Alistar- ad czy ap?

Siemka,

Jak w temacie. Lepiej robić alistara pod ap czy ad?

jak Alistar to tylko support, można niby budować pod tanka ale nie polecam tego builda ;)

co wiecej mobafire ci pomoze

Czyli ap? :P

Support. Gp5 items + jakieś survi i oczywiście wardy. Gra się nim na duo bot.

support nie znaczy ap :) juz bardziej tankiem zalatuje :P

faerie-charm.gif

Faerie Charm

180

sight-ward.gif

Sight Ward

75

sight-ward.gif

Sight Ward

75

sight-ward.gif

Sight Ward

75

health-potion.gif

Health Potion

35

health-potion.gif

Health Potion

35

philosophers-stone.gif

Philosopher's...

620

heart-of-gold.gif

Heart of Gold

825

boots-of-speed.gif

Boots of Speed

350

boots-of-mobility.gif

Boots of Mobility

650

glacial-shroud.gif

Glacial Shroud

1525

shurelyas-reverie.gif

Shurelya's...

1400

aegis-of-the-legion.gif

Aegis of the...

1925

frozen-heart.gif

Frozen Heart

1250

force-of-nature.gif

Force of Nature

2610

Przy Okazji troche offtopicu, poszukuję ludzi ( ogarnietych) do wspólnej gry, od początku ( 1lvl) na serwerze NE . Moj nick Vearther ;)

warn_ico.png
Warn za double post. - crracked

Hmmmmmmm, postać ma dosłownie wszystkie skille z ap+do tego jeszcze ult, który robi go straaasznie tankownym, więc buduj go pod ad !!!! Aa no tak jeszcze nawet jest napisane, że jest supportem :D.Ale o wiele lepiej sprawdza się jako jungler ;).

Dla mnie to najlepszy support/tank. Poza tym, że jest wytrzymały to w dodatku potrafi zrobić dmg. Po co zakładać nowy temat jak jest ten? http://mmorpg.org.pl...i-wszytko-inne/

nie polecajcie strony mobafire bo to strona dla pier*****ch idiotów i noobow

warn_ico.png
Warn za wulgaryzmy. - crracked

Może ty nie lubisz tej strony ale dla innych może być kopalnią wiedzy na temat buildów itd.

Eustachy po prostu bardzo chce pokazać się od swojej pr0 strony. A inna sprawa, że na Mobafire także można znaleźć dobre buildy - kwestia osoby i tego, jak uzasadni swoje wybory (tak jak to widziałem w buildzie Lux - "po co jej Rylai, skoro ten slow praktycznie niewiele jej pomoże, a RoA daje lepsze staty?").

Poza tym nie sugeruj się buildami, zmiany które nadchodzą w itemach bardzo odwrócą grę do góry nogami...

Tutaj masz sensowny build na alistara w jungle.

http://www.solomid.net/guides.php?g=31015-theoddone-alistar-build-guide

A tutaj na supporta

http://www.solomid.net/guides.php?g=23610-bouncingchest-alistar-build-guide

jak Alistar to tylko support, można niby budować pod tanka ale nie polecam tego builda co wiecej mobafire ci pomoze

MOBAFIRE I ch*j

AHSHDASUKGHDSFLKSDJHFHASGDHSADGHAHSHASDHASH

A POTEM SIĘ DZIWIĄ, ŻE POLACY GRAĆ NIE UMIEJĄ xDDDDD

warn_ico.png
Warn za offtop. - crracked

Jak ktoś się trzyma stricte tego co jest napisane w guidzie, to czy mobafire czy solomid nie będzie potrafił grać.

MobaFire to dobra strona. Hejtowanie jej jest debilne i tyle. Sam z niej często korzystałem i wiele buildów się sprawdzało. Z Buildem na Gangplanka wymiatałem wszystko i wszystkich.

Co do samego Alistara myślę, że lepiej będzie się sprawdzał do dżungli z paroma supportowymi itemami. Na tanka teraz nie opłaca się go raczej robić. Bo tym jak zmienili mu pasywa to jego ulti jest bezużyteczne.

Mobafire to najgorsza strona z obecnie możliwych pod względem buildów. Sprawdzają się one chyba tylko w lvlowaniu do 30stki (zresztą, co wtedy się nie sprawdza...). Alistar pod ap jest niesamowicie mocny w early/mid, niestety po 35-40 minucie jego dmg zaczyna zanikać. Jeżeli w dżungli złapiemy odpowiedniego snowballa to możemy się pokusić o rush gp10->sheen->trinity. Krowa ma wtedy debilnie duży dmg, do tego wits end i reszta w hp/resisty+ult. Nie ma możliwości ucieczki przed nim. Swego czasu sporo grałem bota ap blitz+ad alistar. Chyba najbardziej frustrujący kill lane jaki można trafić na bocie :P

Z tymi buildami, to prawda jest taka, że są core itemy, które praktycznie trzeba miec na daną postać, a potem już sytuacyjne. No bo jesli przeciwnik ma 4 ad w teamie (tylko zakładam), to nie składasz najpierw magic resista, co nie? A mobafire nie jest taka zła.

Ale do tematu... Nie widziałem jeszcze alistara ap bądź ad, jesli już to supp/tank, ewentualnie jungla.

Aha, masz specjalny temat na pytania o buildy i inne takie:

mobafire to syf a jeszcze mnie noob próbował zjechać pfff na tej stronie nawet 15 lvl w lolu uważają się za kosy i że mobafire to dobra strona .....

mod_ico.png
Multikonto -Revolutio

perm_ico.png
Dostałeś perma - administracja mmorpg.org.pl & Hello Kityy

Alistar Ap, czyli jak dla kogoś kto zaczyna przygode z lolem, polecam go robic pod ap. Tak jak np shushei, bardzo dobry build skleja. W późniejszych fazach gry polecałbym support, jedyne co bym zmienił w buildzie podanym wyzej to szybsze zakupienie butow zwiekszaja twoja mobilność i pomoc adc na linii.

Szkoda, że w ostatnim czase zmienili Tabi butki.

@UP wiesz co... dobry pomysł z manamune. Nigdy o tym nie pomyślałem :)