Android-Instalowanie w pamięci wewnętrznej i na karcie SD

Dobra, teraz będzie problem z wytłumaczeniem...
Mam Kazama 4 i włożyłem do niego kartę SD. Po podłączeniu telefonu pod PC ukazują się dwa dyski wymienne ('H' i 'J')
Ten dysk J to pamięć telefonu, która działa tak, jak karta SD. Mogę wrzucać tam piosenki, gri, zdjęcia...są te same foldery: android->data/obb itd. Mam tylko jeden problem...przy pobieraniu gier SD data ściąga się właśnie na dysk 'J' (pamięć telefonu). Jakoś nie mogę wykombinować, aby ściągała się na kartę pamięci. Próbowałem przenosić te pliki między kartami, ale gry musiały znowu pobierać datę na właśnie ten dysk 'J'.
Dodam, że w telefonie jest Android 4.2.2.

Jesli chcesz instalowac apki a raczej przenosic to tylko i wyl. root.

Tak zawsze jest.

Jak chcesz zmienić żeby pobieralo na kartę pamięci to musisz zrobić roota i dopiero wtedy można to zmienić.

Roota mam, ale nie chodzi mi o przenoszenie samych apek, tylko o to, aby SD data pobierała się na kartę pamięci, a nie do pamięci telefonu.

No to właśnie do tego tez jest potrzebny root.

No więc...napisałem, że go mam.

W jaki sposób teraz mogę ustawić, gdzie data ma się ściągać?

Poszukaj gdzieś na googlach.

Kiedyś czytałem że trzeba coś tam zmienić w jakichś plikach systemowych.

No właśnie szukałem i nic nie znalazłem...
Z resztą nie wiem do końca jak to wpisać ,_,

Spróbuj "zmiana docelowego folderu pobierania android"

Mówisz, że masz roota? A aplikacje typu "Terminal Emulator" ?

Jeśli masz to szybko Ci to pójdzie. Nie trzabyło daleko szukać by znaleźć;)

http://darmowyinternet.net/forum/temat-instalacja-programow-i-gier-na-karcie-pamieci_349

Dobra, teraz będzie problem z wytłumaczeniem...
Mam Kazama 4 i włożyłem do niego kartę SD. Po podłączeniu telefonu pod PC ukazują się dwa dyski wymienne ('H' i 'J')
Ten dysk J to pamięć telefonu, która działa tak, jak karta SD. Mogę wrzucać tam piosenki, gri, zdjęcia...są te same foldery: android->data/obb itd. Mam tylko jeden problem...przy pobieraniu gier SD data ściąga się właśnie na dysk 'J' (pamięć telefonu). Jakoś nie mogę wykombinować, aby ściągała się na kartę pamięci. Próbowałem przenosić te pliki między kartami, ale gry musiały znowu pobierać datę na właśnie ten dysk 'J'.
Dodam, że w telefonie jest Android 4.2.2.