Aktualna sytuacja

To się zgadamy jakoś, tylko niech jeszcze znajdzie się kilka osób, tak z 5-6 łącznie żeby było i można pograć :) Tylko pytanie czy na jednym ze starych serwerów czy na nowym? Myślę, że na starych lepsze ceny są ale mnie osób ogólnie a na nowym może być sporo "donejtorów"

@edit

jeżeli ktoś będzie zainteresowany to zapraszam do tematu.

https://mmorpg.org.pl/forum/topic/95612-archeage-od-nowa/

Ja własnie pobieram mysle ze tak za 2h moge zacząć grac

Ja będę chwilę po 16 tylko z pracy do domu wrócę :D jak wrócę to wyślę Ci na pw ts'a jak chcesz :P

To odzywaj sie ale ten fresh serwer wybieramy ta ? Bo bym juz konto założył

Ja zaczałem grać na Sirothe tak jak chłopaki wcześniej pisali, nick Yrpin - krasnolud Ebonsong. Jak ktoś będzie chętny grać to super ;)

Chłopaki dołączyli do HANZY, wyśle Ci zaproszenie, jeśli też chcesz się do nas przyłączyć :)

My z kolegą jednak będziemy grać w Aion'a, więcej rodaków, więcej się dzieję. Tutaj w gildii nic się nie dzieję. Może po 22 nie wiem. Ogólnie na Sirothe mało ludzi, graliśmy nikogo nie spotkaliśmy.

I ja sie dołączam. Grupa 2-5osobowa chcialaby zaczac (nie mam pewnosci kto sie zdecyduje ale 2 napewno) i tez chcielibysmy zaczac na serwie, ktory zyje. Gralam w aiona wiele lat, ale z uwagi na zmiany, ktore ida w zlym kierunku skonczylam z aionem i szukam innego mmo. Ucieszylabym sie jakbysmy zaczeli grac na jednym zywym serwie bo mozna by wtedy albo zalozyc swoja gildie i grac razem albo cokolwiek.. Piszcie na steam albo cos ;) nick Keroina

My z kolegą jednak będziemy grać w Aion'a,  więcej rodaków, więcej się dzieję. Tutaj w gildii nic się nie dzieję. Może po 22 nie wiem. Byliśmy na ts nikogo nie ma, a nawet jak były jakieś dwie osoby to nikt nie odpisywał.

Stary. Jest długi weekend jest nas niewielu San pisał ze gramy głównie wieczorami więc nie siej mi tu fermentu :)

Stary. Jest długi weekend jest nas niewielu San pisał ze gramy głównie wieczorami więc nie siej mi tu fermentu   

Edytowałem właśnie przed chwilą post. Dosłownie w tym samym momencie kiedy Ty odpisywałeś. Może źle to ująłem. Chodzi mi o ogólną sytuację na serwerze + kontent PvE a raczej jego brak. Zero rajdów załóżmy 10-12 osobowych, kilka instancji/dungeon'ów na krzyż. Piszę to na podstawię tego co zaobserwowałem i na podstawie wielu wątków na redditcie. Dla mnie paczki, łowienie czy craft to nie end game pve.

I ja sie dołączam. Grupa 2-5osobowa chcialaby zaczac (nie mam pewnosci kto sie zdecyduje ale 2 napewno) i tez chcielibysmy zaczac na serwie, ktory zyje. Gralam w aiona wiele lat, ale z uwagi na zmiany, ktore ida w zlym kierunku skonczylam z aionem i szukam innego mmo. Ucieszylabym sie jakbysmy zaczeli grac na jednym zywym serwie bo mozna by wtedy albo zalozyc swoja gildie i grac razem albo cokolwiek.. Piszcie na steam albo cos  nick Keroina

Teraz jest właśnie najlepszy czas na powrót lub rozpoczęcie gry w Aion'a. :)

Co rozumiesz przez to, że gra idzie w złym kierunku? To, że po tylu latach w końcu lecą Serumki i All Powerfull'e z instancji? ;)

Edytowałem właśnie przed chwilą post. Dosłownie w tym samym momencie kiedy Ty odpisywałeś. Może źle to ująłem. Chodzi mi o ogólną sytuację na serwerze + kontent PvE a raczej jego brak. Zero rajdów załóżmy 10-12 osobowych, kilka instancji/dungeon'ów na krzyż. Piszę to na podstawię tego co zaobserwowałem i na podstawie wielu wątków na redditcie. Dla mnie paczki, łowienie czy craft to nie end game pve.

Teraz jest właśnie najlepszy czas na powrót lub rozpoczęcie gry w Aion'a. 

Co rozumiesz przez to, że gra idzie w złym kierunku? To, że po tylu latach w końcu lecą Serumki i All Powerfull'e z instancji? 

Do aiona nie wroce. Po pierwsze moj chlop nie chce i koniec. Chce tez swiezosci, czegos innego. Aion mi sie wypalil. Od kiedy zabrali katalamy coraz bardziej mi sie nie podoba. Czemu? Bo zabrali prawdziwe siege. Siege sa juz praktycznie pve. Poza tym afki dostaja tyle co uczestniczacy aktywnie i wypruwajacy sobie flaki. Gralam na asmo i tam nie ma juz faktycznie ok legionow. Wprowadzili 75 lvle i teraz aby Cie wzieli gdziekolwiek muszisz mocno maniaczyc.. Jestem starym graczem i nie bede z drugiej strony grała z noobami tylko dlatego ze nie chce ladowac real kasybw herbatki i amulety i maniaczyc expa... Sorry aion sie dla mnie wypalil.

Do aiona nie wroce. Po pierwsze moj chlop nie chce i koniec. Chce tez swiezosci, czegos innego. Aion mi sie wypalil. Od kiedy zabrali katalamy coraz bardziej mi sie nie podoba. Czemu? Bo zabrali prawdziwe siege. Siege sa juz praktycznie pve. Poza tym afki dostaja tyle co uczestniczacy aktywnie i wypruwajacy sobie flaki. Gralam na asmo i tam nie ma juz faktycznie ok legionow. Wprowadzili 75 lvle i teraz aby Cie wzieli gdziekolwiek muszisz mocno maniaczyc.. Jestem starym graczem i nie bede z drugiej strony grała z noobami tylko dlatego ze nie chce ladowac real kasybw herbatki i amulety i maniaczyc expa... Sorry aion sie dla mnie wypalil.

Każdy ma swoje zdanie i szanuję Twoje. Ale nie mogę słuchać o Katalamach już więcej :P To co gra ma stać w miejscu i się nie rozwijać? Z tego co wiem to na Siege'ach kickują afk'ów poza tym nie będziesz blisko nie zaliczysz q za 400 baniek exp'a :D A co do herbatek to lecą jak szalone na Event'ach typu Shugo i za Hero Task'i. Polecam też w niedzielę BattleField'y gdzie dropi najlepszy Set PvE.

Btw w 5.8 wraca Oko Reshanty więc może i Katalamy wrócą ;)

W sumie też odpaliłam z nudów AA i całkiem przyjemnie się gra, więc jakby ktoś chciał się dołączyć na Shatigonie j4f to zapraszam na priva

Każdy ma swoje zdanie i szanuję Twoje. Ale nie mogę słuchać o Katalamach już więcej  To co gra ma stać w miejscu i się nie rozwijać? Z tego co wiem to na Siege'ach kickują afk'ów poza tym nie będziesz blisko nie zaliczysz q za 400 baniek exp'a  A co do herbatek to lecą jak szalone na Event'ach typu Shugo i za Hero Task'i. Polecam też w niedzielę BattleField'y gdzie dropi najlepszy Set PvE.

Btw w 5.8 wraca Oko Reshanty więc może i Katalamy wrócą 

Kurcze blade mówisz do mnie jak do nooba.. Gram w ta gre od kilku ladnych lat, wiem dokladnie jak dropic i skad. Problem w tym, ze aion stracil dla mnie swoj blask.. Gra powinna sie rozwijac ale nie w taki szalony sposob. Siege staly sie okropne w porownaniu z tym co bylo. Lepsi gracze takze poodchodzili. Teraz topka sklada sie z kupionych przez lapsy kont. Aion to juz nie to samo co bylo. Wiem, ze wszedzie jest p2w, to jest jedynie jeden z powodow dla ktorego aion sie dla mnie wypalil.. Wiesz w momencie kiedy zdobede topowy gear nawet nie jestem w stanie sie nim nacieszyc bo juz wprowadzili nowy i lepszy, zeby szybko go zdobyc najlepiej wydac kupe kasy na is. Wtedy mozesz chwile sie pocieszyc. Doszlam juz do takiego etapu w aionie, ze aby byc zadowolona ze swojej gry musialabym maniaczyc caly swoj wolny czas, a pensje wydawac na is. Dlatego szukam czegos nowego, zeby miec wlasnie ten powiew swiezosci ktory masz Ty teraz.

Jeżeli ktoś jeszcze chce dołączyć do nas w ArcheAge na serwerze Sirothe strona NUIA to zapraszam :)

Napisałem priv na fb z pytaniami

No ja juz zaczelam. 16 lvl jak na razie nuia nick Keroina...

Jestem aktualnie online wrazie czego pisać pw/wbijać ts :)

Gdyby ktoś zaczynał grać na prophecy (FRESH) to proszę pisać na pocztę i dodawać do znajomych mój nick to Hirvi. Ze znajomymi planujemy założyć gildię.

Jaka jest aktualna sytuacja w grze??

Jak wygląda pvp ??

Czy bez wydawania kasy mogę coś osiągnąć ?? /