Aktualizacja biosu

Hej, szukam kogoś najlepiej z Górnego Śląska, Katowice, Mikołów okolice, kto ma procka pod socket 1151 i pomógł by mi zaktualizować moją płytę główną MSI B150M Pro-Vdh. Chcę kupić procesor do tej płyty, Pentium G4560 ale moja płyta nie obsługuje Caby Lake tylko Skylake, dopiero aktualizacja biosu na tej płycie pozwoli na zainstalowanie w niej tego procka. Jeśli znalazłby się ktoś chętny do pomocy byłbym wdzięczny, mogę oczywiście zapłacić.

Tydzień temu identyczny zestaw składałem klientowi. I tak po złożeniu komputer nie odpala, czarny ekran. Potrzebna jest aktualizacja biosu. Po Aktualizacji działa bez zarzutu.

Więc tak:

1. Potrzebujesz od kogoś procka na 1151 który wystartuje ( niestety ja z Torunia więc nie pomogę)
2. Ze strony MSI ściągasz aktualizacje biosu wgrywasz na pendriva link-> https://www.msi.com/Motherboard/support/B150M-PRO-VDH.html#down-bios
3. Pendriva podłączasz do kompa i uruchamiasz go wchodząc w bios.
4. Już teraz nie pamiętam jakie opcje tam są, coś od update biosu jest tak opcja wtedy wywali ci okno z podłączonymi urządzeniami, powinno wykryć ci pendriva.
5. Zaznaczasz w tych opcjach pendriva i wtedy przeskanuje go w poszukiwaniu aktualizacji, powinno ci wykryć plik który ściągnąłeś i wrzuciłeś na prendrive.
6. Jak ten plik zaznaczysz to wyskoczy Ci okienko z aktualną wersją biosu i tą która znajduje sie na pendrive. Wyskoczy okno czy chcesz zrobić aktualizacje biosu i to potwierdzisz. Około 4 minut się aktualizuje następnie Ci się komp uruchomi ponownie przy czym powinien Ci na biosie ponownie na chwile się wyłączyć i sam z siebie po około 2 sekundach wystartować. Mi w tym momencie sie komp uruchomił bo miałem swojego SSD z systemem wrzuconego. U Ciebie wystarczy wtedy kompa wyłączyć przełożyć procesor i komp powinien bez problem już wykrywać procek.

Dzięki za odpowiedź. Ja mógłbym sam zrobić tą aktualizację, ale chodzi właśnie o to że nie mam procesora żadnego pod socket 1151, dlatego szukam kogoś kto ma taki procesor.

Hej, szukam kogoś najlepiej z Górnego Śląska, Katowice, Mikołów okolice, kto ma procka pod socket 1151 i pomógł by mi zaktualizować moją płytę główną MSI B150M Pro-Vdh. Chcę kupić procesor do tej płyty, Pentium G4560 ale moja płyta nie obsługuje Caby Lake tylko Skylake, dopiero aktualizacja biosu na tej płycie pozwoli na zainstalowanie w niej tego procka. Jeśli znalazłby się ktoś chętny do pomocy byłbym wdzięczny, mogę oczywiście zapłacić.