Android a przesył danych

Mam telefon od 2 miesiecy....

Wczoraj sobie instalowalem aplikacje , i zauważyłem że odziwo włącza sie SAMOCZYNNIE przesył danych i kaska leci ... JAK TO JEST MOŻLIWE . Usunąłem je i tak samo . Teraz latam na samolotowym trybie :D.

Podejrzewam że coś z uprawnieniami sie poprzestawiało.

PS. Jest to Se live with walkman

Ustawienia> Sieci zwykłe i bezprzewodowe > Sieci komórkowe > odznacz "Włącz przesył danych"

lub

Ustawienia/ Komunikacja/ Sieci telefonii komórkowych/

[_] Użyj danych pakietowych

A jaką aplikacje?

up unknownpl Przecież wiem ale nie o to chodzi lol

blackmarket, aptoide , nova 2 , tam jakas wyscigowka 7 , ad blocker, chyba to wszystko

Jeśli masz jakiś pakiet danych MB czy GB to ustaw sobie, żeby Ci pisało ile zostało do końca i wtedy nie będzie Ci zżerało kasy, lub ustaw w opcjach internetu w walkamnie jest taka, żeby Ci pytało o zgode.

Czytanie ze zrozumieniem ftw...

Thunderbird, ma problem ze samo włączają mu się dane pakietowe, nie pytał jak je wyłączyć, nie pytał jak ustawić limit, tylko co zrobic jesli same mu sie włączają.

Z teco co wyczytałem w internecie, to ten problem rozwiązać może tylko format telefonu, i ostrożne instalowanie, tylko zaufanych aplikacji.

ojojooj czyli .. format... oj ciekawe jak :D

Nie ma żadnego innego obejścia niż odcięcie całkowicie internetu aplikacjom. Te które mają pobierać jakieś dane, będę je pobierały. Głównie są to pobierane reklamy, więc najlepiej nie instaluj nic, skoro chcesz mieć włączony internet(z którego i tak nie korzystasz bo przecież nie masz pakietów).

lub weź ustawienia fabryczne i telefon ci się sformatuje

QQi, z tego co ja zrozumialem, tu nie chodzi o to, ze aplikacje cos sciagaja (reklamy), tylko o to ze samoczynnie wlacza sie internet - a to nie jest normalne :)

Tak jak kolega napisał zrestartuj ustawienia na fabryczne.Głownie to jest kod 1234 ,1111 lub 0000 chyba że zmieniłeś.Jeśli jest na androidzie to polecam wejsc w ustawienia i wyłączyć transmisje danych.

nie które pogramy same sobie włączają przesył danych po to aby pobrać reklamę czy też coś wysłać.. Trzeba patrzeć dobrze jak się instaluje czy pogram nie ma przyzwolnie na włączanie pakietu danych a nie od razu walić na ślepo instal.. proponuje usunąć wszystkie zbędne pogramy, gry i zobaczyć czy akcja będzie się dziać dalej, ostatecznie format. Równie dobrze możesz mieć wirusa (który może siedzieć na karcie sd) i on Ci włacza pakiet i przesyła bakcyla dalej a wtedy to nawet ustawienia fabrycznie nie pomogą

Mam telefon od 2 miesiecy....

Wczoraj sobie instalowalem aplikacje , i zauważyłem że odziwo włącza sie SAMOCZYNNIE przesył danych i kaska leci ... JAK TO JEST MOŻLIWE . Usunąłem je i tak samo . Teraz latam na samolotowym trybie :D.

Podejrzewam że coś z uprawnieniami sie poprzestawiało.

PS. Jest to Se live with walkman