Angela Aki

angela-aki.jpg?w=320&h=319

W tym temacie chciałbym wam przedstawić nie tyle samą postać co muzykę Pani Angeli Aki. Rodzaj muzyki granej przez tą artystkę można zaliczyć po części do popu, po części do muzyki klasycznej, jednak nie jest to taka muzyka pop jaką zazwyczaj można usłyszeć, a na pewno nie ma już nic wspólnego z orła cieniami* i ups aj didit egen.

Bardziej twórczość tej piosenkarki porównał bym do takich dzieł jak I believe I can Fly czy Kiss from a Rose, a o Kiss from a Rose warto wspomnieć w tym wypadku bo Angela Aki ma własny cover w angielskim i japońskim języku właśnie tej piosenki!

Artystka o której mowa w tym temacie ma jak na mój gust piękny, ciepły nie powtarzalny wręcz głos, któremu akompaniuje dźwięk pianina.

Na twórczość Angeli Aki osobiście trafiłem parę lat temu właśnie poprzez wyżej wymieniony Kiss from a Rose i od tamtej pory w sumie nie znikła z mojej play listy, a często jej utwory zapełniają całodzienny track list. Nie jest to oczywiście muzyka, która spodoba się wszystkim, jest to jednak muzyka piękna sama w sobie, można się odprężyć i porozmyślać. Spróbujcie sami. Mam nadzieję, że dzięki temu tematowi komuś track lista zwiększy się o chociaż parę utworów. : )

Poniżej dodaję parę piosenek, tak na spróbowanie ^_^ :

-Angela Aki - Uchuu

Angela Aki ~ Uchuu

-Angela Aki - Kiss from o rose

- Angela Aki - Tegami

Angela Aki - Tegami