Anime

Jak wspomniał Overdragon Nazo no Kanojo X, mega fajne anime, z naprawdę nietypową i niecodzienną fabułą. Całkowicie odbiega od standardowych romansów. Ogólnie anime bardzo się wyróżnia na tle innych anime. Świetna, stylowa kreska, nietypowy motyw przewodni, duży nacisk na fabułę i charakter postaci ( ich emocje i zachowania ). Porządnie wykonane anime, w którym najważniejsza jest fabuła i badanie zachowań postaci, niż wysyp cycków i prostackich żartów.

Właśnie przejrzałem dokładnie moją całą listę i mogę ci polecić ostatnio zakończone anime o nazwie "Hentai Ouji to Warawanai Neko". Idealnie pasuje do twojego opisu. Mógłbym powiedzieć 60% romans, 40% komedia. Jest nawet jeden moment podchodzący dla mnie jako soft-hentai, ale to już moja indywidualna sprawa :P

Dobra dzięki wszystkim za listę obiecuje że sprawdzę wszystkie te tytuły na razie proszę o zamknięcie na tymczasowy okres

kiedy już sprawdzę te anime to napiszę o otwarcie i podanie nowych tytułów

ja bym prosił o WINCYJ!!!! fajne sa te tytułu macie cos wiecej ?

Już tylko Tonari no Kaibatsu-kun przychodzi mi do głowy.

widzialem ;pp a nie ma niczego podobnego ?

!bum

Właśnie skończyłem oglądać tytuły które mi poleciliście (prócz może 3-4 bo je oglądałem już)

i chciałbym prosić o Kolejne Anime z Gatunku Romans z podgatunkiem szkolne życie.

Hoshizora e Kakaru Hashi

teraz ogladam i jest fajne :D

Z anime jest ten problem że mało jest takich "czystych" romansów, jedyne co mi przychodzi na myśl poza tym co przedmówcy powiedzieli to Suzuka (tu bardziej polecam przeczytać mangę), Hatsukoi Limited oraz Kimi no Iru Machi (teraz wychodzi/zakończyło się anime którego nie oglądałem ale manga do pewnego momentu była bdb). Generalnie więcej ciekawych tytułów znajdziesz w mangach, np. Open Sesame, Mel Kano.

School Rumble - hmm stare już dość anime, ale robione za czasów gdy gagi nie polegały na zasadzie, o jej matki o jesteś zboczony, o myślisz o jednym. Tu po prostu gagi miażdżą bez potrzeby podtekstów. Niesamowite postacie, których nie da się nie lubić. Zresztą jeśli jesteś weteranem anime nie wyobrażam sobie byś nie oglądał SR

Gatunek Komedia, Romans, Szkolne

Jak ja wam zazdroszczę, że możecie to dopiero oglądnąć ech

http://anime.tanuki.pl/strony/anime/396-school-rumble/rec/388

R-15 - romans, komedia, szkolne życie; podobne do BakaTesto, ale z nutką Ecchi ^^

Prócz wielu podanych wcześniej może dorzucę coś od siebie:

- Lovely Complex

- Bokura ga ita

- Ichigo 100%

- Love Hina

- Fruits Basket

- Special A

- Ai Yori Aoshi

- Arakawa Under the Bridge

- Suzuka

Jeśli jeszcze coś mi się przypomni dopiszę :P

Dzięki za tytuły kolejne co do mang mang nie lubie oglądać bo moim zdaniem brakuje tych emocji co w anime

Nazo no Kanojo X,

Bakuman,

Kuroko bo Basket

NHK

Swort Art Online

Witam jestem Weteranem Anime oglądałem anime codziennie od 2004r

mam za sobą stare i nowe na shindene widziałem chyba wszystko z Gatunku Horror, Shounen, Sportowe,, Psychologiczne ,Ecchi, Hentai

wliczając w to fantastyczne,super mocne. duchy,Fantasy,Akcje i wiele wiele innych podgatunków mam za sobą jakieś 70% anime na shinden

jest ich tak wiele ze już po prostu tytułów nie zapamiętuje i teraz lekko wstyd mi się przyznać ale nie oglądałem jeszcze czystego Romansu połączonego z komedią w Większości anime które widziałem wątek romansu był spychany na 2-3 plan i dla tego napisałem że poszukuje Czystego Romansu z komedią

i dla tego piszę tu bo chcę bardziej zgłębić się w ten gatunek anime i jakie anime polecacie mi jako 1 do obejrzenia

prosił bym o nie podawanie dziesiątek nazw tylko 1-2 z waszej ulubionej listy i małą waszą recenzje czemu polecacie ów anime