Albion za darmo czy da sie grać?

Witam,

Mam ochotę na Albion Online i moje pytanie brzmi: czy za friko da sie w to pograć? Nie będzie “przypału” z płacącymi? Czy jest Pay2Win?

Dzięki

Jak już chwilę pograsz i poznasz grę to na premke zarobisz w trzy cztery dni.
Pierwsza premke radzę kupić bo gra bez niej jest ciężka, lecz każda kolejna kupisz za Golda zarobionego w grze bez problemu.
Dla przykładu, jak zrobisz wyspę i będziesz codziennie sadził np marchewkę i sprzedawał ja na rynku to tylko ta aktywność wystarczy żeby zarobić na premke na kolejny miesiąc.

Na start masz 3dni premki, w najgorszym przypadku zarabiasz 300-500k na godzinę. Polecam grać przez steam bo mozna sprzedać jakieś skiny z csa(wystarcza ci 2 skrzynie breakout) i kupic sobie premke z gratisową skórką do mounta(czasami taka promka jest) :smiley: . Jezeli chodzi o p2w to sama premka daje ci tyle ze zarabiasz wiecej expisz szybciej, ale nie masz zadnych bonusów do dmg czy innego gowna. I powiedzmy sobie szczerze gdy ogarniesz passive-income to premka praktycznie sama sie opłaca.

Premke traktuj jako abo.

Jak grasz sensownie, to po pierwszej premce, kolejne kupisz lajtowo za golda w grze.

Przestań kłamać nowemu :slight_smile: . Na samym początku to dużo z tej marchewki nie zarobi. Najpierw musi wbić poziomy hodowcy (30 dni premium na to nie starczy) i wydać sporo na ulepszenia wyspy żeby mieć pola. Ja mam już wysoki poziom, pola odblokowane i zarabiam na marchwi jakieś 130 000 srebra dziennie. Premium kosztuje o ile pamiętam 12 milionów. Nie ma opcji żeby z samej marchewy tyle zarobić w 30 dni.

1lajk

pasywne co?

Płacisz tylko na premium account. Testowałem kiedyś, jako nowy gracz będziesz jebał na premke miesiąc, dosłownie, jak już ją zdobędziesz to wyfarmienie golda na następną to jest chwila, ja wbiłem premke pograłem trochę i się wypaliłem, farmienie golda na pierwszą premkę było jedynym celem jaki miałem w tej grze.

wkręciłem się w albiona na chwilę jakiś czas temu i powiem, że po poznaniu zasad jak działają dungeony itp to możesz na luzie zarobić kupując mapy w słabym gearze zdobyć trochę hajsu. Pograj chwilę bez premki a potem sam zdecyduj czy chcesz ją kupić jak już wybierzesz sobie w jaki sposób będziesz zarabiać

Grałem od początku, na premierę. Kupiłem jakiś pakiet, już nie pamiętam jaki ale gra mi się bardzo spodobała więc chyba ten najgroższy (400zł). Nie lubię wydawać pieniędzy na grę ale Albion to jedna z lepszych gier jakie grałem. Niestety ale kiedyś przeczytałem, że jest to “symulator życia online”. Po półtora roku bardzo się od tej gry uzależniłem i robienie codziennych aktywności aby zarobić w pewnym momencie mnie przytłaczało.
Co do P2W. Nie wiem jak jest teraz ale sadząc marchewki i sprzedając matsy, które zebrałeś powinieneś zarobić na premkę. Znajdź gildię, kogoś kto Ci pomoże, ściągnij sobie kalkulatory (czasami lepiej jest craftować eq niż sprzedawać matsy) i zarabiaj. Ja doszedłem do takiego poziomu, że premkę na rok zarobiałem w miesiąc. Potem również manipulowałem rynkiem (kupno/sprzedaż golda) i zarabiałem z zabijania innych graczy. Sposobów na zarobek jest ogrom ale tak jak przedmówcy powiedzieli - premka to jest must have. :smiley:
Pozdrawiam wiewiórki! Scoia!

A za co ty chcesz płacić?
Jak ktoś pisze, że farmi dłużej na premium niż kilka dni tutaj to jest tłumokiem i tyle po prostu. Ja zaczynając gre w pierwsze 3 dni miałem te 8 mln totalnie nie ogarniając gry, potem juz umiałem robić te 2 mln silvera na godzine, ale nawet nie będąc ogarniętym, robiąc solówki cały dzień uzbierasz tak czy tak -.-