Aktualizacja sprzętu

Witam Zbieram się powoli do modernizacji mojego wapniaka. Trochę lat minęło od ostatniej modernizacji więc najwyższa pora. Budżet mam niski więc nie piszcie: "wywal stary kup ten, ten lub tamten" szkoda waszego czasu i mojego. Liczę na konkretne podpowiedzi i porady co i na co zmienić najpierw. Dodam że gram głownie online (gry na tą chwile to POE i Dirty Bomb) wiec wymagania mniej więcej są określone. Nie zależy mi na kosmicznej grafice bardziej o płynnej rozgrywce na minimum 60 fps.

Oto specyfikacja mojego pc:

Zasilacz: Chieftec CTG-500-80P 500W

Karta Graficzna: Nvida GeForce GTS 450

Płyta Głowna: Gigabyte F2A55M-DS2

Pamięć RAM: 8GB DDR3

Procesor: AMD A8-5600K APU with Radeon HG Graphics 4CPUs - 3,6 GHz

W sumie tylko te części biorę pod uwagę jeśli chodzi o wymianę.

Jaki budżet? ogólnie wszystko do wymiany + można ramu dołożyć. Więc o d czego byś nie zaczął i tak wymienić wszystko trzeba , ja zaczynam zazwyczaj od procka i płyty .

Hmm aż tak źle? Nawet jak na poziom tych gier? Myślałem że karta grafiki pójdzie jako pierwsza bo była kupowana baaardzo dawno reszta z rok półtora roku temu wiec sądziłem że trochę jeszcze pociągnę na tym sprzęcie... Budżet nie wiem ze 2 000 może wykombinuję.

Ma 8 GB RAMu, po co ma dokładać więcej? 16 i 32 są zarezerwowane dla moderów 3D/grafików komputerowych, żadna gra ( tym bardziej online) nie wymaga więcej.

Tak samo mówili jak standard był 4Gb ;)więc dokupić zawsze można ale nie teraz. Wymiana grafa, płyta, procek.

proponował bym i5 4460 MSI B85-G43 gtx 960 i powinno być ok

proponował bym i5 4460 MSI B85-G43 gtx 960 i powinno być ok

Powiedzmy że się zgadzam :)

Jednakże według mnie lepiej dorzucić 2 stówki do 4690k dzięki czemu starczy on na dłużej i bazowe taktowanie ma większe (nie wspomnę już o tym że polecasz płytę na B85 która jest do OC stworzona, dlatego moim zdaniem nie ma co żałować tylko dołożyć do 4690k i podkręcić go na @ 4,2/4,4GHz).

Natomiast Paskudna Babciu łapaj składaka ode mnie.

http://www.morele.net/inventory/info/2jXbdX/

I spokój na 3 latka ++

Pozdrawiam

Witam nie chce tworzyć nowego tematu więc zapytam tutaj ;) Chciałbym kupić nowy pc ale na raty i tu moje pytanie czy z tego purepc (sklep morele) sie opłaca czy mozna gdzies taniej dostac?

Witam nie chce tworzyć nowego tematu więc zapytam tutaj Chciałbym kupić nowy pc ale na raty i tu moje pytanie czy z tego purepc (sklep morele) sie opłaca czy mozna gdzies taniej dostac?

Ceny zależne od kursu dolca polecam złożyć zestaw i zapytać o rabat. To będziesz miał czarno na białym gdzie i za ile dane podzespoły dostaniesz.

Pozdrawiam

Taniej zawsze mozesz. Ale czy lepiej|?

Witam nie chce tworzyć nowego tematu więc zapytam tutaj Chciałbym kupić nowy pc ale na raty i tu moje pytanie czy z tego purepc (sklep morele) sie opłaca czy mozna gdzies taniej dostac?

jeśli mieszkasz w warszawie albo w okolicach warszawy można iść na giełdę komputerową i tam można się dogadać jak się zgodzą to na raty da rade ja mam np zniżke stałego klienta u jednego typa to mi zniża ceny trochę ;) choć tam i tak niskie

Witam Zbieram się powoli do modernizacji mojego wapniaka. Trochę lat minęło od ostatniej modernizacji więc najwyższa pora. Budżet mam niski więc nie piszcie: "wywal stary kup ten, ten lub tamten" szkoda waszego czasu i mojego. Liczę na konkretne podpowiedzi i porady co i na co zmienić najpierw. Dodam że gram głownie online (gry na tą chwile to POE i Dirty Bomb) wiec wymagania mniej więcej są określone. Nie zależy mi na kosmicznej grafice bardziej o płynnej rozgrywce na minimum 60 fps.

Oto specyfikacja mojego pc:

Zasilacz: Chieftec CTG-500-80P 500W

Karta Graficzna: Nvida GeForce GTS 450

Płyta Głowna: Gigabyte F2A55M-DS2

Pamięć RAM: 8GB DDR3

Procesor: AMD A8-5600K APU with Radeon HG Graphics 4CPUs - 3,6 GHz

W sumie tylko te części biorę pod uwagę jeśli chodzi o wymianę.