[Ankieta] Zmiana układu portalu

Witam, od paru dni pracuję nad przebudową układu portalu i optymalizacją kodu strony.

Mam pomysł aby newsy na stronie głównej rozszerzyć, tak żeby się wygodniej je przeglądało. Drugi pomysł dotyczy widoku kategorii. Użytkownik będzie mógł wybrać kategorie i wyświetli mu się pełna lista gier z lewej oraz na środku dokładniejsze informacje dotyczące 20 gier (20 gier na stronę, można zmieniać strony) screenshot, nazwa, adres oficjalnej stronki + krótki opis i zachęta do wejścia na podstronę gdzie można obejrzeć filmik i komentarze.

Trzeci pomysł dotyczy stworzenia podstrony "Spis gier MMORPG" gdzie będą "zbiorcze" bloki:

- 10 ostatnio dodanych gier

- TOP 10 gier 3d /średnia ocen

- TOP 10 gier 2d /średnia ocen

- TOP 10 gier via WWW /średnia ocen

- TOP 5 gier MMORTS /średnia ocen

- TOP 5 gier MMOFPS /średnia ocen

- TOP 5 gier SPORT /średnia ocen

oraz możliwość przejścia do interesującej kategorii.

Czwarty pomysł dotyczy wytyczenia nowej podstrony "Newsy", będzie tam wszystko to co jest teraz na głównej plus: 10 najpopularniejszych newsów, 10 najczęściej komentowanych i 20 ostatnio dodanych wpisów.

Co o tym sądzicie? Zachęcam do zapoznania się z pomysłami i zrzutami ekranu z mojego lokalnego serwera gdzie jest mniej więcej zobrazowane o co mi chodzi. Mile widziane posty z komentarzami oraz wypełnienie ankiety.

post-2-1273412671,6345_thumb.jpg

post-2-1273412683,7812_thumb.jpg

Pomysł całkiem, całkiem. Nie mogę się za bardzo w tym połapać, ale myślę, że warto czekać.

Uważam, że rozszerzanie news'ów jest zbędne.

Co do kategorii: teraz jest dobrze, wystarczy tylko dodać opcję, by po najechaniu na dany tytuł ukazał się screen na środku ekranu.

Za trzecim pomysłem jestem za, ponieważ będzie można szybko wysondować, jaka gra cieszy się popularnością i uznaniem.

Za czwartym nie. Co mnie obchodzi news sprzed 2 lat, który wtedy cieszył się ogromnym zainteresowaniem, a dzisiaj jest po prostu nieaktualny.

Zmień ankietę, bo dałeś za dużo pomysłów, a za mało opcji.

yyyy ja bym był bardziej za zmianą opisów gier.

@up

To przebiega cały czas, redaktorzy nie mogą non-stop pisać opisów, ja staram się raz na jakiś czas uaktyalnić lub zmienić słabe opisy.

Witam, od paru dni pracuję nad przebudową układu portalu i optymalizacją kodu strony. Mam pomysł aby newsy na stronie głównej rozszerzyć, tak żeby się wygodniej je przeglądało. Drugi pomysł dotyczy widoku kategorii. Użytkownik będzie mógł wybrać kategorie i wyświetli mu się pełna lista gier z lewej oraz na środku dokładniejsze informacje dotyczące 20 gier (20 gier na stronę, można zmieniać strony) screenshot, nazwa, adres oficjalnej stronki + krótki opis i zachęta do wejścia na podstronę gdzie można obejrzeć filmik i komentarze.Trzeci pomysł dotyczy stworzenia podstrony "Spis gier MMORPG" gdzie będą "zbiorcze" bloki:- 10 ostatnio dodanych gier- TOP 10 gier 3d /średnia ocen- TOP 10 gier 2d /średnia ocen- TOP 10 gier via WWW /średnia ocen- TOP 5 gier MMORTS /średnia ocen- TOP 5 gier MMOFPS /średnia ocen- TOP 5 gier SPORT /średnia ocenoraz możliwość przejścia do interesującej kategorii.Czwarty pomysł dotyczy wytyczenia nowej podstrony "Newsy", będzie tam wszystko to co jest teraz na głównej plus: 10 najpopularniejszych newsów, 10 najczęściej komentowanych i 20 ostatnio dodanych wpisów.Co o tym sądzicie? Zachęcam do zapoznania się z pomysłami i zrzutami ekranu z mojego lokalnego serwera gdzie jest mniej więcej zobrazowane o co mi chodzi. Mile widziane posty z komentarzami oraz wypełnienie ankiety.

Okej, to teraz czas na to jak ja to widzę (pewnie to będzie bardzo mocno kontrowersyjne, ale ja zawsze mam dziwne wizje). Po pierwsze: zmiksować pomysł pierwszy i czwarty. Czyli ta nowa podstrona "newsy" będzie stroną główną. Wywali się wtedy z głównej cały spis, który w moim odczuciu jest teraz maksymalnie niewygodny i nieestetyczny. Kategorie mają po pięćdziesiąt gier i przeglądanie tego w jakiś sensowny sposób przy pomocy tej listy jest niemożliwe. Ja wchodzę na portal tylko i wyłącznie, żeby poczytać newsy a nie oglądać opisy gier (które póki co jak już R3m4ke wypomniał w innym temacie - stoją na żałosnym poziomie, ale moje pomysły dotyczące naprawy tego kiedy indziej). Do tego będzie właśnie służyć Twój trzeci pomysł. Samo przeglądanie konkretnej kategorii też musi zostać zmienione, bo co to w ogóle jest?:

katjp.jpg

IMHO najlepiej to zrobić w formie przejrzystej tabeli z minimalną ilością informacji, bez żadnych screenów (te mają się znajdować w opisie samej gry). Wywalenie tego menu z linkami z boku ma jeszcze jedną zaletę - dostajemy dużo miejsca, dzięki czemu można całą treść podstron bardziej rozszerzyć. To wszystko jest zbyt wąskie, żeby cokolwiek zmieścić - forum jest wygodne i przejrzyste właśnie z tego powodu, że jest szerokie.

Mi pomysł się podoba. :) Tylko wydaje mi się, że ten czwarty pomysł jest zbędny. Ogólnie jest OK!

Mnie się podoba ;] wystarczy tylko czekać czy wypali .

Dla mnie pomysł ogólnie dobry, lecz tak jak Nieszczęsna usunął bym punkt 4 bo po co newsy które już są nie aktualne ?

3 punkt najfajniejszy, jestem na tak :)

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Postaram się pomysł trzeci wprowadzić w weekend bo widzę, że on najbardziej się podoba :)

Podstrona z najlepiej ocenianymi grami: TUTAJ

Układ strony z szerokimi newsami już wkrótce!

Witam, od paru dni pracuję nad przebudową układu portalu i optymalizacją kodu strony.

Mam pomysł aby newsy na stronie głównej rozszerzyć, tak żeby się wygodniej je przeglądało. Drugi pomysł dotyczy widoku kategorii. Użytkownik będzie mógł wybrać kategorie i wyświetli mu się pełna lista gier z lewej oraz na środku dokładniejsze informacje dotyczące 20 gier (20 gier na stronę, można zmieniać strony) screenshot, nazwa, adres oficjalnej stronki + krótki opis i zachęta do wejścia na podstronę gdzie można obejrzeć filmik i komentarze.

Trzeci pomysł dotyczy stworzenia podstrony "Spis gier MMORPG" gdzie będą "zbiorcze" bloki:

- 10 ostatnio dodanych gier

- TOP 10 gier 3d /średnia ocen

- TOP 10 gier 2d /średnia ocen

- TOP 10 gier via WWW /średnia ocen

- TOP 5 gier MMORTS /średnia ocen

- TOP 5 gier MMOFPS /średnia ocen

- TOP 5 gier SPORT /średnia ocen

oraz możliwość przejścia do interesującej kategorii.

Czwarty pomysł dotyczy wytyczenia nowej podstrony "Newsy", będzie tam wszystko to co jest teraz na głównej plus: 10 najpopularniejszych newsów, 10 najczęściej komentowanych i 20 ostatnio dodanych wpisów.

Co o tym sądzicie? Zachęcam do zapoznania się z pomysłami i zrzutami ekranu z mojego lokalnego serwera gdzie jest mniej więcej zobrazowane o co mi chodzi. Mile widziane posty z komentarzami oraz wypełnienie ankiety.

post-2-1273412671,6345_thumb.jpg

post-2-1273412683,7812_thumb.jpg