Ankieta-znowu

Ten kto wymyśla ankiety już na prawdę przeszedł sam siebie. Jak można zrobić ankietę, w której stawia się dwie zupełnie różne, nie mające ze sobą nic wspólnego w jednej odpowiedzi: "End Game/PvP". No ludzie.

I po raz kolejny o tym mówię, że jaki jest sens istnienia ankiety, kiedy można w niej głosować po kilka razy.

Niby masz rację, ale i jej nie masz. :D

Wiele ( nawet bardzo wiele ) ludzi zaczyna prawdziwą zabawę z PvP w End Game'ie. Wyexpią i ubiorą postać i zabierają się za urywanie fragów na arenach itp.

Więc swoją drogą w MMO ( nie każdym ) PvP jest w jakiś sposób częścią End Game'u.

Tyle ode mnie.

Dokładnie, kto normalny bawi się w PvP wcześniej, niz na Endzie? Dobra ankieta, nie spinajcie się już, tylko rzeczywiście, niech ogarną to głosowanie po kilka razy. Ktoś każe wam głosowac? Ch*ja robicie, a najwięcej narzekacie...

Ale przecież PVP to nie tylko walki na arenie. W dużej części PVP to pk-owanie na mapach, GvG, Castle Siege, poza tym w wielu grach areny pvp sa dzielone na przedziały lvl-owe, więc nie są tylko zabawą dla postaci z max lvl-em. Dlatego PVP i End Game nie powinno być w tej samej kategorii. Chociaż trzeba przyznać że wielu graczy (w tym i ja ;p ) odchodzi od gry jezeli po osiągnięciu max lvl-a nie mają możliwości udziełu w ciekawym PVP.

End Game. Co to właściwie jest? Wydaje mi się, że jest to wymaksowanie postaci, zdobycie najlepszego ekwipunku tak? A więc co to ma do PvP? Właściwie to End Game to jest pewien proces, właśnie dochodzenia do tego o czym wspomniałem, więc jeżeli już dojedziemy do tego o czym marzymy to szukamy innej gry lub zakładamy nową postać. (Właściwie kto to lubi?) Nie można dołączać do tego procesu PvP bo w wielu grach PvP nie prowadzi do wymaksowania postaci itp. tylko jest po prostu walką między graczami, która tak na prawdę nie rozwija naszej postaci. A no i tym Wasz End Game-em (bo ja chyba nie lubię tego określenia) mogą być też Instancje itp, ale to i tak jest PvE. Z resztą nie wszystkie gry się cechują takimi elementami. Tak więc PvP to już zupełnie inna sprawa. PvP to PvP, a nie jakiś End Game. Choć może PvP jest częścią End game, ale i tak nadal nie można tego łączyć. Niby na upartego można to tak połączyć, ale idąc tą drogą to (przykład z życia) naukę można nazwać pracą, bo uczysz się, żeby pracować. Czy to ma sens? Chyba nie.

@Overdragon

Wiele ( nawet bardzo wiele ) ludzi zaczyna prawdziwą zabawę z PvP w End Game'ie. Wyexpią i ubiorą postać i zabierają się za urywanie fragów na arenach itp

Sam ładnie oddzieliłeś End Game od PvP.

@Warcraft947

Dokładnie, kto normalny bawi się w PvP wcześniej, niz na Endzie? Dobra ankieta, nie spinajcie się już, tylko rzeczywiście, niech ogarną to głosowanie po kilka razy. Ktoś każe wam głosowac? Ch*ja robicie, a najwięcej narzekacie...

W Tera, GW2 może tak, ale ja nie mam na myśli takich... gówienek. A i użytkownik jest od narzekania i absurdalne jest to, żebym ja coś jeszcze musiał własnoręcznie robić. B)

Moim skromnym zdaniem end game jest scisle zwiazany z PVP, co prawda nie we wszystkich grach, ale jezeli uwazasz ze ankieta Ciebie nie dotyczy to nie glosuj. Trzeba przyznac - masz troche racji, no ale wkoncu to zwykla ankieta a Ty troszke zabardzo sie spiales :P.

PS: Mozesz takze zaglosowac na "Inne".

Moim skromnym zdaniem end game jest scisle zwiazany z PVP, co prawda nie we wszystkich grach, ale jezeli uwazasz ze ankieta Ciebie nie dotyczy to nie glosuj. Trzeba przyznac - masz troche racji, no ale wkoncu to zwykla ankieta a Ty troszke zabardzo sie spiales .PS: Mozesz takze zaglosowac na "Inne".

Hehe tutaj nie chodzi o to, że jak mi nie pasuje to mam nie głosować, tylko jak już się prowadzi poważny portal to się powinno się starać robić to jak najlepiej, i nie chce być tutaj złośliwy, ale w przypadku portalowej ankiety ktoś się nie bardzo stara.

To jest piaskownica guru a nie jakis poważny portal ^^

Po 2 ta ankieta jest lepsza niz poprzednie, moze za kilka miechów już beda "bezbledne" ankiety ;p

Ten kto wymyśla ankiety już na prawdę przeszedł sam siebie. Jak można zrobić ankietę, w której stawia się dwie zupełnie różne, nie mające ze sobą nic wspólnego w jednej odpowiedzi: "End Game/PvP". No ludzie.

I po raz kolejny o tym mówię, że jaki jest sens istnienia ankiety, kiedy można w niej głosować po kilka razy.