Ja na jungli zawsze jako pierwsze maksuje albo heala albo stuna .Alistar w jungli to chyba teraz najlepszy pick, baaardzo dobre ganki oraz tako jako czyści jungle dosyć szybko.
Alistar- ad czy ap?
Ja na supporcie heala maxowałem. Potem naprzemian W i Q
Manamune? A czemu nie Archangel? Regen daje większy, a AP daje lepszą synergię ze skillami. Poza tym składanie łezki na Alistara wydaje mi się nieco nietrafione, wolałbym coś co będzie po prostu dawało mp5 (ale mój Alistar jest co najwyżej poprawnym supportem, więc się nie wypowiadam).
A samego builda nie ma co umieszczać ze względu na rework itemów... za dużo się zmieni, żeby myśleć o obecnym LoLu jako o tej samej grze.
Manamune bo... dostajesz mane za autoattack co ileś tam sekund(2), a nie za użycie spella. Dzięki czemu szybciej się ona nabija.
Hmm, faktycznie, nie zwróciłem nigdy uwagi na stackowanie manamune za pomocą AA. Dzięki za info.
Alistar jest to support stworzony do gry agresywnej. Posiada on AoE Hard/Offense CC . Bardziej niż AP/AD to poprostu budować go w mane i trochę armora , dużo wardów i tyle.
Taka mała podpowiedz:
Jak przeciwnicy strasznie pushują to podbiegasz odpalasz Pulverize i potem Trample wpychajać adc z przeciwnego temu pod tower :].
Nie można zapomnieć o niesamowitym ulti alistara, które bardzo jest przydatne w TF-ach.
Siemka,
Jak w temacie. Lepiej robić alistara pod ap czy ad?