Aktualizacja Windows 10

Cześć, mam problem, zainstalował mi się asystent aktualizacji windowsa 10 samoczynnie, po czym wyskakuje takie oto okno:

2jpg_apnshxh.jpg

Podążam już drugi raz za opcją Aktualizuj teraz, po czym ściąga mi się, a potem uruchamia ponownie komputer, instaluje się wszystko, a przy 94% ponownie się uruchamia i pokazuje się okienko "przywracanie systemu windows do poprzedni wersji"... ktoś rozumie to w ogóle?;/

Też miałem taki problem u mnie pomogła instrukcja znaleziona dzięki google.

Wymuszenie instalacji Windows 10 krok po kroku:

Udaj się do folderu “C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” i skasuj z niego wszystkie pliki.

Uruchom Windows Update.

Uruchom Wiersz polecenia.

Wpisz w wierszu polecenia “wuauclt.exe /updatenow”, ale NIE NACISKAJ klawisza Enter.

Wróć do Windows Update i wybierz „Sprawdź aktualizacje”.

Gdy system poinformuje, że sprawdza aktualizacje, przełącz się do Wiersza polecenia i naciśnij Enter.

______

U niektórych osób zadziałał nieco prostszy sposób na wymuszenie aktualizacji Windows 10:

Udaj się do folderu “C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” i skasuj z niego wszystkie pliki.

Uruchom Windows Update.

Wybierz „Sprawdź aktualizacje”.

______

Jest jeszcze oficjalne narzędzie stworzone przez M$ do aktualizowania W: MediaCreationTool

_______

Dla mnie pomógł któryś z tych 2 sposobów, z programu nie korzystałem.

Powodzenia

Też miałem taki problem u mnie pomogła instrukcja znaleziona dzięki google.

Wymuszenie instalacji Windows 10 krok po kroku:

Uruchom Windows Update.

Uruchom Wiersz polecenia.

Wpisz w wierszu polecenia “wuauclt.exe /updatenow”, ale NIE NACISKAJ klawisza Enter.

Wróć do Windows Update i wybierz „Sprawdź aktualizacje”.

Gdy system poinformuje, że sprawdza aktualizacje, przełącz się do Wiersza polecenia i naciśnij Enter.

______

U niektórych osób zadziałał nieco prostszy sposób na wymuszenie aktualizacji Windows 10:

Uruchom Windows Update.

Wybierz „Sprawdź aktualizacje”.

______

Jest jeszcze oficjalne narzędzie stworzone przez M$ do aktualizowania W: MediaCreationTool

_______

Dla mnie pomógł któryś z tych 2 sposobów, z programu nie korzystałem. 

Powodzenia

Niestety pierwszy sposób kiedy daję ok w wierszu polecenia nic się nie dzieje, a w "sprawdź aktualizacje" pisze mi, że mam aktualną wersję...

drugi sposób jest zbyt banalny i porównywalny do pierwszego więc odpada nic się nie da z nim zrobić, programów żadnych nie będę używał ;<

Niestety pierwszy sposób kiedy daję ok w wierszu polecenia nic się nie dzieje, a w "sprawdź aktualizacje" pisze mi, że mam aktualną wersję...

drugi sposób jest zbyt banalny i porównywalny do pierwszego więc odpada nic się nie da z nim zrobić, programów żadnych nie będę używał ;&lt;

Ale to jest oficjalny program zrobiony przez Microsoft, którego się ściąga z oficjalnej strony Microsoft. Czyli producenta tego systemu.

dobra jeszcze raz robie to co asystent nakazuje jak sie nie uda ponownie to zrobie to tym programem

Tylko, że za darmo zaktualizować można było wczoraj do 24 chyba.

Tylko, że za darmo zaktualizować można było wczoraj do 24 chyba.

Gościu sory jeżeli odbierzesz to jako niemiłe słowo z mojej strony, ale do cholery nie lubię gości którzy nie potrafią dokładnie czytać. Na screenie widnieje napis, że aktualnie posiadam windows 10, a mówisz o wersjach 7,8 i 8.1 które aktualizuje się do 10. Ja mam oryginalną wersję 8.1 i aktualizowałem niecały rok temu za darmo do 10. Teraz odkąd microsoft zaprzestał udostępniania darmowej aktualizacji, wypuścili na windowsa 10 asystenta aktualizacji, który tworzy update'y SAMEGO WINDOWSA 10 poprzez poprawki. Teraz tylko 10 będzie posiadała pełny support firmy.

Ale to jest oficjalny program zrobiony przez Microsoft, którego się ściąga z oficjalnej strony Microsoft. Czyli producenta tego systemu. 

ten program to jest ten asystent o ktorym na screenie mowa

ten program to jest ten asystent o ktorym na screenie mowa

Nie wiem dokładnie o co chodzi tobie. Ale na tej stronie, jak się kliknie aktualizuj (niebieski button), coś tam ściąga do aktualizacji: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Może sprawdź, jak się nie uda, to soro dude.

Jeszcze podbije do tematu, wyczytałem że jest możliwość aktualizacji do W10 mimo tego że NIBY już się nie da.

Obadaj link: https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade

Cześć, mam problem, zainstalował mi się asystent aktualizacji windowsa 10 samoczynnie, po czym wyskakuje takie oto okno:

2jpg_apnshxh.jpg

Podążam już drugi raz za opcją Aktualizuj teraz, po czym ściąga mi się, a potem uruchamia ponownie komputer, instaluje się wszystko, a przy 94% ponownie się uruchamia i pokazuje się okienko "przywracanie systemu windows do poprzedni wersji"... ktoś rozumie to w ogóle?;/