są bardzo dobre.

NO akurat w Aionie zanim wbijesz maxa to nikt z Toba nie bedzie chial chodzic na insty :) Taka jest mentalnosc tej gry ;) Czym dluzej wbijasz lvl tym bardziej ludzie od Ciebie sie odsuwaja gdyz wychodzic na nobka przykre ale prawdziwe , czym dluzej wbijasz lvl tym wiecej tracisz , poniewaz gra zaczyna sie na 65 :)

gadanie sranie o P2W na NA widze dalej :) jak sie nie potrafi swoja klasa walczyc na pvp to i tak bywa :D lvl 65 wbijesz w tydzien, i nie zwlekaj bo tak jak napisali wyzej od 65 zaczyna sie cala gra :) + omija cie wiele daily i weekly a to duza strata

gadanie sranie o P2W na NA widze dalej jak sie nie potrafi swoja klasa walczyc na pvp to i tak bywa lvl 65 wbijesz w tydzien, i nie zwlekaj bo tak jak napisali wyzej od 65 zaczyna sie cala gra + omija cie wiele daily i weekly a to duza strata

Tydzien max lvl ? chyba na jakims privie x10 ;] Optymalny czas wbicia maxa to obecnie 2 tyg przy graniu po kilka/nascie godzin dziennie wiec normlanej osobie zajmuje to conajmniej 2 miesiace :) grajacej po 2-3h dziennie

A Aion NA ma lagi ...i juz bylo to walkowane miliony razy , ze nie oplaca sie tam grac eh

No ja grajac, a jestem "newbie" w ponad 20 dni wbilem 63 lvl, a gdzie tam reszta.

Majac wszystkie stygmy i odpalone 4 GPki.

70-80% populacji servera NA ci powie ze warto... i tak w tydzien wbijasz 65 :) na OFFIE, wystarczy znac strone i wiedziec jak expic, ogolnie nic trudnego.

70-80% populacji servera NA ci powie ze warto... i tak w tydzien wbijasz 65 na OFFIE, wystarczy znac strone i wiedziec jak expic, ogolnie nic trudnego.

70% populacji czyli 100osob? , ktore uporczywie twierdza , ze gra sie super z pingiem 150 bo mniejszy jest praktycznie nie osiagalny :)??

NA na exp jest szybszy niz EU wiele osob to potwierdza , widzisz , wiekszosc topowych graczy Eu twierdzi , ze NA na sensu gry nie ma poniewaz PING+ wykupywanie dodatkowych stat ;] i ta sa 2 argumenty . EU nie posiada nic P2w + normlany ping w granicach 30-50 :). Z pingiem 150+ conajwyzej mozna sobie biegac na pve na ft :) Nie rozumiem dlaczego ten temat dalej jest walkowany przez fanow NA serverow :) Macie ping 100 wiekszy i to jest argument podwazajacy brak sensu gry na NA i tyle , mozecie dalejwymyslac ale tego argumentu tak czy tak nie podwazycie i mysle , ze temat mozna zamknac bo powstaje spory off top.

CEnight - moze nagrasz filmik z expienia po 3-4h na eu i wbijesz max lvl w tydzien? :)) (tylko bez potek za $$) :)

Ale wiesz jaka jest roznica w pingu czy nie bardzo :D? pewnie powiesz mi ze delay w skillach :)

tak btw. Wazne zeby do 50lvl, pozniej to z gorki... 120kk/h expa

zawsze jak czytam te bzdury o NA śmiać mi się chce.

Od dawna gram na NA i P2W to bujda na resorach. Nie można w IS kupić niczego co by dało przewagę w PVP.

Ping? Jak się nie potrafi grać to każda wymówka dobra. Z każdym co gram z Polski jakoś nie ma problemu z pingiem i wygrywaniem w PVP. Polecam pograć a nie wymyślać bajki.

Nie mam nic do EU sam tam grałem ale NA nie jest takie złe jak wielu twierdzi.

EDIT: nie ma to jak powtarzać to co inni napiszą. Staty ze sklepu? hahah Podajcie linka do takiego itemu

Props dla Arronirro. Zgadzam się w 99%, bo moim zdaniem ping ma trochę znaczenie szczególnie jak się gra Assassinem. Grałem na obu wersjach i na NA nie miałem lagów, ping też był normalny. Mimo wszystko zapraszam na EU i Barusa :D