Anime... NUDY!

Siema!

Na wstępie może powiem że anime trochę mam już za sobą i prosiłbym o sprawdzenie czy podane przez Was anime nie są już na mojej liście jako obejrzane :-)

Szukam anime wartego uwagi i poświęcenia na nie czasu. Gatunek jest mi obojętny, podawajcie anime które według Was są fajne i krótko dlaczego właśnie te a nie inne.

Nie lubię tylko tasiemców i brzydkiej kreski więc przy podawaniu anime proszę miejcie również to na uwadze :)

Moja lista anime: http://www.anime-planet.com/users/Arraragi/anime/watched

Z góry dzięki!

Grisaia no Kajitsu jest bardzo ciekawe, szczególnie w późniejszym etapie. Gintama zdecydowanie warta polecenia, no i może Ansatsu Kyoushitsu. Daj znać czy ci w takim guście pasuje, coś więcej się znajdzie :D

Grisaia no Kajitsu oglądałem, gintama odpada(tasiemiec), Anatsu Kyoushitsu oglądałem(jeżeli chodzi o 2 sezon to odpada, nuda).

Hmm... Ja w oglądaniu Gintamy nie wyczułem tej monotonności tasiemców. Jest podzielona na arci komediowe(80%) i akcji(20%). Zawsze możesz spróbować, chyba że masz jakiś inny powód.

Na Twojej liście nie widze Stein's;Gate'a ani Kara no Kyoukai.

rozumiem że bardziej się lubujesz w słodkich animkowatych kluskach, ale może te 2 tytuły Ci podpadną, szczególnie ten pierwszy tytuł jest dosyć przystępny dla widowni shonen.

@miroll

Coś w tym jest :)

Generalnie lubię jak anime wciska mnie w fotel i budzę się kiedy jest ostatni odcinek ;p

Do stein's gate szykuję się od dawna i chyba jednak się za nie wezmę a co do kara no kyoukai to same filmy, tak?

Obejrzę oba( w tym wszystkie filmy jak mi się spodoba :) )

Dzięki za podanie!

Brak K-ON! na liście to grzech ciężki :D

Zawsze wydawało mi się że jest to jakieś spokojne anime... teraz dopiero zobaczyłem na yt że może być fajne.

Dzięki, obejrzę :)

Nudne jest K-on, obejrzyj sobie w ostateczności. A w międzyczasie podaj gatunki jakie cie interesują, a podam kilka tytułów co są ciekawe.

Ja od siebie polecam to boku dake ga inai machi oraz ajin. Najlepsze anime w obecnym sezonie, a szczególnie to pierwsze.

Basilisk - brutalne, ninja bez jaskrawych kolorow.

Break Blade - dobra macha (ale filmy, nie seria tv)

Claymore - Japoński wiedźmin ( seria oceniana na tą z wyższej półki)

Ergo proxy - post apokaliptyczna wizja świata (kolejna mocna seria)

Fullmetal Alchemist: Brotherhood - jak można mieć tyle tytułów na liście i to bez tego

Gantz- 2 serie, brutalne, kosmici, trzeba przeczytać mangę bo wgniata w fotel. (NIETYPOWA KRESKA)

Katanagatari- kolejna mocna seria, długie odcinki,(NIETYPOWA KRESKA)

Phantom;Requiem for the Phantom - mocna seria o szkoleniu zabójcy, psychologiczny.

NANA- dobra obyczajówka

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin- akcja pierwszych odcinków rozgrywa się w więzieniu, nie banalne, brutalne, lekko przeidealizowane\

Sidonia no Kishi- dobre sc-fi które przerosło oczekiwana nie jednego widza.

Tengen Toppa Gurren Lagann- bardzo prosty, jednak bardzo cieszący shounen, Jeśli podobał Ci się 'kill la kill" to to też Ci się spodoba

Powiem tak od siebie, że dawno mnie czoło tak nie bolało od facepalma. masz ponad 300 pozycji na liście, a co najmniej 1/2 na niej tak nisko po ziemi się tarza, ze szkoda gadać.

Nic dziwnego, że się nudzisz skoro skreślasz tytułu za kreskę i za to że są troszkę dłuższe, a zamiast tego pochłaniasz cały Bulszit wychodzący na bieżąco xd mało kto tak potrafi.

Mam nadzieję, że trochę pomogłem, bez konkretnego gatunku to jak ślepy we mgle, dlatego podałem serie które raczej powinny się znajdować na liście każdego kto chodź trochę ogląda anime.

Każda z nich czymś się wyróżnia i jest nie banalna.

Nuuudy to mogę powiedzieć ja bo od nastu miesięcy nic konkret nie wyszło, komercha i manga promo nic więcej.

@Sevide

Gatunki są mi obojętne jednak jeżeli dasz radę to możesz podać mi jakiś romans.

@hubcert

Oba anime mam w oglądanych i czekam na następne odcinki :)

@ravenlord

Z tych anime zaciekawiło mnie tylko ergo proxy, a nudy to nie ma co oglądać :) Moim głównym gatunkiem oglądanym jest romans ale po prostu nie zostało prawdopodobnie nic co przyciągnie moją uwagę. Co do tych niszowych tytułów to większość oglądałem na początku przygody z anime ale racja, kiedy nie było co oglądać to zabierałem się za nie. Z tytułów co podałeś zabierałem się za Fullmetal Alchemist, Katanagatari, Nana i Tengen Toppa Gurren Lagann ale one po prostu nie mają tego czegoś...

Jak chcecie to mogę Wam podać kilka tytułów które mi się spodobały na wzór tego, co chciałbym obejrzeć.

Albo jestem ślepy, albo nie znalazłem na Twojej liście Fairy Tail...a to pozycja obowiązkowa!

Z zakończonych;

Macross Frontier;

Kaichou wa Maid Sama;

Hoshizora e Kakaru Hashi;

Lance N' Masques;

Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka?;

Angel Beats;

Jest tego jeszcze bardzo dużo, na razie Ci wystarczy ;) Jak skończysz to się odezwij na PW ewentualnie :D

</td>
	</tr></tbody>

Nie wiem czy interesują Cie anime z obecnego sezonu, ale jest kilka ciekawych propozycji (Wg mnie);

Ao no Kanata no Four Rhythm;

Musaigen no Phantom World;

Dagashi Kashi;

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!;

Shoujo-tachi wa Kouya wo Mezasu;

Heavy Object;

Fairy tail zatrzymałem na 140+ odc... no mielenie tego samego kotleta na 14 różnych sposobów...

Z zakończonych które podałeś połowę obejrzałem(prosiłem o sprawdzenie ;p) a reszta odrzuca mnie na starcie.

Co do obecnego sezonu to część obejrzałem do ostatniego odc. a reszta mnie nie ciekawi.

Sprawdzałem Twoją listę używając ctrl+f i żadnego z tych tytułów nie znalazło :)
Może błąd z mojej strony, idk w każdym razie podsyłam link do mojej listy, może znajdziesz tu coś dla siebie ;) Wszystkich obejrzanych tytułów tam niestety nie mam wklepanych ale większość jest ;)

http://myanimelist.net/animelist/NeeKottek

Jeśli chodzi o romanse, to masz kilak tytułów co mogą cie zaciekawić albo już oglądałeś.

1. Ano Natsu de Matteru

2. Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova

3. Aquarion Evol

Mnie się podobało.

4.Arakawa Under The Bridge

Specyficzne, ale fajne anime.

5. Bakuman

6. Boku Wa Tomodachi Ga Sukunai

7. Bokura wa Minna Kawaisou

Główny bohater, to ciapła klucha.

8. Campione!

Całkiem spoko anime.

9. Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

10. Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

Lekko zboczona i harem, ale bohater wybiera jedną i to jest fajne.

11. Dansai Bunri no Crime Edge

12. Yamada-kun to 7-nin no Majo

13. True Tears

14. Ushinawareta Mirai wo Motomete

Fajny motyw z podróżami w czasie.

Podałbym jeszcze parę tytułów, takich jak Clannad, Kannon, Angel Beats i Toradora, ale zapewne już oglądałeś.

Sprawdź może czegoś nie oglądałeś, a ci się spodoba, jakby co znam jeszcze kilka fajnych romansowych tytułów, jednakowo nie wszystko naraz, bo do końca życie tego wszystkiego nie obejrzysz.

Obejrzę, obejrzę :) Mam 2 tygodnie wolnego.

A z poprzedniego sezonu fajne było, podobało się:

Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai

Gakusen Toshi Asterisk

Rakudai Kishi no Cavalry

Też romanse i głowni bohaterowie nie są ciepłymi kluchami i mają fajne moce.

Obejrzałem wszystkie nie licząc aquarion evol(obejrzę jak nie zostanie nic innego, arakawa under the bridge( odpada ) i ushinawareta mirai wo motomete(za to się zabiorę dość szybko).

Co do anime które podałeś z poprzedniego sezonu to obejrzałem wszystkie ;p

A co z Hunter x Hunter? Na liście nie ma, a to przecież król tego typu anime.