Alicja aka Lumiczek - Streamerka :)

Pod moją opiekę (pewnego serwisu, ale nie będę tu robił autoreklamy) jest streamerka. Mało dziewczyn grających w gry komputerowe, dlaczego myślę, że warto by było poznać ją bliżej i przedstawić na różnych serwisach w tym i na mmorpg.org.

"Alicja jest znana na scenie League of Legends pod pseudonimem „Lumiczek„. Alicja jest zapaloną streamerką. Ta uroczona gamerka odziedziczyła po swoim tacie pasję do gier komputerowych, który grał w legendarnego Dooma ocierając się o raczkująca w tamtejszych czasach scenę e-sportową. Geny okazały się na tyle silne, ze Alicja została pochłonięta przez wirtualna rzeczywistość. Pierwsze kroki stawiała grając w Diablo II, aby następnie na kilka lat zagościć w świecie World of Warcraft.

W lidze zawitała dość niedawno, ponieważ w zeszłe wakacje. Lumiczek podchodzi do gry z niezwykłym nastawieniem wśród społeczności League of Legends. Alicja stawia przyjemność z potyczek na Summoners Rift ponad wszystko. Jej stream jest idealną alternatywą dla osób, które znudziły się wiecznie flamującymi i ragującymi obywatelami społeczności Twitch.TV.Ceni sobie ona dialog z widzami oraz ponad wszystko uwielbia wspólną grę z fanami (ARAM, Premade, Custom). Nie kryje faktu, że jest fanką skórek do bohaterów – posiada ich więcej niż par butów czy ciuchów w szafie. Lumiczek jest uniwersalnym graczem, jednak ponad wszystko uwielbia grać Katariną, Dianą oraz Zyrą. Z relacji naocznych świadków wynika, że Alicja potrafi skopać tyłek nie jednemu chłopakowi, który myśli, że kozaczy na Summoners Rift. "

Alicja gra w gry MMO oraz MOBA najczęściej odpadając stream około 20-21

http://www.youtube.com/watch?v=U0BRkzVMxAA

Adres streamu - http://pl.twitch.tv/lumiczek

Adres FB - http://www.facebook.com/Lumiczek

Adres YT - http://www.youtube.c...q?feature=watch

Spoko, gdzie wysyłam esemesa o treści '"POMAGAM"?

Dałes opis jak z reklamy POMAGAM heheszki :D

@Down I numer buta

za***iście, tekst tak napisany jakby miała raka i potrzebuje pieniędzy na operacje, co mnie obchodzi jej ojciec, życie i inne gówna. Starczy zwykły opis, w co gra itd., brakuje mi tylko miseczek, przeorana czy nieprzeorana, miejsca zamieszkania, dokładnej daty urodzenia...

Czaress, Takeshi, Alicja z pewnością nie potrzebuje, a tekst nieźle nas rozśmieszył :). Widzę, że panuje u Ciebie bieda umysłowa lub niedowład w neuronach pod kopułą, więc z chęcią całą kwotę z SMSów "Pomagam" przelejemy na Wasze konto! :) // no offense

Dalej nie podałeś numeru buta zbóju

783323912

Takie wielkie stopy! Chyba jednak wyśle tego esemesa

Piękna to ona nie jest, a opis fakt myślałem, że pod koniec będzie numer konta i tekst pomóż, taki talent nie może się zmarnować,... a tak to biednie :>

Skończcie offtop.

Kolega chciał to przedstawił sylwetkę strimerki plci żeńskiej i jest git. Powinniście to docenić ze wspomniał o wszystkim i więcej o tej osobie o wiecie teraz z kim macie do czynienia.

Za LoLem nie przepadam wiec poczekam na strimy z mmo jakiegoś naprawdę dobrego mmo.

Skończcie offtop.

Hehe, po to zgłosiłem żebyś im dał warny, bo posty są bardzo poza tematem. Co im po takiej "prośbie"?

Stream jak stream. Dziewczyna jak dziewczyna. Kto poza doznaniami z gry chce się pogapić to będzie oglądał.

mod_ico.png
Spokojnie, zająłem się tym ;)

Wszyscy, którzy naśmiewają się z tej pani, prawdopodobnie wakacje spędzają z Renią, bo jak czegoś nie można mieć, to się to hejci.

@topic

Fajnie, że dziewczyna lubi grać i nie boi się strimować, bo grające laski to gatunek na wymarciu.

"Pod moją opiekę (pewnego serwisu, ale nie będę tu robił autoreklamy) jest streamerka." - A kim Ty naprawdę jesteś? Chyba nie Ibiszem.

Wszystko fajnie wszystko spoko. Aby nie rozkręcać wrzawy muszę tylko dorzucić swoje 2 grosze :D.

Tak jak chłopcy wyżej dobrze powiedzieli, że nosi stanik pushup :)

I nie potrzeba widzieć kobiety nago aby ocenić jej sylwetkę. Ale na moje oko Ta dziewczynka nie ma jeszcze kobiecej sylwetki bo to jest jeszcze dziecko po prostu. Więc nie ma się co napalać od razy.

A jako wisienka na torcie taki stary filmik który zapadł mi w pamięci :)

http://www.youtube.com/watch?v=1-Sk4pHVELQ

Jezu, cycki są to są widzowie... Jak dla mnie to sie nie da jej słuchać ;)

No nie przesadzajmy z tą krytyką. Nie jest tak źle przecież, faktycznie jeszcze trochę pracy przed nią, do tego dochodzi lekki stresik... No i nie do końca się zgadzam z tym:

Cycki są to są widzowie

Jeżeli by było tak źle to i nawet chyba te " argumenty " nie przyciągnęłyby widzów.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Dobrze, że powstał ten temat, bo inaczej pewnie byśmy o niej nie wiedzieli. Ja się na pewno przejdę na ten stream zobaczyć jak to naprawdę wygląda. Bo filmik zrobił dziewczynie antyreklamę zamiast reklamy, niestety. Lumiczek się bardzo zestresowała a potok pytań ją przytłoczył. Wierzę, że na streamie będzie o wiele lepiej.

A do panów - grająca dziewczyna to naprawdę nie jest nic niezwykłego a tym bardziej nie jest to jakaś choroba. Osobiście znam takie, które potrafią zdrowo przynolife'ić przy ulubionych tytułach i wbrew powszechnej opinii nie są to simsy -,-

Dziewczyny grające w gry i streamujące, to żaden gatunek na wymarciu... Coraz więcej kobiet zaczyna streamować. Niestety większość ma swoją kamerkę na pół ekranu, co jest wkurzające...

@topic

Fajnie że dziewczyna streamuje i chce się rozwijać w tym kierunku. Ale serio, opisałeś ją tak, jakby była dziewczyną do wynajęcia albo jakimś produktem w telezakupach mango. Bez przesady, opis debilny... Ogólnie dziewczyna fajna, trochę czasu spędzi przed kamerką, stres zniknie na pewno :). Chętnie zobaczę jej streamy, już follow poleciał.

Głos ujdzie u niej, a wygląd jak moja siostrzyczka dziesięć lat temu, no dobra pięć. A do tego stream'uje LoL'a którego nie trawię. Jedyny powód do oglądania jej - opisany przez kolegów wyżej - nie występuje, a osoby lubiące stream'y z LoL'a oglądają zawodowych graczy.

Zgadzam się niestety z kolegą powyżej. LoLa streamuje tyle pięknych (to nie jest złośliwość) kobiet, że jak ktoś ma ochotę pooglądać grające panie to ma w czym wybierać. A jeśli ktoś chce obejrzeć stream kogoś, kto UMIE grać w LoLa, ZNA SIĘ DOBRZE na jego mechanice i jego gra może NAUCZYĆ czegoś widzów, to ogląda streamy profesjonalnych graczy. Jeśli koleżanka nie może tego zapewnić, to raczej ciężko będzie o oszałamiającą oglądalność. Takie są prawa MOBA, to jest gatunek zdecydowanie zdominowany przez mężczyzn.

PS. Alicja aka Lumiczek mogłaby trochę posprzątać w pokoju, bo wstyd pokazywać na kamerze taki bałagan :).

Grając w ameryce , dokładnie na North America serwerze, zauważyłem iż dziewczyn grających jest strasznie dużo. Nordic East mnie rozczarowuje pod tym względem, ale też uważam iż jest to kwestia trafienia akurat na płeć przeciwną. Ot zdziwilibyśmy się jak dużo dziewczyn gra w Moba, szczególnie w LoLa bo design pasuje im bardziej niż w Docie2 albo Honie . Odnośnie Streamerki, to nic się nie dowiedziałem prawde mówiąc, poprosiłbym może jakiś filmik , w którym widoczny będzie pokaz kunsztu umiejętności, bowiem fakt faktem ale o oglądalności decydują to jak bardzo jesteś pro a nie czy jesteś facetem czy kobietą.