witam sa jakies anime na podstawie gier ?
widziałem tylko
SAO i Tate no Yuusha no Nariagari
Anime na podstawie gier ?
Polecam jeszcze Log Horizon, Overlord, No game no life, Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?, Quan Zhi Gao Shou, Death March kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku, Accel World to wszystkie co mi się przypomniały
Dorzucam Ragnarok the animation.
Castlevania, Final Fantasy, Pokemon, Street Fighter II the Animated Movie, Tekken Blood Vengeance, Valkyria Chronicles, Devil May Cry, Corpse Party, Disgaea, God Eater, Danganronpa: The Animation, Sengoku Basara, Persona 4 The Animation, Steins;Gate, .hack//SIGN - to tyle z tego co zapamiętałem. A to co wypisał @Robert911 to nie anime na podstawie gier, tylko anime w świecie gier (takich wymyślonych).
Blade & Soul
Shingeki no bahamut.
oczywiście to mój błąd powinienem napisać anime w świecie gier a nie na podstawie
Na podstawie gier to moze nie jest, bo to zwykly isekai, ale polecam bo warto:
Tensei Shitara Slime Datta Ken
żeby nie sakladać nowego tematu
w jakiej kolejności oglądać Saint Seiya ? i na jakiej stronie polecacie oglądać ( tam gdzie zawsze oglądam nie ma tego anime )
Co do SS, wejdź sobie na stronki temu poświęcone i tam dowiesz się co i jak (albo tu https://gogoanimes.co/search.html?keyword=Saint-Seiya lecąc po datach wydania) .
Od siebie mogę dodać, ze SS OMEGA mozesz pominąć, bo to jakieś nieporozumienie było. Teraz tez leci jakaś seria, tyle ze same babki jako główne bohaterki, czy lepsze od omega ? Zdecydowanie, kreska jest taka, jaka powinna być, nie mniej nie jest to to samo co pierwsze serie.
z tych anime Log Horizon, Overlord, No game no life, Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?, Quan Zhi Gao Shou, Death March kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku, Accel World
obejrzałem Log Horizon ( straszny gniot gdzie ilość jak i jakość walk to śmiech na sali )
z w/w anime które polecicie tak aby było tam sporo walk. Bo troche szkoda mi czasu na oglądanie tych anime a potem sie okaże ze tam ilość walk jest porównywalna z log horizon
Log Horizon bardziej skupia się na Ekonomii świata gry, a te anime Overlord, No game no life, Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?, Quan Zhi Gao Shou, Death March kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku bardziej skupiają się na postaciach typu że jest bohater jest koksem, i zostaje w pewien sposób uwięziony w świecie gry, i się tym nie przejmuję tylko wprowadza własne reguły żeby sobie poradzić z tym światem, a Accel World jest trochę inne niż te powyższe.