Cześć!
Szukam jakiegoś dobrego anime godnego polecenia...
Oglądałem już Naruto, Bleach oraz One Piece
Za dobre anime dziękuję
Cześć!
Za dobre anime dziękuję
Soul Eater - manga stworzona przez Atsushiego Okubo, na podstawie, której powstało również anime.
Shinigami (Bóg Śmierci), aby chronić Ziemię postanawia założyć szkołę - Shibusen (należy tu dodać, że Shinigami poświęcił się i "połączył się" ze szkołą, przez co nie może jej opuścić), której głównym celem jest nie dopuszczenie do odrodzenia Kishina (najsilniejszego z demonów). Uczniów dobiera się w pary: broń oraz jej mistrz (specjalnie dobrani, aby mogli wykorzystywać rezonans dusz i osiągać w ten sposób większą moc). Zadaniem każdego ucznia jej walka z jajami Kishina oraz wiedźmami. Po pokonaniu i pożarciu 99 dusz jaj oraz duszy jednej wiedźmy, broń staje się Kosą Śmierci (potężną bronią, którą może się posługiwać Shinigami).
Anime skupia się wokół siedmiu głównych bohaterów. Zabawnej, energicznej i wybuchowej Maki oraz jej broni - zabawnego Soul Eatera; hałaśliwego oraz nadpobudliwego Black Stara oraz jego broni - nieśmiałej, miłej i uprzejmej Tsubaki; pedantycznego oraz chorobliwie "zakochanego" w symetrii Death The Kida oraz jego dwóch broni - dwóch różnych charakterem sióstr bliźniaczek Lizy i Patty Thompson.
Wspaniała kreska, genialna muzyka oraz przezabawne historie to tylko kilka atutów tego anime. Jest to godna polecenia seria, która powinna się spodobać nawet najbardziej wymagającym fanom anime.
Jedynym minusem anime jest to, iż tylko połowa anime powstała na podstawie mangi.
_________________________________________________________________________________
Dragon Ball - to manga i anime stworzone przez Akirę Toriyamę. Anime składa się z 4 serii. Dragon Ball, gdzie poznajemy Son Goku i jego przyjaciół, a także moc Smoczych kul. Dragon Ball Z, gdzie Son Goku ratuje Ziemie między innymi przed Vegetą i Freezerem. Kolejną serią jest Dragon Ball GT, które zostało stworzone przez fanów. Akira nie ingerował w tą serie, a jedyny jego udział to stworzenie wyglądu Super Saiyajin 4. Ostatnią serią jest Dragon Ball Kai, czyli remake Dragon Ball Z. Poprawiono grafikę oraz dodano nowe głosy.
Son Goku jest Saiyajinem, którego wysłano na Ziemie w celu unicestwienia rodzaju ludzkiego. Na szczęście Ziemian, Son Goku trafia pod opiekę dziadka Gohana, niezwykle uzdolnionego w sztukach walk, Ziemianina. Pewnego dnia Kakarotto, bo tak brzmi prawdziwe imię przybysza z planety Vegeta, upada z klifu na głowę, przez co traci pamięć i staje się dobrym dzieckiem.
Po spotkaniu Bulmy, Son Goku wyrusza w podróż, aby odnaleźć siedem Smoczych kul.
Przez wszystkie serie Son Goku musi zmierzyć się z licznymi przeciwnikami oraz brać udział w wyczerpujących treningach, aby na końcu stać się najsilniejszym człowiekiem we Wszechświecie.
Zakończono już emisje anime, a manga nadal ukazuje się co miesiąc.
Full Metal Alchemist, patrząc po tym co oglądałeś. Najlepszy Shounen.
Hmm...
Zaciekawiły mnie wasze propozycję zwłaszcza to z shinigami.
Shinigami znam z dwóch anime : Death Note(Polecam) oraz Bleach.
Dzisiaj może obejrzę Full Metal Alchemist...
Pamiętajcie czekam na nowe propozycje...
Z mojej strony mogę polecić Dragon Ball każdy chyba wie co to jest:),
-Elfen Lied bardzo krwawe z masakryczną fabułą anime naprawde godne polecenia nie każdemu może się spodobać przez nadmiar brutalności.
-Death Note najlepsze anime jakie oglądałem opowiada historie chłopca który przypadkiem znajdzie pamiętnik śmierci należący do boga śmierci,jest to jedne z anime które powinien zobaczyć każdy nie ważne czy lubi anime czy też nie.
-Higurashi no naku koro ni wszystkie sezony nie wiem co o napisać o tym anime ale fabuła jest tak skonstruowana że nawet przy ostatnim odcinku będziesz się zastanawiać-ale o co tu chodzi;P.
Jeśli jeszcze mi się przypomni jakieś anime to napisze.
Jeszcze raz dzięki za propozycje.
Ale mam pytanie na której stronie można oglądać Full Metal Alchemist?
Bo nie znalazłem.
Czekam na kolejne propozycje
FLCL aka Furi Kuri, najlepsze co azjaci moim zdaniem kiedykolwiek zrobili, kreskówkowy Pulp Fiction.
Z typowych shonenów to już wszystkie dobre zostały wymienione. Polecam sprawdzić Darker than Black i Hellsing Ultimate lub jeśli chcesz się pośmiać Trigun'a. Napisz jaki konkretny typ anime cię interesuje.
Oglądać można na kreskowka.pl
http://www.anime-planet.com/users/Singami/anime
Tu masz moja listę anime z ocenami, wybierz sobie coś podług tego
Ale mój kumpel jest lepszy:

Ode mnie:
Death Note - Dla fanów anime pozycja obowiązkowa. Poprostu wspaniałe anime. Chłopiec znajduje pamiętnik boga śmierci a każdy do niego wpisany umiera.
D-gray man - Świetny shonen. Anime dość podobne do bleacha. Opowiada o walce egzorcystów z akumami (coś podobnego jak walka shinigami z hollowami)
Fullmetal Alchemist Brootherhood - Druga wersja oryginalnego tytułu Fullmetal Alchemist. W przeciwieństwie do pierwszej ta bazuje sie na mandze (NIE jest to kontynuacja pierwszej serii, można od niej zaczynać)
Fairy Tail - 58 odcinków i wychodzi, to bd ptasiemiec jak One Piece itd. Anime bardzo dobre, szybkie, dynamiczne akcje, bardzo ładne walki i umiejętności oraz kreska.
Katekyo hitman Reborn - ok 200+ odc. skończone, tak jak wyżej, ale najprawdopodobniej bd kontynuacja.
Ja polecam wam wszystkim przed wszystkim Bleacha. Wspaniałe anime warto obejrzeć odcinków jest dość dużo, nie będe tam spoilerował kto będzie chciał obejrzeć to można obejrzeć właśnie Bleacha i inne anime na kreskowka.pl. A dla Ciebie Dragon Ball, bardzo dobre anime, każdy chyba to oglądał, moim zdaniem godne obejrzenia, możesz również obejrzeć Death Note.
Daliście tyle propozycji spróbuję obejrzeć wszystkie...
Temat uważam za zamknięty bo nie ma sensu dalej tego ciągnąć...
Jeszcze raz wszystkim dziękuję
PS. Oglądam Full Metal Alchemist
Fajne
Koniecznie z dopiskiem "Brootherhood". Pierwsza część jest bardzo niezgodna z mangą, a brotherhood to nie kontynuacja tylko osobna część więc nie będzie problemu "nie oglądałem pierwszej części więc nie wiem o co chodzi".
Oglądaj Full Metali, kiedyś oblukałem na Hyperz'e i się oczarowałem.
Ps. Serio jest kreskówkowy Pulp "Fishin"? Musze obejrzec
Kolega propozycje juz dostal, wiec topic zamykam. Jesli dalej chcecie gadac o Anime, to zapraszam tu:
Cześć!
Za dobre anime dziękuję