Allods Online

Cześć ;) Parę minut temu przeglądałem stronki,newsy itd patrzę Allods online i coś Mi dygło :)z naczy kiedyś grałem ale jakoś nie dałem rady obecnie pogrywam w Rom`a BOI i troche FW ale nie w tym rzecz.Właśnie pobieram Allods wersje European bo jak zauważyłem jest jeszcze 2 stronka ale pisze North America wiec Eurpe pobieram i mam pare pytań czy:

1)Item Shop ma dużą przewage w grze czy bez wydawania kasy można spokojnie grać

2)Gdzieś przed chwilą zobaczyłem gdzieś,że Allods ma premiere to aż tak długo testy były? :blink: kiedyś grałem ale nie wiedziałem,że to testy :unsure:

3)Czy w Allods gra dużo Polaków? :)

4)Czy nadal ciężko sie wbija lvl`e?

PS:Zawsze grałem/gram w takie gry w których szybko lvl`e lecą lecz już powoli mi się nudzą te gry w które gram a i grałem w 4Story a sie średnio expiło a Mi sie bardzo podobalo i mialem spory lvl:)

To chyba na tyle ucieszył bym sie jeśli ktoś był by w stanie odpowiedzieć na Moje pytania :D

lvle wbijalo sie i bedzie sie wbijalo bardzo bardzo dlugo, a gracz ktory ma kase jednoczesnie ma duza przewage w grze :) chodzi mi o Is jak dobrze zrozumiales. takze is robi swoje :) polakow w miare.

Aha.A gra bez IS ma sens?Znaczy na exp mam czas.A Ty grasz/grałeś w Allods? :mellow:

PS:Porsze aby nie pisać komentarzy,że ludzie za Mnie decydują itd chce znać opinię Innych osób i wtedy przystąpię lub nie do gry.

Ja jeszcze z miesiąc temu grałem... exp leci niemiłosiernie powoli ; p Najwolniej ze wszystkich gier w jakie grałem... Cóż bez IS nie pograsz bo po śmierci jest możliwosc ze item stanie sie "CURSED" wtedy trzeba itemów z IS żeby móc go naprawic ; / (nie myśl ze jak cursed to moze sie bedzie opłacac go nosic... bo te staty co miał na plusie przechodza wtedy na minus...). Gdyby exp był szybszy, item shop byl jak w ROM to grałbym do tej pory...

P.S żeby mi ktoś nie mówił że się nie znam bo mało grałem... Nabiłem połowe lvl-cap ;P czyli gdzies 25 lvl Paladynem ;P ale o ile questy wczesniej są jeszcze w miare ciekawe później zaczyna wiać nudą i nieciekawymi sceneriami...

Nie znasz się ;P po 30 lvlu zaczyna się zabawa ;) nie mówiąc już o astralu i statkach przestrzennych.

Ostatnimi czasy trochę się pozmieniało. Patroni przestali być domeną IS, na Curse postawiono quest, który można wykonać raz dziennie, więc klątwa nie jest problemem.

Darmowy przedmiot z IS pomaga w przypadku śmierci.

Problemem są perfumy, które dodają statystyki, przez co widoczna jest przewaga graczy z kasą w walkach - ale to nie jest żadna nowość i skoro grałeś to już się z tym spotkałeś.

Exp leci jak leci. Nie mniej mając raptem swego czasu 40 lvli trudno byłoby by te wbijały się w ciągu miesiąca, chociaż znam no-lifów, którzy potrafili to zrobić.

GPotato leciało zawsze na kase, ale ostatnio leci coraz bardziej. Pomyślcie co będzie wkrótce. W AO gra tymczasowo dużo polaków można to wywnioskować z Polskiej społeczności http://www.allods-online.pl/ (patrzyłem w regulaminie nie było nic o reklamowaniu :))

W allods "expi" sie bardzo szybko a nowy patch ma obnizyc potrzebe kupowania z IM/S, z tym expieniem, jezeli waszym zdaniem expilo sie dlugo to albo niezle lamicie albo poprostu nie potraficie grac, bez problemu mozna wbic max lvl w ~10dni.

W allods "expi" sie bardzo szybko a nowy patch ma obnizyc potrzebe kupowania z IM/S, z tym expieniem, jezeli waszym zdaniem expilo sie dlugo to albo niezle lamicie albo poprostu nie potraficie grac, bez problemu mozna wbic max lvl w ~10dni.

Na pewno wbijesz od 1 do 42 lvla w 10dni. Już to widzę... Na 42lvl z 41lvla potrzeba 1,2kk expa, a dzienne fatique to 52k expa. Więc nie masz szans tyle wyexpić. No chyba że grasz 24/7.

Na pewno wbijesz od 1 do 42 lvla w 10dni. Już to widzę... Na 42lvl z 41lvla potrzeba 1,2kk expa, a dzienne fatique to 52k expa. Więc nie masz szans tyle wyexpić. No chyba że grasz 24/7.

Jeśli tylko wynajde starego screena to podesle niestety teraz niemam czasu na screenie jasno widac 42 w 7 dni...

to musisz byc faktycznie no-life zeby w 7 dni wbic 42 lvl :) elo

Dziś sobie poczytałem o AO a ściślej o Volume 4 i to co wyczytałem to same dobre rzeczy:] więc chyba bedzie tylko lepiej ;)

Oczywiście bossie. 10 dni? to raptem 864000 sekund. Potrzeba ok 6.3mln expa do maxa. 7exp na sekundę. Niby nic wielkiego, ale zważywszy, że przeciętny skill nabija się sekundę, sekunda na celowanie i robi się 14. Nie zabijesz moba na jeden cios i czas rośnie. A raczej wątpliwe byś znalazł gdzieś spot, w którym dostajesz expa od 1-42. Bo latanie od spota do spota to kolejna strata czasu i kolejne dodatkowe expy do wbicia. Oddawanie questów by zdobyć nowe przedmioty, zdobywanie rep itd. Nie ma szans byś wbił maxa w 10 dni.

Ludzie, którzy zajmują się powerlevelingiem, i to za grube pieniądze, potrzebują miesiąca. Skoro w 10 dni jesteś w stanie to zrobić to opływałbyś w luksusie... 1-42 to koszt ok 1000$ (i ludzie płacą takie kwoty). 1000 w ciągu 10 dni... niezły zarobek.

A skoro Nei się zdecydował to cześć mu i chwała ;P

Cześć ;) Parę minut temu przeglądałem stronki,newsy itd patrzę Allods online i coś Mi dygło :)z naczy kiedyś grałem ale jakoś nie dałem rady obecnie pogrywam w Rom`a BOI i troche FW ale nie w tym rzecz.Właśnie pobieram Allods wersje European bo jak zauważyłem jest jeszcze 2 stronka ale pisze North America wiec Eurpe pobieram i mam pare pytań czy:

1)Item Shop ma dużą przewage w grze czy bez wydawania kasy można spokojnie grać

2)Gdzieś przed chwilą zobaczyłem gdzieś,że Allods ma premiere to aż tak długo testy były? :blink: kiedyś grałem ale nie wiedziałem,że to testy :unsure:

3)Czy w Allods gra dużo Polaków? :)

4)Czy nadal ciężko sie wbija lvl`e?

PS:Zawsze grałem/gram w takie gry w których szybko lvl`e lecą lecz już powoli mi się nudzą te gry w które gram a i grałem w 4Story a sie średnio expiło a Mi sie bardzo podobalo i mialem spory lvl:)

To chyba na tyle ucieszył bym sie jeśli ktoś był by w stanie odpowiedzieć na Moje pytania :D