Anivia vs. Nocturne

Tak jak w temacie zastanawiam się nad kupnem jednego z tych bohaterów.

Możecie mi wypisać ich wady i zalety, ale nie teoria, chcę wiedzieć jak się sprawdzają w praktyce.

Z góry dzięki.

Ps. nie piszcie, żebym wybrał jeszcze jakiegoś innego.

-.- jest temat do tego przeznaczony "Jakiego bohatera kupić" czy coś takiego. Linka ci nie dam bo piszę na konsoli. Chyba znajdziesz.

Hmmmm mało grałem Anivią ale mogę ci powiedzieć co sam wiem :)

+ładny dmg ze skilli

+mocny stun i ten mur jest zajefajny jak uciekasz albo jak kogoś ratujesz

+fajne ulti do farmy po 6 lvl'u farma idzie sama jak użyjesz ulti :)

+jajko jedna z najlepszych rzeczy u niej bo może wstać ponownie jak padnie podobne do anioła stróża

-szybko leci mana

-jest słaba na Ad postacie (blisko zasiegowe)

A nocturnem nie grałem za długo więc nie wiem on nim za wiele.

Hmmmm mało grałem Anivią ale mogę ci powiedzieć co sam wiem +ładny dmg ze skilli+mocny stun i ten mur jest zajefajny jak uciekasz albo jak kogoś ratujesz+fajne ulti do farmy po 6 lvl'u farma idzie sama jak użyjesz ulti +jajko jedna z najlepszych rzeczy u niej bo może wstać ponownie jak padnie podobne do anioła stróża -szybko leci mana-jest słaba na Ad postacie (blisko zasiegowe)A nocturnem nie grałem za długo więc nie wiem on nim za wiele.

Po 1. jest bardzo dobra na postacie w szczegolności ad wystarczy umieć trafić stunem lub ulti, gdzie w przypadku ulti jest prawie niemożliwe nie trafienie kogoś kto stoi obok nas...

Po 2. Anivia musi posiadać bb (blue buff) aby farmić na 6lvl poprzez używanie jej ulti, same runy pod mana regen nie wystarczą...

Po 3. Jajko jajkiem, ale co z tego jak padnie załóżmy na midzie, zostaje zamieniona w jajko skoro przeciwnik nadal może ją bić, a ona musi odczekać aż się odrodzi...

Po 4. Nie ma takiego czegoś jak "blisko zasięgowe" wyróżniamy melee (walczące wręcz) oraz distance (walczą na odległość, dystans, ew. dalekosiężne)

#thread

Anivia jest bardzo dobrym nukerem. Wystarczy(lub też umieć) zestunować przeciwnika i użyć frostbite, wtedy w przeciwnika wchodzi potężny dmg... ten sam efekt jest gdy najpierw użyje się glacial stormu(ulti) i potem frostbita... nie powinno się używać samego frostbita, bo bez efektu "zlodowacenia" stuna albo glacial stormu ma mizerny dmg...

Nocturne jest bardzo dobrym junglerem, a jeszcze lepszym gankerem...po wbiciu 6lvl przy odpowiednich oczywiście umiejętnościach gankujesz komuś linię z ulti (Paranoia) używasz unspeakable horror (fear)i praktycznie dobija się z aa (auto-attack)

Nie wiem co bardziej lubisz czy chodzić do dżungli czy siedzieć na linii, ale wiem, że Anivia jest o wiele lepszym nukerem od Nocturna, gdyż nocturn jednak jest postacią AD...Jeśli chcesz cokolwiek kupić musisz najpierw sprecyzować, gdzie lubisz grać :)

Pozdrawiam :)

Tych dwóch postaci nie powinno się porównywać, ponieważ obie służą zupełnie do czego innego, obiema gra się inaczej i w ogóle różnią się od siebie mocno. Jedyne, co je łączy to fakt, że obydwie postacie spisują się w swojej roli bardzo dobrze i są jednymi z lepszych picków na poszczególne pozycje.

Po tym co mi napisaliście wybieram N.

Temat do zamknięcia.

Tak jak w temacie zastanawiam się nad kupnem jednego z tych bohaterów.

Możecie mi wypisać ich wady i zalety, ale nie teoria, chcę wiedzieć jak się sprawdzają w praktyce.

Z góry dzięki.

Ps. nie piszcie, żebym wybrał jeszcze jakiegoś innego.