Witam. Szukam anime, opowiadające o losach ludzi próbujących przetrwać i ewentualnie pokonać swoje lęki.
Obejrzałem z tego co pamiętam Gyo, Highschool of the dead, dengenropa(albo jakoś tak). Reszty nie pamiętam. Proszę o propozycje.
Witam. Szukam anime, opowiadające o losach ludzi próbujących przetrwać i ewentualnie pokonać swoje lęki.
Obejrzałem z tego co pamiętam Gyo, Highschool of the dead, dengenropa(albo jakoś tak). Reszty nie pamiętam. Proszę o propozycje.
TerraFormars ma taki motyw. Akcja dzieje sie na marsie... nie bd spilerowal Pierwsze 4-5 odcinkow powinno Cie przekonac. Napewno motyw przetrwania jest.
Btooom!, Deadman wonderland, Mirai Nikki, fate stay/night, fate/zero tyle w temacie ja coś tam jeszcze mi się przypomni to dorzucę.
Właśnie zapomniałem o btoom. Fajne anime i miło się oglądało. TerraFormars mam właśnie zamiar obejrzeć. Czekam na inne propozycje i dzięki za poprzednie.
Shingeki no Kyojin
No game no life - opowieść o dwójce hikikomori bardzo przyjemne anime choć osobiście fan servis mnie trochę irytuje.
Elfen Lied, Shin Sekai Yori , Tengen Toppa Guren Lagan tylko że to takie bardzo na luzie.
shinsekai yori, shingeki no kyojin
Uchuu Senkan Yamato 2199
Bokurano
Evangelion
Adnoah.zero
Black Bullet (z tych słabszych moim zdaniem)
c money of soul and possibility control, w pewnym sensie jest jakiś motyw przetrwania, bankrutujesz tracisz przyszłość(nie będę spoilerował), oryginalne, krótkie(11 odc) więc nie szkoda czasu, ciekawi bohaterowie, fabuła, znaczenie pieniądza, nie jako kawałek papieru a siła zdolna zmieniać rzeczywistość, ogólnie jest w miarę głębokie.
Z mojej strony: Deadman Wonderland, Claymore, Akame ga KILL!, Mirai Nikki, Sword Art Online 1,2
Log Horizon (obejrzałem do połowy póki co) takie nieco luźne SAO, Black Bullet, Akatsuki no Yona, Corpse Party, No Game No Life, SnK, Fate/Stay Night. W jednym anime nieco bardziej to widać, w drugim nieco mniej.
Jeżeli szukasz czegoś w stylu Robinsona Crusoe to Mujin Wakusei Survive powinno Ci się spodobać.
Gargantia on the Verdurous Planet
Deadman Wonderlan (przetrwanie w wiezieniu)
Jyu Oh Sei - starszy tytuł, ale jedno z pierwszych lepszych anime jakie widziałam (i ryczalam xD)
Mam nadzieje, ze któreś ci sie spodoba