Witam Serdecznie,
Szukam jakiejś fajnej gry na telefon i znalazłem Albion Online. Okazało się że jest też na PC co mnie ucieszyło. Zacząłem grę i wydaje mi się dość skomplikowana. Przeszedłem samouczek i skóruje zwierzęta na razie tylko. Szukałem na necie poradników to wszystko co znajduje to jeden wielki bełkot, a nie mam czasu oglądać kilkanaście godzin filmików których nie rozumiem by znaleźć jakiś normalny poradnik na start. I tu moje pytanie jest gdzieś kompletny poradnik na start? Oraz czy warto zaczynać grę jak tyle osób w to gra to czy jest jakaś szansa by nie zginąć na czarnych i czerwonych mapach? Gram głównie solo może dojdę do gildii, ale zanim poświęcę jakieś PLN lub więcej czasu chciał bym informacje o tej grze zdobyć. W szczególności, że nie ma podziału na serwery. Niby pola czarne są spore, ale zanim dojdzie się na odległą mapę czeka mnie śmierć. A gdzie zabawa? Stąd moje pytania czy warto zaczynać przygodę w Albion online czy nie? Jak warto to poprosiłbym o jakiś poradnik. Z góry dziękuję za pomoc.