Wiadomo może, czy będzie WIPE postaci po CBT, czy postacie zostaną zachowane ?
Allods PL CBT
Będzie wipe po CBT. Dopiero w OBT nasze postacie zostaną (i pewnie jak w EU - OBT będą trwały równo rok )
I wyprzedzając "ale c*****a" - mało które CBT jest wolne od wipe. Ma to służyć wyszukiwaniu błędów, by można było je poprawić, a nie łojeniu kolejnych poziomów. Zresztą dzięki temu ma się szansę zdobyć znajomych, dzięki którym gra jest o wiele łatwiejsza i mieć lepszy start w OBT.
Nie będzie wipe, wystarczy czytać newsy aby to wiedzieć.
CBT potrwa 7 dni, od razu po nich dostęp serwerów dla wszystkich, wątpię że będzie to OB.
Zarówno wersja NA jak i EU istnieją już jakiś czas, więc wykluczyłbym problem z błędami.
Myślę, że CB ma wyłącznie na celu sprawdzenia zachowania się serwera oraz zbadaniu jak dużo osób zamierza grać na nowo powstałym serwerze [tutaj akcja z kluczami oraz chęcią ich pozyskania]. Natomiast z obserwacji jakich dokonałem, nie zauważyłem jakiegoś nadmiernego parcia na ten serwer, sam posiadam 4 wolne klucze [pomijając tego wbitego na moim acc], więc można się domyślić że trudno nie było, świadczy to o słabej "konkurencji". Prognozuję liczbę online w granicy 1200-1500 ppl w pierwszych dniach po CBT, na ile się to sprawdzi zobaczymy wkrótce.
Miejmy nadzieję, że będzie dobrze, a siły rozłożą się równomiernie [liga-imperium].
Wiadomo może, czy będzie WIPE postaci po CBT, czy postacie zostaną zachowane ?