Anime

Siema!

Temat zakładam po raz enty bo po prostu nie mam co oglądać.

Anime którego szukam musi mieć ładną kreskę.

Co do samego gatunku to jest mi to obojętne póki to nie jest jakiś reverse-harem albo mocne shoujo.

Chciałbym abyście podali mi swoje ulubione anime z krótkim opisem dlaczego powinienem je obejrzeć( bez spojlerów proszę ;p ).

Moja lista obejrzanych anime: http://www.anime-planet.com/users/Arraragi/anime/watched ale w podawaniu anime uwzględnijcie również anime które aktualnie oglądam aby uniknąć powtórzenia.

Z góry dziękuje :)

Overlord- nie kojarzę anime które oglądasz. Generalnie shounen w świecie MMO. Dużo ciekawszy i poważniejszy w pewnym znaczeniu od Log Horizon oraz oczywiście od SAO.

http://www.anime-planet.com/users/ridox112/anime

Zerknij, dużo tutaj nie ma ale zauważyłem że nie masz większości tego, co oglądałem.

Gin no saji- anime o wiejskim życiu(tak wiem, wiem), jest zaskakującym dobrym okruchem życia. Kreska dobra, muzyka jeszcze lepsza. Nie ma haremu, bohater w gimnazjum się dobrze uczył, ale postanowił uciec od tamtego życia(dlaczego? dowiesz się jak obejrzysz) udając się do dalekiej od domu szkoły rolniczej. Sam raczej nie radzi sobie z tamtejszym życiem, ale z czasem zaczyna się przyzwyczajać. Jest to inteligentny, zaradny bohater, któremu brak celu w życiu. Pojawia się romans, ale nie na nim skupia się anime.

Hunter x Hunter bo chyba nie widzę na liście. Postacie są niesamowite. Posiadają fajne umiejętności. Są 3 sagi każda świetna a jedna z nich dzieje się w grze :D.

Toaru Majutsu No Index - "Akcelerator" oraz głowny bohater ma wiecznie pecha i jest dziewczyna co go wiecznie gryzie. Ale anime to ogień

Hellsing OVA - jak można Hellsinga nie obejrzeć chociaż raz. Wiesz chociaż kto to Dracula? xD

Co do Overlord to mnie namawiali już dawno... i chyba się skuszę.

Gin no Saji - obejrzę niedługo.

Hunter x Hunter - podobnie jak overlord aczkolwiek trochę później.

Toaru Majutsu No Index - skończyłem oglądać przedwczoraj i zapomniałem dodać :)

Hellsing - coś nie pasuje mi :/

Polecam puta madre super bajka.

warn_ico.png
Offtop, przekleństwa w innym języku
~Leman

Polecam Magi sam jestem aktualnie na 2 sezonie i jestem zdziwiony ponieważ myślałem ,że będzie to w miarę dziecinne anime a tu się okazała bardzo fajna fabuła i bohaterowie.

Jeżeli chcesz coś bardziej z komedii + walka to polecam beelzebub'a aktualnie najśmiejszniejsze anime jakie oglądałem (mam zamiar zabrać się dopiero gdzieś za miesiąc za gintaname która podobno króluje wśród komedii anime)

Ciężko coś wymienić, jeśli nie ma dokładniejszych wymagań, bo można wymieniać tony tytułów. No cóż, ja dorzucę tylko kilka, a mianowicie:

Polecam wyżej wymienione Magi, jednak musisz przebrnąć przez cześć pierwszą (Labirynt), która może się wydawać nieco nudnawa, by dotrzeć do 2 części (Królestwo), które jest świetnie wykonanym anime. Kreska jest bardzo przyjemna dla oka, animacja też nie jest najgorsza.

Kolejnym tytułem wartym obejrzenia dla grafy, przy czym zapewnia dobrą rozrywkę jest DanMachi. Animacja jest na wysokim poziomie, szczególnie słynna walka Bell'a z Minotaurem, jedna z (naj)lepszych walk jakie było mi ujrzeć.

Możesz jeszcze spróbować ShinSekai Yori, kreska/animacje jest świetna, a samo anime bardzo ciekawe. Jedno z lepszych post-apo. Bardzo kontrowersyjne anime.

Widzę, że masz Fate/stay night: Unlimited Blade Works TV w planowanych, jeśli chodzi o ładną kreskę/animacje to ten wybór będzie najlepszy.

Kyoukai no Kanata też jest całkiem przyjemna dla oka, szczególnie 6 odc. zapadł mi w pamięć, gdzie twórcy bardzo ładnie się wykazali pomysłem.

Filmów animowanych zbyt dużo nie oglądam, ale tutaj myślę, że Tamako Love Story ma urzekającą historię jak i grafikę.

Tyle ode mnie, jeśli chcesz widzieć moje "ulubione" tytuły, to wejdź na MAL'a i sprawdź te z ocenami 9-10. Mimo to, uważam, że te wyżej wymienione są bardziej warte uwagi pod względem ładnej grafiki, niż te które mam w favoritsach.

Siema!

Temat zakładam po raz enty bo po prostu nie mam co oglądać.

Anime którego szukam musi mieć ładną kreskę.

Co do samego gatunku to jest mi to obojętne póki to nie jest jakiś reverse-harem albo mocne shoujo.

Chciałbym abyście podali mi swoje ulubione anime z krótkim opisem dlaczego powinienem je obejrzeć( bez spojlerów proszę ;p ).

Moja lista obejrzanych anime: http://www.anime-planet.com/users/Arraragi/anime/watched ale w podawaniu anime uwzględnijcie również anime które aktualnie oglądam aby uniknąć powtórzenia.

Z góry dziękuje :)