Allegro

Cześć, chcę wystawić Guild Wars 2 na Allegro. Chciałem zapytać czy są związane z tym jakiekolwiek opłaty? Nigdy nie sprzedawałem niczego na Allegro.

Pozdrawiam, liczę na szybką i trafną odpowiedź.

http://pomoc.allegro.pl/artykul/25229/cennik-ile-kosztuje-korzystanie-z-allegro

Bardzo proszę.

Czyli jeśli wystawię gw2 za 70 złoty, to naliczy to kwoty 15 groszy i więcej będzie musiał zapłacić ten który kupuje, czy ja będę musiał to zapłacić później?

A co do prowizji - jeśli sprzedam za 70 złoty a do gier online mmo jest prowizja 6%, to na konto przyjdzie mi 65,8 złoty, tak?

Dawno nic nie sprzedawałam, ale wygląda to mniej więcej tak: wystawiając towar na sprzedaż płacisz kilka, kilkanaście groszy (zakładając, że wybierasz "bezpłatną" aukcję, czyli 2 tygodnie + 1 zdjęcie). Jeśli towar się nie sprzeda to dodają te grosze jako Twoje "zadłużenie" do konta. Jeśli ktoś jednak kupi produkt, to doliczają Ci jeszcze drugą opłatę, która jest już wyższa (choć to nadal mały pieniądz, sprzedając książki w zależności od ceny musiałam oddać allegro 0.7-3zł). Nikt Ci nic nie zabiera, jak kupujący zapłaci 70zł, to dostaniesz 70 zł i nie mniej. Kupujący także płaci tyle, ile podałeś w kup teraz, nie dolicza żadnej dodatkowej kwoty. Po prostu w ciągu chyba roku musisz puścić przelew dla allegro z należnością, jaką możesz w każdej chwili sprawdzić na koncie, czyli koszt wystawienia aukcji + prowizja od sprzedanego przedmiotu.

Okej, dzięki za informacje, można zamknąć.

Cześć, chcę wystawić Guild Wars 2 na Allegro. Chciałem zapytać czy są związane z tym jakiekolwiek opłaty? Nigdy nie sprzedawałem niczego na Allegro.

Pozdrawiam, liczę na szybką i trafną odpowiedź.