Allods Online

Witam,

szukam ciekwaego mmo i znalazlem allods online, nie ma o nim za duzo informacji , a z opisu ( bylo wspomniane kilka rzeczy ale juz ne wyjasnione , stad te pytania ) wynika ze dobra gra ale mam kilka pytan :

-pety gdzies cos bylo wspomniane na czym to polega ? jak znalesc zwierzatko ? na jakim Lv moze itp

-Lv ograniczony do 40 czy jest co robic po wbiciu tego 40 Lv ? dlugo sie go bije nie znajac na poczatku kompletnie gry ?

-questy sa ? nie ma ? jaesli sa to jak duzo ? kilka na Lv czy ile sie chce ?

-czy expi sie questami czy "z buta " ? i jak szybko wbija sie poszczegole Lv

-ulepszanie itemkow da sie ? czy ulepszanie itemkow na + jest bardzo kosztowne czy dostepne dla wszykich

-unikaty (tez gdzies przeczytalem ) z czego sie je robi ? jak trudno je zrobic

-itemy czy jest ich duzo ? czy trudno je zdobyc ?

-gra jest bardziej solowanie czy party ? a moze zalezy to od tego jaka postac wybierzemy ?

-czy trudno to wszytko ogranac jesli sie nie zna za dobrze angielskiego ( mialem niemieci w pod i gim, w technikum sie dopiero angielskiego zaczolem uczyc )

-czy jest duzo roznica graczy miedzy tymi co korzytaja z sklepu za rl pieniadze czy polego ona tylko na szybszym wbijaniu Lv

wiem troche tego duzo : d prosze o wmiare szybko i szczegolowa odpowiedz : D

pozdrawiam : ] .

Szczerze mówiąc sam jestem laikiem i nie mogę za dużo Ci powiedzieć, jednak jedno musisz wiedzieć. Ta gra jest PayOrPain. Musisz płacić, nie ma innej opcji. Niestety, ale przepaść pomiędzy graczami którzy nie płaca a tymi którzy płacą jest tak gigantyczna, że praktycznie większość ludzi odeszła. Sam miałem zamiar wrócić do gry ale nie ma sensu bo po śmierci istnieje szansa, że na któryś z Twoich itemów wejdzie status "zaklęty" co sprawia, że rzecz jest praktycznie bez użyteczna i jedynym sposobem na pozbycie się go jest kupienie czegoś z Item Shopu. Do tego dochodzą perfumy bez których gra jest niesamowicie trudna.. nie ma sensu.

Wbicie 40 lvla zajmuje jakieś 1-2 miesiące(bez IS), po tym zostaje nam robienie instancji i latanie statkiem po allodsach i zbieranie setów.Petów nie ma, są tylko summony np, niedźwiedź wardena.

Questy? tylko na questach da sie wbić lvl.

Ulepszanie jest.

Unikaty, dropi się je w instancjach.

Itemów jest od zawalenia.

Gra bardziej nastawiona na party.

Jeżeli ci nie zależy na fabule ( a nawet ciekawa jest) to się obejdzie bez ang, no ale te podstawy trza znać, aby zrozumieć ocb w quescie.

Miedzy graczami F2P a płacącymi jest masakryczna różnica, nic nie osiągniemy prawie bez tzw, "perfum" czyli potiony zwiększające nasze staty, bez których nakładu ciężko jest zrobić jakieś instancje.

Szczerze, jeśli nie zamierzasz płacić, daruj sobie.

Gdyby nie IS, nadal bym pewnie grał ( no i balans postaci :/)

No tak, gra na początku ob i przez kilka pierwszych miesięcy skupiała wielu graczy wokół siebie(w tym mnie). Gra była bardzo dobra, klasy były zbalansowane(nie patrze na bug u scouta, który dzięki temu mógł nas zabić na stunie, czy summoner z trochę za silną trutką). Grało się w te gre naprawde fajnie. Po wyczerpaniu fatygi codziennie z ekipą gildii obecną na ts biegliśmy na pvp i rozgramialiśmy całą resztę :), na czerwone elity też się biegało. Wszystko się skonczyło po tym $^*%$$# patchu. Z heroicami bez perfum praktycznie moba się nie dało ubić. Ruski chcą jak najwięcej zarobić, a narazie to co robią grę sprowadzi do upadku....Zabiją kurę, która mogła by znosić złote jajka.

Też w to grałem. Miałem 27lvl i zrezygnowałem. Gierka była nawet dobra.

Lv ograniczony do 40 czy jest co robic po wbiciu tego 40 Lv ?

Chodzenie z innymi na dungi, lub PvP.

czy expi sie questami czy "z buta " ? i jak szybko wbija sie poszczegole Lv

Głównie to questy, za moba masz mało expa.

gra jest bardziej solowanie czy party ? a moze zalezy to od tego jaka postac wybierzemy

To zależy. Grając np. magiem możesz bić i ubijać moby, ale jak się zbliża to cię zabiją. Taki wojownik może robić sam takie questy typu zabij, bo ma dużo statów na STR.

czy jest duzo roznica graczy miedzy tymi co korzytaja z sklepu za rl pieniadze czy polego ona tylko na szybszym wbijaniu Lv

Teraz to podobno jest ogromna różnica.

Ja w to już zakończyłem grać, ale spróbuj. Może Ci się spodoba.

Witam,

szukam ciekwaego mmo i znalazlem allods online, nie ma o nim za duzo informacji , a z opisu ( bylo wspomniane kilka rzeczy ale juz ne wyjasnione , stad te pytania ) wynika ze dobra gra ale mam kilka pytan :

-pety gdzies cos bylo wspomniane na czym to polega ? jak znalesc zwierzatko ? na jakim Lv moze itp

-Lv ograniczony do 40 czy jest co robic po wbiciu tego 40 Lv ? dlugo sie go bije nie znajac na poczatku kompletnie gry ?

-questy sa ? nie ma ? jaesli sa to jak duzo ? kilka na Lv czy ile sie chce ?

-czy expi sie questami czy "z buta " ? i jak szybko wbija sie poszczegole Lv

-ulepszanie itemkow da sie ? czy ulepszanie itemkow na + jest bardzo kosztowne czy dostepne dla wszykich

-unikaty (tez gdzies przeczytalem ) z czego sie je robi ? jak trudno je zrobic

-itemy czy jest ich duzo ? czy trudno je zdobyc ?

-gra jest bardziej solowanie czy party ? a moze zalezy to od tego jaka postac wybierzemy ?

-czy trudno to wszytko ogranac jesli sie nie zna za dobrze angielskiego ( mialem niemieci w pod i gim, w technikum sie dopiero angielskiego zaczolem uczyc )

-czy jest duzo roznica graczy miedzy tymi co korzytaja z sklepu za rl pieniadze czy polego ona tylko na szybszym wbijaniu Lv

wiem troche tego duzo : d prosze o wmiare szybko i szczegolowa odpowiedz : D

pozdrawiam : ] .