Siemka,
Jak w temacie. Lepiej robić alistara pod ap czy ad?
Siemka,
Jak w temacie. Lepiej robić alistara pod ap czy ad?
jak Alistar to tylko support, można niby budować pod tanka ale nie polecam tego builda
co wiecej mobafire ci pomoze
Czyli ap?
Support. Gp5 items + jakieś survi i oczywiście wardy. Gra się nim na duo bot.
support nie znaczy ap juz bardziej tankiem zalatuje
180
75
75
75
35
35
620
825
350
650
1525
1400
1925
1250
2610
Przy Okazji troche offtopicu, poszukuję ludzi ( ogarnietych) do wspólnej gry, od początku ( 1lvl) na serwerze NE . Moj nick Vearther
Hmmmmmmm, postać ma dosłownie wszystkie skille z ap+do tego jeszcze ult, który robi go straaasznie tankownym, więc buduj go pod ad !!!! Aa no tak jeszcze nawet jest napisane, że jest supportem .Ale o wiele lepiej sprawdza się jako jungler
.
Dla mnie to najlepszy support/tank. Poza tym, że jest wytrzymały to w dodatku potrafi zrobić dmg. Po co zakładać nowy temat jak jest ten? http://mmorpg.org.pl...i-wszytko-inne/
nie polecajcie strony mobafire bo to strona dla pier*****ch idiotów i noobow
Może ty nie lubisz tej strony ale dla innych może być kopalnią wiedzy na temat buildów itd.
Eustachy po prostu bardzo chce pokazać się od swojej pr0 strony. A inna sprawa, że na Mobafire także można znaleźć dobre buildy - kwestia osoby i tego, jak uzasadni swoje wybory (tak jak to widziałem w buildzie Lux - "po co jej Rylai, skoro ten slow praktycznie niewiele jej pomoże, a RoA daje lepsze staty?").
Poza tym nie sugeruj się buildami, zmiany które nadchodzą w itemach bardzo odwrócą grę do góry nogami...
Tutaj masz sensowny build na alistara w jungle.
http://www.solomid.net/guides.php?g=31015-theoddone-alistar-build-guide
A tutaj na supporta
http://www.solomid.net/guides.php?g=23610-bouncingchest-alistar-build-guide
jak Alistar to tylko support, można niby budować pod tanka ale nie polecam tego builda co wiecej mobafire ci pomoze
MOBAFIRE I ch*j
AHSHDASUKGHDSFLKSDJHFHASGDHSADGHAHSHASDHASH
A POTEM SIĘ DZIWIĄ, ŻE POLACY GRAĆ NIE UMIEJĄ xDDDDD
Jak ktoś się trzyma stricte tego co jest napisane w guidzie, to czy mobafire czy solomid nie będzie potrafił grać.
MobaFire to dobra strona. Hejtowanie jej jest debilne i tyle. Sam z niej często korzystałem i wiele buildów się sprawdzało. Z Buildem na Gangplanka wymiatałem wszystko i wszystkich.
Co do samego Alistara myślę, że lepiej będzie się sprawdzał do dżungli z paroma supportowymi itemami. Na tanka teraz nie opłaca się go raczej robić. Bo tym jak zmienili mu pasywa to jego ulti jest bezużyteczne.
Mobafire to najgorsza strona z obecnie możliwych pod względem buildów. Sprawdzają się one chyba tylko w lvlowaniu do 30stki (zresztą, co wtedy się nie sprawdza...). Alistar pod ap jest niesamowicie mocny w early/mid, niestety po 35-40 minucie jego dmg zaczyna zanikać. Jeżeli w dżungli złapiemy odpowiedniego snowballa to możemy się pokusić o rush gp10->sheen->trinity. Krowa ma wtedy debilnie duży dmg, do tego wits end i reszta w hp/resisty+ult. Nie ma możliwości ucieczki przed nim. Swego czasu sporo grałem bota ap blitz+ad alistar. Chyba najbardziej frustrujący kill lane jaki można trafić na bocie
Z tymi buildami, to prawda jest taka, że są core itemy, które praktycznie trzeba miec na daną postać, a potem już sytuacyjne. No bo jesli przeciwnik ma 4 ad w teamie (tylko zakładam), to nie składasz najpierw magic resista, co nie? A mobafire nie jest taka zła.
Ale do tematu... Nie widziałem jeszcze alistara ap bądź ad, jesli już to supp/tank, ewentualnie jungla.
Aha, masz specjalny temat na pytania o buildy i inne takie:
mobafire to syf a jeszcze mnie noob próbował zjechać pfff na tej stronie nawet 15 lvl w lolu uważają się za kosy i że mobafire to dobra strona .....
Alistar Ap, czyli jak dla kogoś kto zaczyna przygode z lolem, polecam go robic pod ap. Tak jak np shushei, bardzo dobry build skleja. W późniejszych fazach gry polecałbym support, jedyne co bym zmienił w buildzie podanym wyzej to szybsze zakupienie butow zwiekszaja twoja mobilność i pomoc adc na linii.
Szkoda, że w ostatnim czase zmienili Tabi butki.
@UP wiesz co... dobry pomysł z manamune. Nigdy o tym nie pomyślałem