Anime dla młodszych

Szukam jakiś anime dla mojej młodszej (10lat) siostry . Najlepiej by nie było za brutalne oraz by nie było za wiele podtekstów erotycznych. Na razie skończyła dwa sezony "Chuunibyou demo Koi ga Shitai!" i jej się bardzo podobało.

Może clannad?

Serio?? Clannad ? Jest to trudne anime w dodatku wyciskacz łez na którym płaczą dorośli ludzie. Na taką tematykę przyjdzie czas jak podrośnie.

Nie no, może 2 sezon tak, ale 1 bym nie nazwał wyciskaczem łez . :D No to może Ah my goddess???

Zobaczę ale bardziej coś z nowszą kreską by mnie interesowało. Na razie mam zamiar dać jej k-on ale pewnie skończy 2 sezony w 4-5 dni.

Pokemony. To jest typowo dziecięce anime. Pierwsze sezony to dzieciństwo części użytkowników forum.

Toradora mby. Chociaż nie wiem czy nie będzie lekko trudne dla 10 latka. Ko-on może być spoko. No i oczywiscie klasyki jak ktoś wspomniał pokemony, digimony, te sprawy.

One Piece

Beyblade

Shaman King

Yu-Gi-Oh

One piece bym wykreślił. Tam chyba więcej podtekstów jest.

Zapomniałem dodać że tasiemce raczej nie wchodzą w grę, poza tym to stare anime oraz dostępność w internecie po japońsku raczej ciężka.

Toradore czytamy obecnie mangę papierową wydawaną w PL :)

To dziewczynka więc wszystkie te anime nastawione w 100% na jakieś rywalizacje, walki potworków itd raczej nie dal niej.

Myślę, że dziecku tasiemiec może bardziej się spodoba, bo jest prostszy w odbiorze no i dziecko ma czas samemu zaangażować się w przygodę.

Może naruto? przynajmniej 1 część (jak był młody)

Naruto , Shaman king Rycerze z zodiaku? Takie proste tytuły.

Ja bym proponował np. Hikaru no Go,Bakuman(3 Sezony) i może Kuroko no Basket, napisałbym jeszcze Hajime no ippo gdyż wszystkie te anime propagandują rywalizacje,przyjaźń i jakiś konkretny cel w swoim życiu, aczkolwiek Hajime no Ippo zawiera jednak troche krwi gdyż to boks.

W wieku 10 lat kilkanascie lat temu większość oglądała Dragon Ball, zasiadało się przed telewizor po szkole a to że jest to anime o walkach jest według mnie mało istotne, gdyż to anime pokazuje jak powinna wygladać przyjaźń i prawdziwa walka. Nie jest to zwykłe mordobicie to jest walka w ochronie czegoś ważnego, miejsca gdzie bohater się wychował, Ziemii. :)

Polecam "podać" siostrze Dragon ball gdyż pierwsza część to przygodówka jaka już nie powstanie a treści propagandowane pokazują dlaczego warto być dobrym człowiekiem.

Lucky Star
Lovely Complex
Tonari no Kaibutsu-kun
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
Hotarubi no Mori e
Love Lab
Mikakunin de Shinkoukei
Shinryaku Ika Musume
Tyle mi przychodzi aktualnie do głowy. Tak będąc szczerym to trudno o anime bez podtekstów, bo te typowo babskie, skupiające się na miłości zazwyczaj jakieś posiadają. Inaczej sprawa się ma w przypadku anime opartych o tsundere, gdzie zazwyczaj z racji oddania sytuacji, jest ich mniej - chociaż też nie jest to reguła. Sam nie wiem co mogę Ci polecić, przeczesuje swoje al i nie znajduje tam nic łatwego, bez podtekstów~

W razie czego możesz mi napisać, to postaram się wygrzebać z czeluści pamięci więcej serii. ; )

Captain Tsubasa !

A tak na serio, moze cos z tego ? https://www.youtube.com/watch?v=gDpKBiceXlY

Kilari?

A może Doraemon?

serio jak czytam niektóre propozycje to nie wiem co w waszych głowach siedzi...

Sailor Moon (księzniczka ratujaca świat, idealnie pasuje)

Slayers (grupa przyjaciół, też ratująca świat itp.)

Dr. Slump (bardzo proste)

możesz jej też dać Chii Sweet Home :) taka japońska wieczorynka.

Mimo wszystko to jest dziewczynka więc ciężko w sumie polecać jakieś shoneny/tytuły typowo dla chłopców, jeżeli mimo to lubi (lub chcesz ją kształtować w ten kierunek) tego typu rzeczy to jeszcze możesz jej podsunąć B-Densetsu!Battle Bedaman, Shaman King lub Yaibe.

Mimo wszystko obserwuj ją i sprawdź czy jej sie w ogóle bedzie podchodzić anime, w tym wieku może sie to po prostu podobać bo są to bajki, ale nie warto wciskac komuś na siłe swoich zainteresowań :)

Great Teacher Onizuka !!

historia nauczyciela i jego uczniow, brzmi bardzo prosto jednak takie nie jest.

łagodne podteksty seksualne, raczej nie widoczne dla dziecka .

Polecam jeszcze raz, chyba kazdemu mlodemu sie spodoba ^^