Odbyły się dziś beta testy gdzie moglem se pograć w sekcji tutorial. Coś jak 1 wyspa w Age Of Conan. Co myślę o tej grze? A no myślę ze ma mega potencjał. Oczywiście są to dopiero beta testy i spooro rzeczy jeszcze szwankuje(znikające obiekty, model jazdy, support dla kart ATI, i inne liczne bugi). Grę faktycznie można porównać do GTA ale w trybie MP a raczej MMOTPS . Swat jest sandboxowy(otwarty), nie ma problemów z kradzieżami samochodów jak i włamaniami do nich. Fury wyglądają elegancko(w końcu silnik Unreal 3.0). Co ciekawsze wybrane fury będą przypisane do nas i będzie je można w znacznym stopniu tuningować(wizualnie/osiągowo). Baaa jest nawet model zniszczeń. Oczywiście nie tak fajny jak w Burnout Paradise... ale temu z GTA może dorównać. Szkoda tylko ze jedna kula z karabinu powoduje zniszczenie, w znacznym stopniu, karoserii naszej furki.
Co o kreacji naszego bohatera... Nie wiem czy to wina mojej karty(ATI) czy wersji beta, bo nie wszystko moglem robić jak tworzyłem postać. Ale z tego co tam widziałem... jest meeega opcji do tego. Śmiem powiedzieć ze nawet Sims tyle tego nie miał.
Nasz przygodę zaczynamy od wyboru "konfliktu" za którym staniemy. Ja wybrałem "ganKsta" misje dla początkującego były typowe... a to włamanie, a to podpalenie albo "jebnac mega taga" na ścianie bloku . Na tym się skończyło bo beta więcej nie dawała.
S tez mini gierki gdzie się walczy miedzy innymi graczami. Oczywiście tryb konta jest miedzy stronami konfliktu. Obrona danego sektora... próba włamania i kradzieży... ogólnie takie tam pierdoły. Tutaj mi się wydaje ze tryb z 3 osoby jest trochę nie uczciwy, a to dla tego ze jak się kampi to obracając kamerą i tak będziesz dostrzegał przeciwnika... za to on ciebie nie.
Co mnie zaskoczyło... MP3 Player. Na początku jest to faza beta i ciężko się tym operuje... ale APB oferuje sam w sobie już sporo muzy. Musze przyznać ze jest to dobra muza (testowałem tylko HH)
Myślę ze giera ma naprawdę spore szanse na hit w dziedzinie mulit. Tylko czy dla każdego? Generowanie świata z silnika unreal 3.0 + wszystkie szczegóły innych graczy może dać w kość PieCom. Dla przykładu mój Q9550 4x2,83Ghz, 8GB DDR2 800Mhz, HD4850x2 2GB DDR3 256bit, ustawienia na maxa na 1650x1050 i gra potrafiła spaść do 20FPS. Oczywiście tu są problemy z supportem dla ATI ale i tak sporo gra doczytuje.
Jak dla mnie.. giera bomba. już nie mogę się doczekać świata gangów ktore będą terroryzować posterunki policji(wojna klanów ) to może być boskie
Jutro dam screeny. Dziś mi się szczerze nie chce