Ankieta, które gry najchętniej byście zobaczyli spolszczone

Byłbym wdzięczny za udzielanie odpowiedzi w tej ankiecie. Pytanko pochodzi od zaprzyjaźnionego dystrybutora, więc Wasz głos może wiele znaczyć ;)

zagłosowałem na jedyną grę o której słyszałem - cabal 2 :)

Core Blaze. Czekam na ta grę już 2 lata i mam nadzieje że to nie będzie kolejny Crap.

Nie ma co czekam na Cabal 2 <3

Żadną. Spalszczanie gier to najgorsze co można zrobić... Przecież gry MMO to najlepszy sposób na naukę języka. A później robi się zgraja kretynów.

Core Blaze. Ale koyiro ma racje. Spolszczanie nie ma sensu schodzą się tylko młodsi użytkownicy.

A dla mnie nie ma tu nic specjalnego, więc na nic nie zagłosuję.

@Koy Niby tak, ja właśnie przez gry jakoś opanowałem angielski, ale z drugiej strony lubię grać w naszym języku. Jeśli oczywiście spolszczenie jest dobre.

Z jednej strony tak, bo jeżeli gra ma dobrą, ciekawą fabułę, to jasne że granie będzie przyjemniejsze w ojczystym języku.

Ale niestety dobra fabuła to coś, co w MMO zdarza się raz na milion, wróć, gry brane do tłumaczenia nigdy nie mają dobrej fabuły. Przecież to zwykłe średniaczki przeciętniaczki, które można dobrze u nas sprzedać.

Dlatego jestem za spolszczaniem singlówek, bo w MMO ma to niestety same minusy. Raz, że granie nie będzie nas już niczego uczyć, bo kiedyś czy to liznęło się trochę języka, czy poznało nowych, ciekawych ludzi. A dwa - masywny zlot "gimbusów" gwarantowany, bo skoro nie umiem po angielsku, to po kiego się męczyć?

Byłbym wdzięczny za udzielanie odpowiedzi w tej ankiecie. Pytanko pochodzi od zaprzyjaźnionego dystrybutora, więc Wasz głos może wiele znaczyć ;)