Anime

Witam jestem Weteranem Anime oglądałem anime codziennie od 2004r

mam za sobą stare i nowe na shindene widziałem chyba wszystko z Gatunku Horror, Shounen, Sportowe,, Psychologiczne ,Ecchi, Hentai

wliczając w to fantastyczne,super mocne. duchy,Fantasy,Akcje i wiele wiele innych podgatunków mam za sobą jakieś 70% anime na shinden

jest ich tak wiele ze już po prostu tytułów nie zapamiętuje i teraz lekko wstyd mi się przyznać ale nie oglądałem jeszcze czystego Romansu połączonego z komedią w Większości anime które widziałem wątek romansu był spychany na 2-3 plan i dla tego napisałem że poszukuje Czystego Romansu z komedią

i dla tego piszę tu bo chcę bardziej zgłębić się w ten gatunek anime i jakie anime polecacie mi jako 1 do obejrzenia

prosił bym o nie podawanie dziesiątek nazw tylko 1-2 z waszej ulubionej listy i małą waszą recenzje czemu polecacie ów anime

Toradora?

Myself;Yourself?

Chobits?

Clannad?

D.N.Angel?

ef: A Tale of Memories?

Princess Lover! ?

Ah! My Goddess, nie wiem czemu spodobało mi się to anime :] Kiedyś się zastanawiałem i nie potrafię tego wyjaśnić, po prostu jest dla mnie zaje...

High School DxD, wiadomo - cycki ;]

Dragon Ball - klasyka

One Piece - super fabuła, jednak jak dla mnie trochę za długie

Aoki densetsu shoot! - jako fan piłki nożnej bardzo mi się podobało :D

Yu gi oh! - kiedyś leciały w Tv ze 2 sezony, podoba mi się w tym fajna tajemnicza atmosfera skupiona wokół milenijnych przedmiotów.

Amagami SS jedyne w swoim rodzaju anime romans, z nietypową fabułą. Anime składa się z 25 odcinków ( + 2 sezon mający 12 odcinków, po dwa odcinki na każdy wątek ) i opowiada 6 alternatywnych historii miłosnych ( po 4 odcinki na jedna historię ). Każda historia zaczyna się mniej więcej w tym samym momencie, lecz za każdym razem fabułą dotyczy związku głównego bohatera z inna dziewczyną. Każda z dziewczyn ma całkowicie odmienny charakter, dzięki czemu każda z historii jest unikalna. Anime posiada ładną kreską, dobrze wykonaną, płynna animację, jest dobrze udźwiękowione ( każda z historii posiada własny ending śpiewany przez dziewczynę którą dany wątek dotyczy ). Ogółem jeden z moich ulubionych romansów.

B gata H kei anime opowiada o dziewczynie która postanawia "zaliczyć" stu facetów nim skończy liceum. Ale w tym miejscu pojawia się pewien problem, a mianowicie zbyt wybujała wyobraźnia dziewczyny, która sprawia że Yamada ( główna bohaterka ), żeby uniknąć wyśmiania za brak doświadczenia ( dziewczyna ciągle jest dziewicą ), swój pierwszy raz postanawia mieć z chłopakiem który tak jak ona jest niedoświadczony w tych sprawach. Obrawszy na swój "celownik" pierwszego chłopaka, dziewczyna stara się go uwieść, ale jej wyobraźnia ( i aktywowana przez nią nieśmiałość i zawstydzenie ) ciągle jej to zadanie utrudnia, co prowadzi do wielu zabawnych sytuacji. Z czasem dziewczyna odkrywa coraz to nowe zalety, w na pozór nieśmiałym i nudnym chłopaku. Anime cechuje ładna kreska, dobre udźwiękowienie.

Zero no Tsukaima Anime składa się z 4 sezonów i opowiada historię młodej czarodziejki, uchodzącej za całkowite beztalencie, która w trakcie ceremonii przyzwania chowańca, przywołuje, zamiast jakiegoś stwora, najzwyklejszego człowieka. Początkowo dziewczyna traktuje chłopaka jako swojego niewolnika ( często porównuje go do psa ), ale z czasem zaczyna odczuwać do niego coraz to większe uczucie. Niestety dla głównego bohatera, czarodziejka ta jest wręcz podręcznikowym przykładem tsundere, więc jej odczucia co chwilę przechodzą z skrajnego romantyzmu, do nienawiści, co chłopak odczuwa bezpośrednio ( i często boleśnie ) na swojej własnej skórze. Anime cechuje duża dawka humoru, całkiem ciekawa fabuła. Z strony technicznej anime trzyma całkiem niezły poziom jak na anime z 2006 roku.

Koniecznie musisz obejrzeć Chobits.

Kasztelan

Dzięki sprawdze ów tytuły prócz zero no tsukaima bo widziałem :P

xeevuss

EEE

Dragon ball i Romans :o chyba że bulma z vegetą to dla cb duży romans

Yu-Gi-Oh to samo romans ?? lol

One Piecee A tutaj to dowaliłeś gdzie jest romans!!!!

o reszcie anime nawet szkoda czasu sie wypowiadać

Widać ze ne zrozumiałeś ja nie szukam Romansu i Komedii tylko Romansu Z Komedią

EDIT@ sprecyzuje troszkę :P dla ułatwienia

Najlepiej jak by anime było w teraźniejszości z podgatunku szkolne życie

@up Mówię, Princess Lover posiada to co wymagasz, teraźniejszość, życie szkolne, komedie oraz romans.

kaichou wa maid-sama

Sukitte Ii na yo

Clannad, Clannad After Story

Gift: Eternal Rainbow

Toradora

Kaichou wa Maid-sama

Acchi Kocchi

Ichigo 100%

Toradora! - romansik z lekkim humorem

Clannad + Clannad: After Story - totalny romans, aczkolwiek spotkasz mniej zabawnych wątków

Kaichou wa Maid-sama - zabawny romans, na prawdę :P

True Tears - anime bardziej z psychologicznej "półki", ogląda się to znakomicie, ciekawe zwroty akcji, ale mało humoru.

Angel Beats! - to anime oddaje najbardziej to, czego szukasz. Romans: jest, komedia: oczywiście!

Sądzę, że powinieneś zacząć od AB, gdyż jest na prawdę przezabawnym romansem :P

Clannad i nic więcej do szczęścia nie potrzeba :) Oczywiście ukochana piosenka Dango :)

Kaichou wa Maid-Sama bedzie chyba idealne. Romans i kupa smiechu. Jesli chcesz moge ci opisac fabule nie spoilerujac :P

Warto też wspomnieć, że Kaichou wa Maid-sama ma jeszcze parę rozdziałów mangi po zakończeniu anime.

Princess Lover! ?

właśnie skończyłem oglądać hmm Anime hmm FAJJJNEEEEE tylko szkoda że tak mało odcinków ale zakończenie duży+ nie czułem się jak by miał wyjść kolejny odcinek

dobre zakończenie zamykające anime

Coś czułem, że o takie Anime ci chodziło. Również mnie wciągło, i jakieś normalne zakończenie, zamykające wszystkie nasuwające się pytania. Cóż... szkoda, że tylko 12 odcinków... Ale to przebolałem...

Kilka osób podało Clannad (i Clannad: After Story), i to faktycznie fajny wybór. Podobnie jak Toradora. Dziwi mnie natomiast że nikt nie podał takiego tytułu jak Kanon - też świetne anime.

Stary, obejrzałeś wszystkie Hentai na shinden i Ty jeszcze czegoś szukasz? Szacun :D

Proponuje The World Only God Knows (3 Sezony) Jak dla mnie przyjemne anime. Romans to podstawa tego anime, do tego dochodzi całkiem niezła komedia.

Z Romansów to wszystko najlepsze już zostało wymienione. Mało jest dobrych anime z czystym romansem gdyż Anime jak i Mandze ciężko utrzymać się bez jakiś walk i w końcu robi się manga z walkami z dodatkiem romansu.

jeszcze moge polecić

Inu to Hasami wa Tsukaiyou - komedia z mało widocznym romansem. Mi się świetnie to ogląda

Great Teacher Onizuka

Jako Harem mogę polecić "Sekirei" ale tutaj doświadczysz walk które prowadzą do romansu. Typowy Shonen.

Myślę że nie opłaca się oglądać typowego romansu bo to płytkie anime które po paru odcinkach prowadzi do irytacji oglądającego.

Z Shonenu obejrzyj

Rurouni Kenshin

Hikaru no Go

Bakuman(3 sezony)

Ano hi mita hana no namae wo bokutachi wa mada shiranai (pod takim tytułem jest na shindenie) Ogólem tytuł to Anohana.

Tasogare Otome x Amnesia

Yahari ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru

Full Metal Alchemist:Brotherhood

Gulity Crown

Jak obejrzysz te tytuły albo oglądałeś to nie ma sensu już się tak rwać do anime :) Bo najlepsze co było do obejrzenia to już obejrzałeś a jak nie to obejrzyj. Oczywiscie pozostaje jeszcze klasyka. Kiedys musisz obejrzeć One Piece nawet jeżeli ma 530 odcinków + to i tak jest to dzieło.

Troche za dużo o sobie

Tak mi się teraz przypomniało Nazo no Kanojo X i Chuunibyou demo Koi ga Shitai! z przed kilku sezonów.