Sprawdz na portalach tematycznych ile taki potwór skasuje cię na kV, podejrzewam, że nie mało. Zakładam, iż GPU też sobie podkręcisz
AMD X8 FX-8350 4.0GHz Bullllldożer. Warty ceny?
Aktualnie mam 9800gt. Na tej grafice pociągnąłem Crysisa 2 na ultra z pieknymi 40 fpsami. W tym momencie grafika mnie ogranicza, ale chyba zmienię sobie na gtx 650
Albo jakąś kartę z AMD. Słyszałem, że idą ze sobą w parze (procki i grafika z amd) więc może jakiś GPU od AMD pójdzie ? Jak myślicie, jaką grafikę polecacie ? (do 400zł )
http://rankingkartgraficznych.pl/ nie wiem o ile ten ranking wiarygodny bo nie napisane z jakiej strony testy pobrane
Ja posiadam http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd6770-1024mb-ddr5-128bit-dvi-hdmi-pci-e-850-4000-wentylator-directcu-eah6770-dc-2di-1gd5-403270/ i nie narzekam może crysis 3 na maksa zupełnie nie chodzi ale reszta nowych produkcji śmiga na full,
Wątpię aby poszedł na full... A ten ranking co podałeś jest całkowicie niewiarygodny. Ceny mają pomieszane.
Ja mam pierwszego FX'a dwurdzeniowego (4100) + GTX560 i FarCry 3 leci mi na ultra z wysokimi cieniami i SSAO (nie HBAO czy jak mu tam) 37 fps minimum średnio 48. Jedyne gry które miały u mnie czkawki to BF3 i Metro 2033 (BF potrafi się przyciąć bez względu na ustawienia detali, zaś metro na ultra niegrywalne, tylko high). Ogólnie - jeżeli gry będą pod buldożery optymalizowane (co FarCry 3 pokazał) - to ten 4 rdzeniowy (bo on jest 4 rdzeniowy a nie 8) będzie miał ogromny potencjał (podobno Sony planuje montaż jego specjalnie przygotowanej wersji do PS4). Jednak teraz jest nic nie wiadomo i inwestycja w jakiś mocniejszy procesor niż 3 rdzeniowy (seria 6200) jest nieopłacalna. I jeśli chodzi o mój - na boxowym się grzał się jak cholera (4x3,2GHz na boxowym to limit a zalecane 4x3,6GHz) więc przyda się inwestycja nawet w szczątkowe chłodzenie.
Właśnie słyszałem o tym, że w PS4 ma być osmio rdzeniowy procek z grafiką porównywalną do 660 gtx
Te części mimo, że robią wrażenie to po premierze PS4, PC go dyskwalifikuje pod względem grafiki i innych bajerów.
Dobra. Klamka zapadla i kupuje i jak zwykle mam problem... Kupuje tego procka i grafike sapphire 7770. Uwaga, pytanie...: Jakie MOBO najlepiej by pasowalo ? Oczywiscie jak najtansze Oraz jaki zasilacz a dokladniej moc bo boje sie, ze moze troche mocy zabraknac...
Nie chcialem zakladac nowego tematu by ominac oskarzenia o spam lub cos w tym stylu...
Od razu mówię, że nie mam zamiaru zmieniać procka - Po prostu chciałem was spytać o opinie.
4.0Ghz co jest całkiem niezłe a na dodatek przy ośmiu rdzeniach... Miazga Może któryś z użytkowników forum posiada ten procek i może podzieli się swoimi "doznaniami" z jakże tą czarną magią...
Dla osoby, która jest nawet w małym stopniu ogarnięta w dzisiejszych prockach to cena ok. 800 zł może być podejrzana. CPU podobno jest porównywalne do i7. Wcale się nie dziwie, ale najlepszy (chodzi mi, że najszybszy) i7 kosztuję ponad 1200 zł... Wydaje mi się, że z tym CPU jest jak z dziewczynami w grach - Niby dobrze się zapowiada a może się okazać, że to kolejny bullshit.