Aktualna sytuacja

Jaka jest aktualna sytuacja w grze??

Jak wygląda pvp ??

Czy bez wydawania kasy mogę coś osiągnąć ?? /

W tej grze nigdy tak nie było że mogłeś coś osiągnąć bez wydawania hajsu. Swego czasu był na yt gracz który sam kosił 20 typa na open pvp. Jak można się domyśleć ładował w item shop sporo sianka. Ale 4fun można pograć, sam bym popykał jeżeli sytuacja na serwerach byłaby ok. Nie wiem ilu ludzi gra na tą chwilę.

http://steamcharts.com/app/304030

To dane ze Steam'a, ale jak wiadomo ludzie grają nie tylko poprzez Steam.

Film tydzień temu nagrywany "dzień z życia w mojej gildii" 12:15 idealnie pokazuje dead server

Wczorajszy (niedziela) wieczór.

Ludzi trochę gra, botów też trochę gra. Pamiętaj że zawsze apexy możesz za golda kupić. Na serwerze Prophecy jest to jakieś ~~714 golda za jednego apex-a a potrzebujesz 2 na patrona(30 dni), na serwerach legacy wartość apex-a jest o wiele wyższa.(z tego co wiem)

1.jpg

Tez sie zastanawiam czy zagrac w AA. Nigdy nie grałem.

Ja też mam pytanie, kiedyś grałem w AA jak wyszedł i było spoko z tym, że zarabianie golda odbywało się tylko poprzez farme. Czy w tym momencie osoba pracująca, mająca czas na grę ok 2-4 h dziennie ma sznase cokolwiek zdziałać w grze w pve/pvp? Niewiem czy jest sens zaczynać na serwerze Prophecy i grać głównie dla funu.

Pozdrawiam,

Odpowiadam jako osoba pracująca , żonata a także dzieciata :) W AA spokojnie można grać dla funu , 2-4 godziny wystarczą ,ale nie liczcie na jakąś casualowość typu gw2 . Zacząłem wcoraj jak nic się nie wydarzy to do końca tygodnia wbiję 50 lvl zrobię statek i uzbieram trochę kasy , zawsze można sadzić po krzakach :D

Film tydzień temu nagrywany "dzień z życia w mojej gildii" 12:15 idealnie pokazuje dead server

Szału nie ma xD chcesz zobaczyć co się dzieję na Siege'ach w Aion'ie? :D Ale mimo wszystko pobieram właśnie i wbije na ten nowy serwer. Ile teraz zajmuje wbicie max lvl? i jakie build'y są op?

Odpowiadam jako osoba pracująca , żonata a także dzieciata  W AA spokojnie można grać dla funu , 2-4 godziny wystarczą ,ale nie liczcie na jakąś casualowość typu gw2 . Zacząłem wcoraj jak nic się nie wydarzy to do końca tygodnia wbiję 50 lvl zrobię statek i uzbieram trochę kasy , zawsze można sadzić po krzakach 

jako osoba pracująca potwierdzam zdanie tego pana :)

Ja też mam pytanie, kiedyś grałem w AA jak wyszedł i było spoko z tym, że zarabianie golda odbywało się tylko poprzez farme. Czy w tym momencie osoba pracująca, mająca czas na grę ok 2-4 h dziennie ma sznase cokolwiek zdziałać w grze w pve/pvp? Niewiem czy jest sens zaczynać na serwerze Prophecy i grać głównie dla funu.
Pozdrawiam,

jeśli chcesz rekraacyjnie bez spiny pobiegać to zapraszam do hanzy na serwerze sirothe. nie ma nas wielu ale gra się miło i chłopaki zawsze chętnie pomogą :)

Na przestrzeni kilku lat wielu moich znajomych grających po 4h dziennie lub mniej powbijało się do topki serwerów na których grają, bez wydawania ani złotówki, chłopaki z ekipy w zaledwie 3 tygodnie powyciągali 4k+ nie mówie o sulforgedach a jednemu udało się wyciągnąć prawie 5100 GS'a, można powiedziec ze to malo ale jak na ludzi grajacych casualowo wydaje mi sie to calkiem dobry wynik. Aktualnie kwestia zarobku zostala poddana zmianom ale nadal da sie przyzwoicie zarobic, plus event na honor x3 ex oraz vocation badge daje niezły boost nowym graczom. Jeżeli ktoś ma konto sprzed patcha 3.5 może odebrać paczke za zero creditów na stronie a dzięki niej osiągnie 4kGS + i do tego pomniejsze bonusy. Nasza ekipa siedzi na serwerze Sirothe ze względu na casual gaming. Na prophecy jest zbyt duże ciśnienie i ciężko jest się grą "pobawić" tutaj możemy na spokojnie zarabiać, pobawić się PvP, czy na dungach. Ludzie są kreatywni i dobrze nastawieni, a to sprawia, że z tygodnia na tydzień każdy z osobna jak i cała gildia progresuje. Jeżeli ktoś szuka gildii z miłą atmosferą, ambicjami i zdrowym podejściem, bo jak niektórym wiadomo gra to dodatek, który ma nam sprawiać przyjemność, to zapraszam do HANZA na serwerze Sirothe. Ja osobiście służe pomocą i radą w każdej sprawie. Pod tym linkiem znajdziecie więcej informacji

Nasza ekipa siedzi na serwerze Sirothe ze względu na casual gaming. Na prophecy jest zbyt duże ciśnienie i ciężko jest się grą "pobawić" tutaj możemy na spokojnie zarabiać, pobawić się PvP, czy na dungach. Ludzie są kreatywni i dobrze nastawieni, a to sprawia, że z tygodnia na tydzień każdy z osobna jak i cała gildia progresuje. Jeżeli ktoś szuka gildii z miłą atmosferą, ambicjami i zdrowym podejściem, bo jak niektórym wiadomo gra to dodatek, który ma nam sprawiać przyjemność, to zapraszam do HANZA na serwerze Sirothe. Ja osobiście służe pomocą i radą w każdej sprawie

Dokładnie jak kolega napisał Prophecy ma za duże ciśnienie bo np, jeśli chcecie rywalizować to jednak trzeba trochę kasy lub czasu poświęcić.

Kolejna sprawa istniało kilka Polskich gildii na Prophecy, aktualnie chyba nie ma w ogóle takowych.

Ja swoją zmieniłem dawno temu w international i może z 5 Polaków w niej jest.

Pozdrawiam i odradzam Prophecy jeśli chodzi o gre dla funu.

Ale tam najwięcej osób gra. Po co ktoś ma zaczynać na serwerze na którym każdy już jest wykoxany i gdzie zapewne gra mniej osób o wiele.

Ale tam najwięcej osób gra. Po co ktoś ma zaczynać na serwerze na którym każdy już jest wykoxany i gdzie zapewne gra mniej osób o wiele.

Popraw wypowiedź bo przeczysz sam sobie. (dodaj nazwy czy coś)

Prophecy istnieje od 6 miesięcy, też będą tam koksy ale pieniążek(gold) będzie tam miał jeszcze jakąś wartość. Widziałem jak na czacie ktoś wymieniał 6k golda na serwerach legacy za 1k golda na prophecy.

Więc jak kto woli, albo pve spokojny progress itd. itp. (Sirothe), albo pve nie spokojny progress itd. itp. (Prophecy).

Ok jestem zainteresowany. Powiedź mi tylko jedną rzecz czy są plany jakieś na powiększenie Content'u PvE? Bo z tego co wiem to tam nie ma np. Raid'ów jakiś 20 osobowych, Trial'i itd. a Dungeon'ów jest 5 na krzyż. Druga sprawa czy bez przeszkód mogę siedzieć na mapach przeciwnej frakcji i tłuc się z napotkanymi tam graczami? Na zasadzie biegnę, widzę gracza i go zabijam?

Jak będziesz miał z 5k GSa to możesz próbować go zabić. Rozwój PvE, byleś na eye of ayanad, mistsongu hardzie, delphinad ghostshipach, dragonie, krakenie, anthalonie etc? Wydaje mi się ze mimo ubogiego zasobu dobrych dungeonow da się tutaj milo spędzić czas nawet na instancjonowaniu. Jeżeli chodzi o samo PvP to działa to podobnie na obydwu serwerach na ten moment, jeżeli chcesz mieć znaczenie w małym PvP nie musisz być koksem, wystarczy ze jako grupa robicie jako taki DPS a ty grasz np, skullknightem i masz CC ktore pozwala pokonać mocniejszego przeciwnika, zwłaszcza w aktualnej mecie gdzie dzięki skillom abbysall i ancestral można z klas wcześniej bezużytecznych zrobić użytek. Jeżeli chodzi o mass PvP trzeba hardcorowo farmic golda oraz honory zęby się ubrać i mieć większe znaczenie na mass PvP na serwerach legacy minimum to ok. 6k GS do zrobienia w parę miesięcy, nie wiem jak jest aktualnie na prophecy, pytanie jeszcze jest odnośnie zaludnienia sirothe nie jest wyludnione aczkolwiek wielu ludzi rezygnuje z Legacy ze względu na populacje. Słyszałem plotki o mergach legacy na przełomie 2017/2018 r. jest ktoś kto mógłby to poprzeć jakimś wpisem od trionu etc? W każdym razie, nie neguje ani jednego ani drugiego serwera, każdy wybiera co mu lepiej pasuje, jeżeli ktoś przejawia chęć pobawienia się z nami to zapraszam! :)

jak jakieś dwa/trzy tygodnie temu robiłam rozeznanie, to wychodziło na to, że najbardziej się opłaca grać na NA fresh serw

jak jakieś dwa/trzy tygodnie temu robiłam rozeznanie, to wychodziło na to, że najbardziej się opłaca grać na NA fresh serw

a na czym polegało to rozeznanie i co to znaczy że najbardziej się opłaca?

a na czym polegało to rozeznanie i co to znaczy że najbardziej się opłaca?

Najbardziej się opłaca, to znaczy, że najlepiej zacząć ze względu na ilość populacji oraz panującą ekonomię. A przeglądałam fora (głównie oficjalne) i reddita, bo chciałam wrócić do ArcheAge i zależało mi na dużej, żyjącej społeczności.

Ok to co zaczyna ktoś grać? Bo nie wiem gdzie zacząć. Biorę pod uwagę Sirothe albo Fresh Server Prophercy. Ktoś coś?

Ja jestem chetny ale nigdy nie gralem w AA