Angielski - Wstęp

Witam

Chciałbym prośić o pomoc w ułożeniu powitania po angielsku.

We wtorek mam w szkole dni otwarte i zostałem wybrany aby na prezentacji sali z angielskiego przeprowadził wstęp/powitanie.

Otóz po maniaczeniu w aiona nie potrafie ułozyć poprawnych zdań...

Mam powitać tam zgromadzonych i powiedzieć coś o zajęciach i sali.

No zajęcia przebiegają spokojnie, czytamy teksty i rozwiązujemy zadania.

Początek może być taki :

Hello everyone, today i will present...

Czekam na odpowiedzi

Hi lub Hello, zamiast Hey. EDIT: Najlepiej, jakbyś Nam napisał, co chcesz powiedzieć, wtedy byśmy ułożyli z tego coś sensownego po 'ingliszu'. W innym razie, to trochę nie ma sensu, bo nie wiemy, co masz zamiar powiedzieć.

@Kubox

Eh...?

Ty masz mu pomóc ułożyć powitanie. To była tylko jego sugestia na wstęp.

Wszystko się przyda, ja nie każe nikomu odrabiać za mnie roboty.

Ja po prostu poszukuje pomocy w tym, sugesti ; )

I would like to welcome everyone on our open days, sorry for misteakes that I will surely make.

Ok lets get to work, today I would like to present...

Możesz też zacząć od "Welcome", "Good morning". Napisz dokładniej na jaki temat będą te zajęcia, co dokładnie masz tam opowiedzieć, a przemówienie będziesz miał gotowe w kilka/kilkanaście minut ;)

Rudi sądząc po twoim nick'u będziesz prezentował gimnazjum dla podstawówki, więc nie można zbytnio złożonych form używać. Skoro będziesz mówił do "podstawówki" to użyć zwrotu "Hello". następnie jak tu napisał Wyhodujmymotyle. Używać zdań pojedynczych i podstawowych form.

No cóż, mam przywitać tam zgromadzonych i przeprowadzić początek tej prezentacji tzn. co robimy na lekcji i coś o klasie.

No to lekcje jak już wyżej napisałem są spokojne, czytamy tekst, robimy zadania korzystamy z tablicy interaktywnej(nie wiem czy to jest poprawna nazwa)

Dlatego nie wiem jak to ubrać w słowa czy coś może jeszcze dopowiedzieć? Nauczycielka chciała cos na 3-5 zdań.

Jajox: ahh ten mój nick sporo mówi ^^

Powitanie i wstęp można napisać, ale to co dalej będziesz mówił zależy tylko od cb. Myślę że coś w stylu: Hello everyone, welcome and thank you for coming to our school's open days, I hope that you will have a great time here. (Witam wszystkich, dziękujemy że postanowiliście przyjść na dni otwarte naszej szkoły, i mam nadzieję że będziecie miło spędzali czas). Coś takiego na wstęp i pierwsze lody przełamane. Co do programu jaki robicie na lekcji, tego ci nie powiem, bo nie wiem co tam robicie. Jakbyś napisał po polskiemu co chcesz powiedzieć można by ci to przetłumaczyć aby to miało ręce i nogi.

Naadir świetne ; )

Ja Cie rozumiem, ja po prostu muszę opracować wstęp i ty mi w tym pomogłeś.

Dopisze samodzielnie tam jeszcze 1-2 zdania i dalszą część przejmuje koleżanka ; )

Dzięki wielkie wszystkim ; )

I najlepiej nie przesadzaj z czasami i złożonymi zdaniami. Krótkie i zwięzłe wypowiedzi.

Ok, nvm:D

Nie mam pomyslu na sama prezentacje, ale najlepszym wstepem bedzie:

good morning Vietnam (wykrzyczane, ale dam tylko jeden wykrzyknik. Oto on)! Potem pojdzie juz z gorki.

@UP Dzz, popieram w 100% :) .

Tak jak pisali przede mną, jak najprostsze zdania i wszystko będzie ok.

Witam

Chciałbym prośić o pomoc w ułożeniu powitania po angielsku.

We wtorek mam w szkole dni otwarte i zostałem wybrany aby na prezentacji sali z angielskiego przeprowadził wstęp/powitanie.

Otóz po maniaczeniu w aiona nie potrafie ułozyć poprawnych zdań...

Mam powitać tam zgromadzonych i powiedzieć coś o zajęciach i sali.

No zajęcia przebiegają spokojnie, czytamy teksty i rozwiązujemy zadania.

Początek może być taki :

Hello everyone, today i will present...

Czekam na odpowiedzi