Aionia F2P a zarobki

Witam.

Proste pytanie zaczynające dyskusje:

Czy na Aioni F2P będzie można zarobić

Imo granie w coś tylko po to żeby na tym zarobić to sie mocno mija z celem.

dokładnie lepiej iść do normalnej pracy,na pewno wiecej zarobisz

A co to Aionia?

OT

Imo granie w coś tylko po to żeby na tym zarobić to sie mocno mija z celem.

Kto powiedział, że chce grać żeby dlatego, że chce na tym zarobić? Jest pytanie, a ty mijasz się z nim:/

"Aioni" ROFL

Tylko na to cię stać?

dokładnie lepiej iść do normalnej pracy,na pewno wiecej zarobisz

Kolejny który nie zrozumiał pytania, w przeciwieństwie do was "dzieci" mam pracę i jeśli pytacie żyje mi się dobrze. Chodzi o to, że w takich grach jak WOW, Diablo, Tibia po dłuższej grze można zamienić dobra wirtualne w dobra realne.

Także pytam, można zarobić na Aion?

Nie nie mozna,bo tacy [edit] jak Ty na niczym nie zarobia,jak nawet nie umiesz napisac poprawnie nazwy gry,tylko jakas "aionia",albo... sam taka gre zrobiles AHAHA

mod_ico.png
Bez obrażania innych. -Revolutio

Aionia... No comment.

Jeśli nie masz konta veteran albo gold to i tak nie masz szans zarobić, bo handel nie będzie działał.

A czy jest gra, na której nie można "zarobić"?

Ludzie inteligentni jak Ty robią resell.

hardy troll... moze nawet lepszy niz ja... jak chcesz zarabiac na grze mmo to smialo masz EVE online abonament jest tani a potem mozna kupic go za kase w gzre co wiaze sie z tym ze mozesz sprzedawoac doladowania konta na allegro ktore kupisz za kase w grze

ale serio ZNAJDZ PRACE... ale po tym jak napisalem tytul gry sadze ze ludzie z podstawowki nie moga pracowac...

Koleś się gdzieś naczytał i wierzy.

Jedyne co ja widziałam to kolega robił goldy w WoW, ale tyle, że mógł sobie kupić abonament.

Pewnie nawet sprzątacz zarobi więcej w godzine niż gracz.

Tutaj się nie zgodzę, mam znajomego który na 3 kontach do Aiona (w czasach p2p - wszystkie były dobrze "wygearowane" - na lvlowanie jednego konta poświęcał +/- miesiąc dobrego grania) zarobił ~1700$.

Proceder ten sprawdza się jeżeli spełnione są 2 warunki:

- postać/ konto sprzedawane ma uber gear

- gra jest płatna

Zasadność 2 punktu potwierdza ww kolega który poniekąd zajmował się tym (grał w robocie, miał taka możliwość - robił to z nudów i przy okazji zarabiał - grał główniew WoWa i Aiona)który twierdzi że ludzie nie kupują* kont do gier f2p bo nie opłaca się ich "robić" na handel.

*mam tu na myśli prawdziwe pieniądze a nie kwoty dochodzące do 100-200zł.

Jak się uprzeć to na każdej grze można zarobić. Trzeba tylko wiedzieć co jest w cenie i gdzie to opchnąć. Zawsze znajdzie się ktoś komu nie będzie chciało się samemu dochodzić do czegoś w grze, a co może sobie kupić.

Osobiście nie pochwalam tego procederu, ale taka jest rzeczywistość.

Jak się uprzeć to na każdej grze można zarobić. Trzeba tylko wiedzieć co jest w cenie i gdzie to opchnąć.

Tylko wątpie, żeby "zarabiający" zdradził za darmo swoje sekrety, więc temat trochę bez sensu.

Owszem zarobić w Aionie będzie się dało dość dobrze ale nie tak jak w momencie kiedy była P2P teraz ludzie będą mieli nieograniczony czas gry bez opłat co za tym idzie skończy się kupowanie golda przez osoby nie mające czasu go farmić.

Przykładowo mamy pana który woli 3h po ciężkiej pracy spędzić robiąc Questy niż bić mobki w jednej lokacji.

Wyżej wymieniony gracz zapewne kupowałby golda lecz po przejściu na F2P można się spodziewać większej ilości farmerów golda i mniejszego popytu przez brak abonamentu.

Podsumowując zarobić będzie można ale o wiele mniej niż to było możliwe dotychczas.

Owszem zarobić w Aionie będzie się dało dość dobrze ale nie tak jak w momencie kiedy była P2P teraz ludzie będą mieli nieograniczony czas gry bez opłat co za tym idzie skończy się kupowanie golda przez osoby nie mające czasu go farmić.Przykładowo mamy pana który woli 3h po ciężkiej pracy spędzić robiąc Questy niż bić mobki w jednej lokacji.Wyżej wymieniony gracz zapewne kupowałby golda lecz po przejściu na F2P można się spodziewać większej ilości farmerów golda i mniejszego popytu przez brak abonamentu.Podsumowując zarobić będzie można ale o wiele mniej niż to było możliwe dotychczas.
Dokładnie, przejście na tryb freemium = większa ilość farmerów = konkurencyjne ceny = tańsze przedmioty/gold. Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki, jak wpaść w gówno to po same uszy. Myślę, że jeśli już brać się za zarobek w grze to lepiej p2p, może i jest tam ten miesięczny abonament w wysokości ~50zł, ale co to jest skoro itemy/gold który można sprzedać jest przy najmniej 2x droższy niż w grach f2p/freemium.

Najlepszy biznes i tak zrobi w Metinie, nie koniecznie na wszystkich serwerach ale jak ktoś wie co gdzie jak i kiedy to tak jak wyżej wspomniano potrafi wyciągnąć mniejszą lub większą kaskę. Zależy to od czasu poświęcanego na "zarabianie", sprytu, samo zaparcia, dobrej znajomości gry. Osobiście nie znam gry na tyle dobrze ale sądzę że jeżeli jest f2p to Chinole mają już przygotowane setki slotów bot postaci do farmienia, więc raczej nie będzie to opłacalne, ewentualnie reseller na allegro, potem własna strona no i podatek. Dla kolegi wyżej jeżeli chcesz zarabiać to najlepiej z f2p sprawdzi się metin2, nowy serwer, bodajże 26.

Ogólnie to jeśli już wszedłeś na temat Chińczyków, to myślę że są lepsi niż boty. Nie od dzisiaj trudzą się zawodową pracą jako "gold farmerzy" i to z własnej nieprzymuszonej woli. (;

Witam.

Proste pytanie zaczynające dyskusje:

Czy na Aioni F2P będzie można zarobić