Aktualne zdanie o Dekaronie

Hejka!

Mialem dluga przerwe z MMO, chcac wrocic znalazlem info o Dekaronie i Drakensang - chcialem skupic sie na tej pierwszej. Kilka pytan:

1: oplaca sie obecnie wracac? W grze widzialem same wykokszone postacie. Dochodza w ogole nowi gracze, czy to raczej starzejace sie spoleczenstwo i banda tryhardow, gdzie nowy nie ma szans i zPKowany przez jakichs 200lvl zrobie rage quit? Dodam ze nawet forum Dekarona jest troche zdechle :/

2: w poszukiwaniu jakiejs klasy, spodobal mi sie VS, IM i BW z naciskiem na summonera. Lecz przeczytalem, ze niebywale ciezko mu znalezc party z racji malej ilosci AOE. To prawda, ze na gre w party raczej nie ma co liczyc i jest mniej brana pod uwage niz reszta? Bo jak tak to wezme inna.

Sadzac po ilosci odpowiedzi, potwierdzam teze ze nikt w to nie gra xD

Robiłem podejście do Dekarona kilka miesięcy temu, miasta były fajnie zaludnione, ale poza miastami na mapach nisko-levelowych (gdzieś do 60 levela wyexpiłem) czułem się jakbym grał w grę single-player - nie było to fajne uczucie. Ja się szybko zniechęciłem, ale na twoim miejscu bym spróbował jak chcesz, bo chodzą pogłoski, że na wyższych levelach gra się rozkręca.

Dzieki za odpowiedz :) poczekamy jeszcze na inne opinie.

Pustki są dlatego, że strasznie ułatwili grę (zresztą jak każdą inną... nie wiem czy te dzieci coraz to głupsze się rodzą czy co :-/)

dawniej wbicie 100lvla zajmowało dobrych parę tygodni (a na początku nawet miesięcy) obecnie 100+ to jest kwestia kilku godzin przy "głównej linii fabularnej".

aktualnie gra stoi przed sporym dodatkiem (19sty update gry xD) i z pewnością wielu starych graczy wróci.

po zmianie wydawcy z nexona na papaye było widać bardzo dużo nowych graczy. Udało mi się nawet założyć ok. 20 osobową gildie ze sporą częścią z forum :-)

ale niestety dekaron to stara gra i ciężko kogoś nowego zachęcić do grania to już nie te czasy hardcorowego open PK...

w ostatnim czasie wiele razy (głównie z nudów bo mam do tej gry ogromny sentyment) grałem nawet sam i zawsze znajdowałem kogoś do ubicia :P

jeżeli masz ochotę pograć mogę Ci wszystko wytłumaczyć co i jak, a nawet z chęcią sobie zagram jakąś nową postacią z Tobą :-)

odnośnie klasy postaci... każda klasa ma swoje wady i zalety, akurat summoner przez wiele updatów był ulubieńcem producentów i jest to prawdziwy koks :-) obszarówek ma od groma i najlepiej ze wszystkich (na równi z damską wersją) nadaje się do grania solo (ciągnie największego lura :D) Może na początku jak było mniej skillów to faktycznie summoner pełnił rolę tylko jako ciągnik mobków :D. Ale w obecnych czasach każda klasa ma tyle samo AOE i ma swoje zadanie w pt :-)

Xeretza, ta Twoja gildia - są w niej jacyś nowi gracze? Bo ja i moja dziewczyna chętnie byśmy dołączyli :D

gildia już dawno rozwiązana, nie miałem czasu na grę, nawet nie wiem co tam sie w niej działo dalej :P

ale jak mówiłem mogę coś pomóc w razie pytań pisz na priv żeby nie spamić forum :D

Hejka!

Mialem dluga przerwe z MMO, chcac wrocic znalazlem info o Dekaronie i Drakensang - chcialem skupic sie na tej pierwszej. Kilka pytan:

1: oplaca sie obecnie wracac? W grze widzialem same wykokszone postacie. Dochodza w ogole nowi gracze, czy to raczej starzejace sie spoleczenstwo i banda tryhardow, gdzie nowy nie ma szans i zPKowany przez jakichs 200lvl zrobie rage quit? Dodam ze nawet forum Dekarona jest troche zdechle :/

2: w poszukiwaniu jakiejs klasy, spodobal mi sie VS, IM i BW z naciskiem na summonera. Lecz przeczytalem, ze niebywale ciezko mu znalezc party z racji malej ilosci AOE. To prawda, ze na gre w party raczej nie ma co liczyc i jest mniej brana pod uwage niz reszta? Bo jak tak to wezme inna.