Akali czy Katarina?

Siema,

Jako ze ostatnio zaczalem znowu grac w LoL'a (przez kumpli.., wczesniej nie bylo z kim ;d)

Zastanawiam sie ktora postac wziasc, jako ze kieeedys ogarnialem Ashe, teraz póki jest darmowa zbieram na niej kase.

Jak narazie (2 dzien gry xd), jest 1.5k, zbieram te 3.15k

I sie zastanawiam, chcialbym postac z szybkim doskokiem i dobrym burstem, wiec zastanawiam sie nad:

- Akali

- Katariną,

Aktualnie ogarniam Ashe, jednak jest zbyt ,,papierowa'', jedynie ulti moze czasem uratowac.

Moze jakies male porownanie, opis doswiadczen zwiazanych z tymi postaciami ? (wiem wiem, ze jest tego duuzo wszedzie, poczytalem troche ale zdania sa ,,podzielone'' ;/),

Nie ma to być postać na rankedy czy coś, zbyt wczesnie jeszcze na to, zwykle randomy/pre-made z kumplami, zarowno 3vs3 jak i 5vs5.

Z góry thx. ^^

Hmmm trudny wybór. Chyba jednak bardziej bym Ci polecił Akali. Katarina jest świetna, ale jej ulti dość łatwo skontrować i wtedy będziesz miał przewalone i za dużo nie zrobisz :)

Akali ofcoz, hard 2 master ale jak już opanujesz to sam wygrywasz gry.

Katarina? 1 cc i jej nie ma. Katarina to tylko raczej na normale. B. rzadki pick na wysokim elo.

// Edit.

Zapomniałem.

Akali pełnie ukazuje na 30lvl z pełnym zestawem run przygotowanym tylko pod nią, by startować z dual passive.

Również polecam Akali. Obydwie dobre jednak Akali lepsza.

zgdzam sie z pogrom akali ale czy trudna? ja nie mialem problemu xd

Kat marna early slaby dmg potrzebuje feeda i ksuje z shunpo i do tego latwa kontra wiec nie polecam

xyligan porównaj każdego ogarniętego gracza Akali z Westrice i zobaczysz że to, co on wyprawia to jest inny poziom gry nią.

Taa, wlasnie tak myslalem, Katarina ma moc z ulti, ale jedno cc i ulti nie ma..., chyba ze sie gra jakiegos normala, a przeciwnicy nie maja postaci z cc ;d.

Ale wtedy zazwyczaj uciekaja z zasiegu ;/

No nic, zbieram na Akali, mam nadzieje ze po jakims czasem ogarne, i wkoncu bede mial postac dla siebie ;)

Thx wszystkim, temat do zamkniecia :)

Siema,

Jako ze ostatnio zaczalem znowu grac w LoL'a (przez kumpli.., wczesniej nie bylo z kim ;d)

Zastanawiam sie ktora postac wziasc, jako ze kieeedys ogarnialem Ashe, teraz póki jest darmowa zbieram na niej kase.

Jak narazie (2 dzien gry xd), jest 1.5k, zbieram te 3.15k

I sie zastanawiam, chcialbym postac z szybkim doskokiem i dobrym burstem, wiec zastanawiam sie nad:

- Akali

- Katariną,

Aktualnie ogarniam Ashe, jednak jest zbyt ,,papierowa'', jedynie ulti moze czasem uratowac.

Moze jakies male porownanie, opis doswiadczen zwiazanych z tymi postaciami ? (wiem wiem, ze jest tego duuzo wszedzie, poczytalem troche ale zdania sa ,,podzielone'' ;/),

Nie ma to być postać na rankedy czy coś, zbyt wczesnie jeszcze na to, zwykle randomy/pre-made z kumplami, zarowno 3vs3 jak i 5vs5.

Z góry thx. ^^