Android 4.4 - huawei p6

(obym obrał właściwy dział!)

Jak w temacie, mam Huawei'a P6, który to powinien mieć Androida 4.4 już, jeżeli nie 4.4.3 nawet. Problem jest taki, że telefon sam się nie chce zaktualizować (nie znajduje aktualizacji) a na stronie producenta nie ma linków odnośnie downloadu/upgrade'u softu i androida.

Czy ktoś mógłby mi pomóc jak powalczyć z tym problemem? Jestem laikiem, toteż oczekuję łopatologicznego podejścia do tego :)

Jeśli masz oryginalny OS, wchodzisz w ręczne wyszukiwanie aktualizacji i nic nie znajduje, to znaczy, że nie ma dla tego modelu aktualizacji dla Twojej sieci :(

Oficjalne źródła i serwisy podają, że telefon ma wersję fabryczną 4.2.2 jednak ma możliwość aktualizacji do 4.4, co więcej widziałem masę zrzutów ekranu z wersją 4.4 (orginalną! :P), tak więc musi być jakieś wyjście

EDIT: Moja sieć jako jedyna nie ma aktualizacj. Do zamkniięcia.

dla Twojej sieci

każda sieć robi swoją aktualizację - widocznie Twoja nie zrobiła jeszcze

http://www.htxt.co.za/2014/06/27/how-to-update-the-huawei-ascend-p6-to-android-4-4-2/

(obym obrał właściwy dział!)

Jak w temacie, mam Huawei'a P6, który to powinien mieć Androida 4.4 już, jeżeli nie 4.4.3 nawet. Problem jest taki, że telefon sam się nie chce zaktualizować (nie znajduje aktualizacji) a na stronie producenta nie ma linków odnośnie downloadu/upgrade'u softu i androida.

Czy ktoś mógłby mi pomóc jak powalczyć z tym problemem? Jestem laikiem, toteż oczekuję łopatologicznego podejścia do tego :)