Aktualny poradnik dla Assassina dla totalnego newbie w Aion

Czy ktoś wie gdzie znaleźć konkretny i dobry poradnik dla Assassina do aktualnej wersji, niestety ciężko z tym w internetach, większość poradników ma od 3 do 7 lat... a mi i tak ciężko jest zweryfikowac przydatnosc jakiegos poradnika gdy nie mam pojecia o grze, mechanice, dostepnosci setow i ich trudnosci. Niestety ciężko cokolwiek znaleźć, teraz nawet nie wiem zbytnio które skille są wartościowe na dłuższą metę, co aktywować, na czym się skupiać żeby w przyszłości mój skill bar i gear nie pogłębiły się w kompletnym chaosie. Wszelkie wskazówki mile widziane, gram na Grendel po stronie Elyos, dopiero zaczynam.

Jak możesz to przejdz na Asmo, są chyba dwa polskie legiony, jest pare asków u mnie w legionie choc zauwazyłem że kazdy z graczy nie lubi za bardzo mówić o swoim systemie grania: build, jakie skille na pvp, pve i gear. Jeśli nie problem to zawsze możesz zrobić nowe konto i zacząc od nowa, teraz się dośc szybko expi. Gram od 2 tygodni po 2-3 godziny i zblizam sie do 70. Jak sie nie myle nowe konta dostaja gp na 7 dni, aktywowalem go jak już miałem trochę gotówki więc nie trzeba wydawać real kasy na gp który na pewno się przydaje w grze, na razie są dość tanie więc idzie już sobie zakupić na przyszłosc. Zawsze mogę pomóc w grze co robić do 66lvl. Jeśli chodzi o poradnik to może ktoś pomoże ale nie oczekuj że faktycznie jakis sin Ci powie które skille masz używać w jakiej kolejności bo doswiadczenie zdobywasz sam grajać na arenach i mapach pvp albo siege. Jest fajna zabawa ;)

Jak możesz to przejdz na Asmo, są chyba dwa polskie legiony, jest pare asków u mnie w legionie choc zauwazyłem że kazdy z graczy nie lubi za bardzo mówić o swoim systemie grania: build, jakie skille na pvp, pve i gear. Jeśli nie problem to zawsze możesz zrobić nowe konto i zacząc od nowa, teraz się dośc szybko expi. Gram od 2 tygodni po 2-3 godziny i zblizam sie do 70. Jak sie nie myle nowe konta dostaja gp na 7 dni, aktywowalem go jak już miałem trochę gotówki więc nie trzeba wydawać real kasy na gp który na pewno się przydaje w grze, na razie są dość tanie więc idzie już sobie zakupić na przyszłosc. Zawsze mogę pomóc w grze co robić do 66lvl. Jeśli chodzi o poradnik to może ktoś  pomoże ale nie oczekuj że faktycznie jakis sin Ci powie które skille masz używać w jakiej kolejności bo doswiadczenie zdobywasz sam grajać na arenach i mapach pvp albo siege. Jest fajna zabawa 

A jak z tymi siege, daily pvp na spotach, arenach? Aion swoje lata ma ale czy system PvP w grze jest tak zbudowany, że PvP nie jest martwe? Bo właśnie z braku laku dlatego wybrałem ten tytuł, dla aspektu PvP.

Siege sa parę razy w tygodniu, dostaje się ap i pkt chwały za które można kupić sety, bizu, i broń pvp. Na arenki można iść pare razy w tygodniu i dostaje się to samo. Sa również dredy gdzie jest system pvepvp, wygrani dostawaja dobre itemki. Sa tez mapy gdzie jest walka 6vs6, tylko to najlepiej mieć swój team bo często ciężko się dostać bo chyba jest ograniczone wejście. Na gp idzie dość szybko zarobić więc nie trzeba wydawać kasy bo na gp bo bez, trzeba dużej czekać na insty.

choc zauwazyłem że kazdy z graczy nie lubi za bardzo mówić o swoim systemie grania: build, jakie skille na pvp, pve i gear.

Większość nie ma odpowiedniej wiedzy aby dzielić się tymi informacjami, nie chcą zostać "wyśmiani" przez społeczność bo przecież wiadomo, że każdy wie lepiej o grze daną klasą jeśli nią nie gra.

Czy ktoś wie gdzie znaleźć konkretny i dobry poradnik dla Assassina do aktualnej wersji

Jeśli zadasz konkretne pytanie to mogę Ci coś podpowiedzieć. Ogólnikowo trochę nie ma sensu, bo ile ludzi tyle pomysłów, ustawień, teorii itp. Nie ma np jednego słusznego ułożenia skili, nie ma jednego słusznego buildu stygmatów, są statystyki do których powinno się dążyć ale też mogą być różne na różne klasy postaci. Inaczej wygląda wszystko w pve.

Jeśli ogarniasz angielski to mogę polecić https://www.youtube.com/user/Dracooooooooooooo/videos coś tam wyjaśnia w kwestii run, skili, itp. Warto rzucić okiem.

na czym się skupiać żeby w przyszłości mój skill bar i gear nie pogłębiły się w kompletnym chaosie.

skill bar zawsze można zmienić i o ile sam wiem, że przyzwyczajenia ciężko zmienić to trzeba eksperymentować i grać! Bo lvl wbijane na afk instancjach nie uczą grania. Teraz eq na 55lvl dostaje się bardzo fajne z kamieniami, wystarczy po wbiciu 66lvl dokupić biżuterię i można spokojnie lecieć instancje i zbierać set. Na początek najtaniej wyjdzie zrobienie eq z biblioteki wiedzy (chyba, że znajdziesz legion który będzie Cię brał na ogród to tam leci "prawie" endgame pve.

Jeśli pvp to set arenkowy, zbieranie spinyli i ap na set AP 75. Ale to zależy jak szybko lvl wbijasz, ile masz czasu.

Większość nie ma odpowiedniej wiedzy aby dzielić się tymi informacjami, nie chcą zostać "wyśmiani" przez społeczność bo przecież wiadomo, że każdy wie lepiej o grze daną klasą jeśli nią nie gra. 

Jeśli zadasz konkretne pytanie to mogę Ci coś podpowiedzieć. Ogólnikowo trochę nie ma sensu, bo ile ludzi tyle pomysłów, ustawień, teorii itp. Nie ma np jednego słusznego ułożenia skili, nie ma jednego słusznego buildu stygmatów, są statystyki do których powinno się dążyć ale też mogą być różne na różne klasy postaci. Inaczej wygląda wszystko w pve. 

Jeśli ogarniasz angielski to mogę polecić https://www.youtube.com/user/Dracooooooooooooo/videos coś tam wyjaśnia w kwestii run, skili, itp. Warto rzucić okiem.

skill bar zawsze można zmienić i o ile sam wiem, że przyzwyczajenia ciężko zmienić to trzeba eksperymentować i grać! Bo lvl wbijane na afk instancjach nie uczą grania. Teraz eq na 55lvl dostaje się bardzo fajne z kamieniami, wystarczy po wbiciu 66lvl dokupić biżuterię i można spokojnie lecieć instancje i zbierać set. Na początek najtaniej wyjdzie zrobienie eq z biblioteki wiedzy (chyba, że znajdziesz legion który będzie Cię brał na ogród to tam leci "prawie" endgame pve. 

Jeśli pvp to set arenkowy, zbieranie spinyli i ap na set AP 75. Ale to zależy jak szybko lvl wbijasz, ile masz czasu.  

Dzieki za checi, zglosze sie pewnie do Ciebie ale to jak wbije wiekszy level bo przy 20 to chyba nie oplaca sie na chwile obecna o cokolwiek pytac. Musze poczytac jeszcze o podstawach jak np stygmaty itd bo na chwile obecna to jest dla mnie tylko slowo, musze poznac mechanike i co sie za tymi slowami konkretnie kryje.

Co do legionow, to gram po stronie Elyo ale jakos nie zaluje, polskie gildie/klany jakos zawsze nie kojarzylyi mi sie dobrze, zazwyczaj duzo gadki a slomiany zapal.

Dzieki za checi, zglosze sie pewnie do Ciebie ale to jak wbije wiekszy level bo przy 20 to chyba nie oplaca sie na chwile obecna o cokolwiek pytac. Musze poczytac jeszcze o podstawach jak np stygmaty itd bo na chwile obecna to jest dla mnie tylko slowo, musze poznac mechanike i co sie za tymi slowami konkretnie kryje.

skoro dopiero zaczynasz to moja propozycja aby szybko expić, żółte questy kampanijne, ciemnoniebieskie q, różowe co dają eq/scrole/poty (ale na 10lvl dostałeś eq co starczy do 55lvl, na 55 też dostajesz nowe eq co starczy do 66+ z kamieniami itd), do tego instancje Luny (taki różowy półksiężyc), sztylet zawsze w main hand (pod P lewe okienko, czyli prawa ręka) do drugiej ręki albo sztylet albo miecz (większy dmg). Większość stygmatów dostaniesz do 55lvl, inne kupisz.

Słownik gracza https://www.daevasreport.com/2009/11/17/slownik-terminow-mmorpg-z-uwzglednieniem-definicji-z-gry-aion/

wejwing https://youtu.be/JcoyA3oM2-w?t=53s

stygmaty https://youtu.be/2FYN2GroZvI?t=4m41s

custom skill https://www.youtube.com/watch?v=u_DvzSdG3uc

Czy ktoś wie gdzie znaleźć konkretny i dobry poradnik dla Assassina do aktualnej wersji, niestety ciężko z tym w internetach, większość poradników ma od 3 do 7 lat... a mi i tak ciężko jest zweryfikowac przydatnosc jakiegos poradnika gdy nie mam pojecia o grze, mechanice, dostepnosci setow i ich trudnosci. Niestety ciężko cokolwiek znaleźć, teraz nawet nie wiem zbytnio które skille są wartościowe na dłuższą metę, co aktywować, na czym się skupiać żeby w przyszłości mój skill bar i gear nie pogłębiły się w kompletnym chaosie. Wszelkie wskazówki mile widziane, gram na Grendel po stronie Elyos, dopiero zaczynam.