Anime podobne do Full Metal Alchemist

Szukam anime podobnego do Full Metal Alchemist, ale mało się znam na tym (na anime), dlatego że jedyne jakie oglądałem to Dragon Ball i Full Metal Alchemist, Full Metal podobał mi się baaaaaardzo (świetna fabuła, ciekawe postacie, dużo świetnej akcji, masa zwrotów akcji itp.) i szukam czegoś co jest podobne, ogląda się z taką samą przyjemnością. Nie chciałbym, aby anime to było z czasów teraźniejszych (chodzi mi o akcję rozgrywającą się w nim) tylko w klimatach takich jak Full Metal Alchemist, szukałem długo, ale nie znalazłem nic co by mi się tak bardzo podobało, wiem że na forum kilka osób interesuje się anime i mam nadzieję, że chociaż jedna z tych osób poleci mi anime godne Full Metala.

Ps. Proszę nie pisać czegoś w stylu "Full Metal Alchemist wcale nie był taki fajny" itp. to jest moje zdanie i dla mnie to jest jedno z najlepszych anime.

dude nie ma co szukac ono jest 1 ja szukalem dluuugo i nic nie pobije tego ale z lepszysz zobacz Darken then Black \ Zero no tskuaima \ Shakugan no Shana

jak chcesz stroony do downloadu anime (wielu) albo info to mow dam ci mam pare

@MagarPL nie szukam anime, które przebije Full Metal Alchemist, nawet bym nie śmiał takiego szukać. (to było jedno z anime, które obejrzałem od początku do końca i ani razu nie stwierdziłem, że nudno w którymś momencie, albo że coś do d*py zrobili, wszystko było idealnie zrobione) Szukam anime, które byłoby równie dobre, może być gorsze, ale ważne żeby świat wciągał, główny bohater nie był debilem (Naruto), muzyka wciąż dawała napięcie, dialogi nie były wyciągnięte z d**y i wsadzone na siłę, było dużo walki, zwroty akcji i wciągająca fabuła(!!!). Ważnym dla mnie jest jeszcze, aby nie było japońskiego klimatu o ninja itp, (znów Naruto, Bleach)

Ps. MagarPL, to jest jeden tytuł anime? xD Trochę dłuuuugi.

wic masz juz 3 tytuly a ogladales FMA brotherhood? czy zwykle?

http://www.animetake.com/anime-downloads/

ta epsza ale trzeba konto miec nie wymaga aktywacji maila wiec mozesz siac byle co i bedzie git :Dhttp://www.anime-access.com/ ja mam z 6 kont fikcyjnych na maila ktorego nie pamietam;p

strony z recommedami i info

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/search/genre

http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=my%20anime%20list&source=web&cd=1&ved=0CBsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fmyanimelist.net%2F&ei=Joe_TovFM4W1hAeuo_GZBA&usg=AFQjCNEQfLcLs58nrAF41zod4UHlIqNIWQ

na drugiej np wybierasz anime bierzesz recommended i sa wypisane cechy podobne

Oglądałem Full Metal Alchemist Brotherhood, dlatego że jest na podstawie mangi, przejrzę wszystkie te strony, które podałeś, mam nadzieję że znajdę coś ciekawego.

Ps. Do moderatorów, nie dawajcie warna za DP dla Magara, chłopak chce mi pomóc, poza tym to mój temat, więc tak jakby mi to nie przeszkadza :)

EDIT: Pierwszy link ze stronką nie chce mi działać.

mi dziala i sorry za DP jest pozno nie kminie ;p

http://www.animenewsnetwork.com/

sprobuj tak ;p a co do warna ^^ ja wiem ze gfdzies tam czaisz sie cree:D

A co powiecie o Pandora Hearts? Czy ktoś z was oglądał? Czy jest godne uwagi? Mam nadzieję, że ktoś odpowie :)

Oczywiście że oglądałem :P jeżeli ciekawią Cię takie tytuły to jest bardzo ciekawe, oczywiście polecam :D po tym anime chciałem mieć taki sam warkocz jak główny bohater. Jeżeli masz czas oglądaj, nie pożałujesz.

Code Geass obie serie jak się nie spodoba to nie znasz się na anime ;p, jak już masz wyrobiony "gust" co do anime to na pewno One Piece jeszcze ;p (tylko to troszkę dużo od początku oglądać 532 odc na obecną chwilę w poniedziałek 533, ale warte uwagi według mnie na równi z DB).

Busou Renkin (niby akcja osadzona w terażniejszości, ale bardzo fajnie się ogląda)

Macross Frontier(space opera, masa akcji i świetne animacje)

Seto no Hanayome (jeszcze żadne anime mnie tak nie rozśmieszyło:))

@Gilgamesh

One Piece nie przejdzie mu za pierwszym razem, ale jeśli chce to może spróbować bo to anime jest z najwyższej półki.

Mogę Ci jeszcze polecić :

Death Note - jeśli zaczniesz oglądać na pewno się wciągniesz i nie jest to długie anime.

Ao No Exorcist - też krótkie anime, obejrzałem w jeden dzień, ale nawet na chwile mnie nie znudziło wręcz przeciwnie, chciałem jeszcze.

Fairy Tail - rodzi się następny tasiemiec. Czasami pojawi się jeden czy dwa mniej ciekawe odcinki, ale to tylko przerwa między naprawdę świetnymi walkami.

Belzebub - na pewno Cie rozbawi.

hmm w sumie Ao no exorcist jest fajne ale konczy sie slabo One piece <3:D belzebub i fairy tail nie skonczyly sie jeszcze ale sa zajeeeebiste fairy tail ma takie soundtrusk ze staje od sluchania;p

no :D jak cos znajdziesz to napisz a co do pandorory sam nad tym myslalem bo muzyka z tego anime jest nawet fajna

Wracając do FMA, to lepiej obejrzeć najpierw Brotherhood czy normalne?

obojetnie ale dla mnie brotherhood zrownal z ziemia 1sza wersje wiec jak chcesz.2ga ogladalo sie o wiele przyjemniej ale lepiej obejzec najpierw 1sza zeby zrozumiec na czym polega roznica pomiedzy wersjami

Błagam..Brotherhood później robi się tak słabe, że aż żal patrzeć.

Jeśli chodzi o animce, które mogłyby wciągnąć, to proponuję jak poprzednik któryś z kolei, obie serie Code Geass. Nawet jak ktoś nie dzierży mechów, to chętnie obejrzy (znam parę żywych przykładów na to). Druga sprawa, to wciąż nadawany Guilty Crown. Wciąga z czasem. Teraz zaczyna się taka konkretna akcja.

Możesz też sobie obejrzeć Persona 4 Animation. Nie trzeba było grać, żeby się dobrze przy tym bawić.

Jakbyś się nie zdecydował na Code Geass'a (dziwne to by było ;p) to zaproponuje jeszcze cztery inne serie:

1. Tengen Toppa Gurren Lagann

2. Darker Than black (obie serie)

3. Soul Eater

4. D.Gray-man

Bardzo dobre serie według mnie, jednakże ja preferuje komedie z ecchi oraz szkolne życie ;p ale dużo "poważnych" serii się też obejrzało ;p

soul eater za***iste ale d grey man ssie jest tak nudny....

Szukam anime podobnego do Full Metal Alchemist, ale mało się znam na tym (na anime), dlatego że jedyne jakie oglądałem to Dragon Ball i Full Metal Alchemist, Full Metal podobał mi się baaaaaardzo (świetna fabuła, ciekawe postacie, dużo świetnej akcji, masa zwrotów akcji itp.) i szukam czegoś co jest podobne, ogląda się z taką samą przyjemnością. Nie chciałbym, aby anime to było z czasów teraźniejszych (chodzi mi o akcję rozgrywającą się w nim) tylko w klimatach takich jak Full Metal Alchemist, szukałem długo, ale nie znalazłem nic co by mi się tak bardzo podobało, wiem że na forum kilka osób interesuje się anime i mam nadzieję, że chociaż jedna z tych osób poleci mi anime godne Full Metala.

Ps. Proszę nie pisać czegoś w stylu "Full Metal Alchemist wcale nie był taki fajny" itp. to jest moje zdanie i dla mnie to jest jedno z najlepszych anime.