All Points Bulletin

Odbyły się dziś beta testy gdzie moglem se pograć w sekcji tutorial. Coś jak 1 wyspa w Age Of Conan. Co myślę o tej grze? A no myślę ze ma mega potencjał. Oczywiście są to dopiero beta testy i spooro rzeczy jeszcze szwankuje(znikające obiekty, model jazdy, support dla kart ATI, i inne liczne bugi). Grę faktycznie można porównać do GTA ale w trybie MP a raczej MMOTPS :). Swat jest sandboxowy(otwarty), nie ma problemów z kradzieżami samochodów jak i włamaniami do nich. Fury wyglądają elegancko(w końcu silnik Unreal 3.0). Co ciekawsze wybrane fury będą przypisane do nas i będzie je można w znacznym stopniu tuningować(wizualnie/osiągowo). Baaa jest nawet model zniszczeń. Oczywiście nie tak fajny jak w Burnout Paradise... ale temu z GTA może dorównać. Szkoda tylko ze jedna kula z karabinu powoduje zniszczenie, w znacznym stopniu, karoserii naszej furki.

Co o kreacji naszego bohatera... Nie wiem czy to wina mojej karty(ATI) czy wersji beta, bo nie wszystko moglem robić jak tworzyłem postać. Ale z tego co tam widziałem... jest meeega opcji do tego. Śmiem powiedzieć ze nawet Sims tyle tego nie miał.

Nasz przygodę zaczynamy od wyboru "konfliktu" za którym staniemy. Ja wybrałem "ganKsta" misje dla początkującego były typowe... a to włamanie, a to podpalenie albo "jebnac mega taga" na ścianie bloku :D. Na tym się skończyło bo beta więcej nie dawała.

S tez mini gierki gdzie się walczy miedzy innymi graczami. Oczywiście tryb konta jest miedzy stronami konfliktu. Obrona danego sektora... próba włamania i kradzieży... ogólnie takie tam pierdoły. Tutaj mi się wydaje ze tryb z 3 osoby jest trochę nie uczciwy, a to dla tego ze jak się kampi to obracając kamerą i tak będziesz dostrzegał przeciwnika... za to on ciebie nie.

Co mnie zaskoczyło... MP3 Player. Na początku jest to faza beta i ciężko się tym operuje... ale APB oferuje sam w sobie już sporo muzy. Musze przyznać ze jest to dobra muza :)(testowałem tylko HH)

Myślę ze giera ma naprawdę spore szanse na hit w dziedzinie mulit. Tylko czy dla każdego? Generowanie świata z silnika unreal 3.0 + wszystkie szczegóły innych graczy może dać w kość PieCom. Dla przykładu mój Q9550 4x2,83Ghz, 8GB DDR2 800Mhz, HD4850x2 2GB DDR3 256bit, ustawienia na maxa na 1650x1050 i gra potrafiła spaść do 20FPS. Oczywiście tu są problemy z supportem dla ATI ale i tak sporo gra doczytuje.

Jak dla mnie.. giera bomba. już nie mogę się doczekać świata gangów ktore będą terroryzować posterunki policji(wojna klanów :) ) to może być boskie :D

Jutro dam screeny. Dziś mi się szczerze nie chce :)

Gra jest po prostu miazga.

Co kolejny patch to lepsza optymalizacja, miodzio :)

(@Up, Wiesz, że ten Trial District można przejść w niecałe... 10 minut ? Potem się ma dostęp do reszty :P)

Nie powinienem dawać screena z uwagi na NDA itd jednak w celach informacyjnych wrzucam \/

Ps: Grafika na ss jest na MINIUM (Min Details/Shadows & 800x600)

screen333.jpg

Ogólnie, jeśli ktoś by był zainteresowany wspólnym graniem teraz/po becie to zapraszam bo planuję stworzyć coś w rodzaju grupki (na forum apb.org.pl jest opis - P.O.A (Private A-Terrorist Agency) kryptonim Bloodhound o właśnie podobnych strojach i z czarnych pojazdach z identycznym logiem).

@EDIT

Co do supportu dla kart ATI. Tutaj jak i wielu różnych betach gier z Silnikiem UE III takowego prawie w ogóle nie ma - choćby 3x grosza karta z Geforca tutaj ATi przegania.

Taka Ciekawostka: aby dostać się do bety lepiej mieć albo:

a) Super kompa z ATI

B) Średniaka z GeForcem :P

No wlasnie, obawiam sie tej optymalizacji. Tak duze gry, wcale nie musza fajnie wygladac, ale przez swoj ogrom, potrzebuja wykonac mase obliczen, przez co potrafia scinac...Dla przykladu mozna podac GTA4, ale ciezko dyskutowac o tej grze, bo tam sam port byl zle zrobiony.

Sama gra ma potencjal, ale to nie sa moje klimaty. Wole gangsterke w innym stylu, tej jest dla mnie zbyt "ziomalski" (brak mi lepszego slowa, na okreslenie tego klimatu).

No nic, czekam na dalsze relacje, a co mnie interesuje? Jak wyglada wspolpraca miedzy graczami? Czy misje sa ciekawe (fabularnie. W tym sensie czy maja w tle jakas historie)? Czy opieraja sie na walce pvp, czy tez wiekszosc jest bardziej rpgowa? Jak zdobywa sie doswiadczenie i sprzet? Jak wyglada rozwoj naszego avatara?

Dzz ty po prostu wolisz klimaty Al Capone (pełna konspiracja, trzymanie wszystkim gęb na kłódkę, betonowe buciki ^^) a ta gra wygląda na taka ,,mafię'' polska, czyli szpan szpan szpan szpan szpan.... Gra dla idealistów myślących że mafia to tylko korzyści, a nie ciężki biznes w którym albo jesteś bogiem, albo pionkiem.

@Shini jak zakonczyc ten Trial District? Bo niby robilem wszystko jak trzeba i d*pa ;/

userapbgameuseme2010040.jpg

userapbgameuseme2010040i.jpg

Ja się do bety nie dostałem :(. Ale po waszych screenach gierka wygląda genialnie :D. Grafika wymiata. Tylko czekać na tą gierkę... A na becie był duży najazd ludu na serwery? Były lagi?

@FreeQ

Wchodzisz w menu (Esc) i wybierasz change District. Musisz zrobić 5 misji w tutku.

Najfajnieszy jest tenm "wodny" :D

@Edit

A nie, jednak jest z tym bug. Jak nie da rady tak zmienić to ktoś musi Cię do friendsów dodać i przez niego dobijasz.

No wlasnie... ja tak robilem i byla ta opcja zablokowana. Jak co mozna sie ugadac nastepnym razem nick w grze FreeQ. Xfire driv333. :)

Odbyły się dziś beta testy gdzie moglem se pograć w sekcji tutorial. Coś jak 1 wyspa w Age Of Conan. Co myślę o tej grze? A no myślę ze ma mega potencjał. Oczywiście są to dopiero beta testy i spooro rzeczy jeszcze szwankuje(znikające obiekty, model jazdy, support dla kart ATI, i inne liczne bugi). Grę faktycznie można porównać do GTA ale w trybie MP a raczej MMOTPS :). Swat jest sandboxowy(otwarty), nie ma problemów z kradzieżami samochodów jak i włamaniami do nich. Fury wyglądają elegancko(w końcu silnik Unreal 3.0). Co ciekawsze wybrane fury będą przypisane do nas i będzie je można w znacznym stopniu tuningować(wizualnie/osiągowo). Baaa jest nawet model zniszczeń. Oczywiście nie tak fajny jak w Burnout Paradise... ale temu z GTA może dorównać. Szkoda tylko ze jedna kula z karabinu powoduje zniszczenie, w znacznym stopniu, karoserii naszej furki.

Co o kreacji naszego bohatera... Nie wiem czy to wina mojej karty(ATI) czy wersji beta, bo nie wszystko moglem robić jak tworzyłem postać. Ale z tego co tam widziałem... jest meeega opcji do tego. Śmiem powiedzieć ze nawet Sims tyle tego nie miał.

Nasz przygodę zaczynamy od wyboru "konfliktu" za którym staniemy. Ja wybrałem "ganKsta" misje dla początkującego były typowe... a to włamanie, a to podpalenie albo "jebnac mega taga" na ścianie bloku :D. Na tym się skończyło bo beta więcej nie dawała.

S tez mini gierki gdzie się walczy miedzy innymi graczami. Oczywiście tryb konta jest miedzy stronami konfliktu. Obrona danego sektora... próba włamania i kradzieży... ogólnie takie tam pierdoły. Tutaj mi się wydaje ze tryb z 3 osoby jest trochę nie uczciwy, a to dla tego ze jak się kampi to obracając kamerą i tak będziesz dostrzegał przeciwnika... za to on ciebie nie.

Co mnie zaskoczyło... MP3 Player. Na początku jest to faza beta i ciężko się tym operuje... ale APB oferuje sam w sobie już sporo muzy. Musze przyznać ze jest to dobra muza :)(testowałem tylko HH)

Myślę ze giera ma naprawdę spore szanse na hit w dziedzinie mulit. Tylko czy dla każdego? Generowanie świata z silnika unreal 3.0 + wszystkie szczegóły innych graczy może dać w kość PieCom. Dla przykładu mój Q9550 4x2,83Ghz, 8GB DDR2 800Mhz, HD4850x2 2GB DDR3 256bit, ustawienia na maxa na 1650x1050 i gra potrafiła spaść do 20FPS. Oczywiście tu są problemy z supportem dla ATI ale i tak sporo gra doczytuje.

Jak dla mnie.. giera bomba. już nie mogę się doczekać świata gangów ktore będą terroryzować posterunki policji(wojna klanów :) ) to może być boskie :D

Jutro dam screeny. Dziś mi się szczerze nie chce :)