Ankieta

Ankieta.....

Nie wiem gdzie zbytnio umieścić ten temat więc piszę go tutaj..

Nie rozumiem co tak sracie z tym guild wars.... Rozumiem gra może być fajna ok.. Ale ta ankieta mnie rozwaliła...

Jak dla mnie gry nie kończą się na oczekiwaniu na Diablo 3 bądź guild wars(Diablo 2 grałem nie spodobało mi się. Guild Wars nie grałem i nie zamierzam grać). Co do ankiety nie narzucajcie nam tak bądź nie. Powinna być opcja " Gówno mnie obchodzi ta gra"

Nie rozumiem co tak sracie z tym guild wars.... Rozumiem gra może być fajna ok.. Ale ta ankieta mnie rozwaliła...Jak dla mnie gry nie kończą się na oczekiwaniu na Diablo 3 bądź guild wars(Diablo 2 grałem nie spodobało mi się. Guild Wars nie grałem i nie zamierzam grać).

Sam sobie zadajesz pytanie i sam sobie na nie odpowiadasz. Nie grałeś w GW to nie zrozumiesz fanów tej gry.

Nie zrozumiem to prawda. Ale to jest portal o mmo więc powinien być troszki bezstronny, a nie narzucać odpowiedź...

Od razu mówię nie mam zamiaru nikogo obrażać. Każdy ma prawo grać w to co mu się spodoba i innym nic do tego. Czepiam się ankiety i tylko wyłącznie jej. NIE GRY

Zgadzam się z przed mówcą, ale ja się trochę poczepiam gry: ;) Ja totalnie mam gdzieś tą grę i uważam, że będzie kolejnym nudnym, śmieciowym produktem na staczającym się już rynku gier. Tak, właśnie tak myślę bo uważam, że gry MMORPG idą w złą stronę. Cały czas ten sam oklepany schemat.

Nie grałem w jedynkę, ale z tego co się orientuje druga część nie wiele będzie miała wspólnego z jedynką. Jedynka, jeszcze miała swój klimat bo trzymała się praktycznie tylko PvP, a dwójka... szkoda gadać. Zupełnie nie rozumiem czemu tak wszyscy się zachwycają tą grą. Czemu nie weszli na kolejny poziom rozgrywki i nie zrobili tego w systemie non-target itp. tylko powrócili do korzeni...

A ja nie rozumiem czemu wszyscy tak lubią non-target ... wg. mnie korzenie są lepsze niż coś takiego.

A ja nie rozumiem czemu wszyscy tak lubią non-target ... wg. mnie korzenie są lepsze niż coś takiego.

Powiem tak: :huh::blink::huh::blink: What the f*ck?? "niż coś takiego"? To jest przyszłość gier MMO, a nie jakiś wybryk twórców.

Pooglądaj sobie filmiki z DarkFalla czy nawet z Mortal Online, a później z WoW-a i powiedz mi co według Ciebie przynosiłoby Ci większą frajdę, dreszczyk emocji i jeśli nadal będziesz wolał nudne klikanko to nie mamy o czym rozmawiać. <_<

Zgadzam się z przed mówcą, ale ja się trochę poczepiam gry: Ja totalnie mam gdzieś tą grę i uważam, że będzie kolejnym nudnym, śmieciowym produktem na staczającym się już rynku gier. Tak, właśnie tak myślę bo uważam, że gry MMORPG idą w złą stronę. Cały czas ten sam oklepany schemat. Nie grałem w jedynkę, ale z tego co się orientuje druga część nie wiele będzie miała wspólnego z jedynką. Jedynka, jeszcze miała swój klimat bo trzymała się praktycznie tylko PvP, a dwójka... szkoda gadać. Zupełnie nie rozumiem czemu tak wszyscy się zachwycają tą grą. Czemu nie weszli na kolejny poziom rozgrywki i nie zrobili tego w systemie non-target itp. tylko powrócili do korzeni...

Szkoda, że ten non target nie daje praktycznie nic fajnego, a nie zawsze dodaje oczekiwanej dynamiki. Choćby Vindictus, w którego grałem, nie czułem tego non targetu, wcale. Było dziwny, strasznie sztuczny, nie czułem w ogóle tej wolności w combacie. To samo Tera, więcej dynamiki walki uświadczyłem w Rifcie niż w niej, czy nawet w Blade And Soul, który nie jest non targetem. To samo jest z GW2, na filmikach widać, że dynamizm walki jest większy niż na większości non targetów. Podnieta tym non targetem straszna, ale tak naprawdę w tym momencie nie ma żadnego dobrego.

Co mi z tego, że gra jest non targetem, jeśli jedyna zmiana jest w tym, że klikam sobie non stop lewy przycisk myszy, od czasu do czasu prawy żeby sobie poatakować, kiedy to samo jest w "tergetowanych" grach, tylko automatycznie? Powiedz mi, co to za różnica?

Szkoda, że ten non target nie daje praktycznie nic fajnego, a nie zawsze dodaje oczekiwanej dynamiki. Choćby Vindictus, w którego grałem, nie czułem tego non targetu, wcale. Było dziwny, strasznie sztuczny, nie czułem w ogóle tej wolności w combacie. To samo Tera, więcej dynamiki walki uświadczyłem w Rifcie niż w niej, czy nawet w Blade And Soul, który nie jest non targetem. To samo jest z GW2, na filmikach widać, że dynamizm walki jest większy niż na większości non targetów. Podnieta tym non targetem straszna, ale tak naprawdę w tym momencie nie ma żadnego dobrego.

Ja tak samo, ten niby non target po pierwsze nie jest 100% non targetem, a po drugie usuwa dynamiczną rozgrywkę. Co z tego że koleś ma 2 metrowy miecz cięższy o 3 razy od samej postaci, jak żeby coś nim trafić to z 3-4 machnięcia, które same z siebie nie trwają zbyt krótko. Niestety tak jest jak gry robi się pod grafikę i szpan "nowość - non target". Ja także wolę zwykłe klasyczne rozwiązania targetowe i wspaniałą dynamikę, niż te cudotechniczne ######.

Chcecie Non-target? Grajcie w FPSy albo slashery typu DevilMayCry. Gry RPG nie polegaja i polegac nie beda, na wyprowadzaniu combosow w stylu gier spod znaku mordobic, a tym bardziej na strzelaniu na wzor gier, gdzie najwazniejsze jest precyzyjne oko i szybka reka.

A ankieta? Jak ankieta, nie czekasz na GW2? Co z tego, przecie i tak mozesz odpowiedziec na pytanie zawarte w ankiecie, a brzmi ono: czy grales w GW1? Nie ma o co sie spinac.

Szkoda, że ten non target nie daje praktycznie nic fajnego, a nie zawsze dodaje oczekiwanej dynamiki. Choćby Vindictus, w którego grałem, nie czułem tego non targetu, wcale. Było dziwny, strasznie sztuczny, nie czułem w ogóle tej wolności w combacie. To samo Tera, więcej dynamiki walki uświadczyłem w Rifcie niż w niej, czy nawet w Blade And Soul, który nie jest non targetem. To samo jest z GW2, na filmikach widać, że dynamizm walki jest większy niż na większości non targetów. Podnieta tym non targetem straszna, ale tak naprawdę w tym momencie nie ma żadnego dobrego.Co mi z tego, że gra jest non targetem, jeśli jedyna zmiana jest w tym, że klikam sobie non stop lewy przycisk myszy, od czasu do czasu prawy żeby sobie poatakować, kiedy to samo jest w "tergetowanych" grach, tylko automatycznie? Powiedz mi, co to za różnica?

Aaa weźcie się chowajcie z tym Vindictusem i Dragon Nestem. :P Ja nie mówię tutaj o takich śmieciowych produkcjach. Na prawdę nikt nie słyszał nigdy o DarkFallu, albo chociaż o Mortal Online? Ogarnijcie sobie te gry i dopiero wtedy zobaczycie co to znaczy dynamika walki. W żadnej z gier tego nie doświadczysz. I proszę nie mówcie więcej o Dragon Nest i Vindictusie bo tam co prawda jest NON-Target, ale zrobiony tak słabo, że rzeczywiście lepiej wypadają gry bez tego systemu.

@Dzz

Ale jemu raczej chodzi o to, że powstaje takie ciśnienie na tę grę ze strony mediów, a zwłaszcza twórców i jest to trochę żenujące bo jest dużo ludzi (w tym i ja), którzy leją na tę grę.

Ok możliwe,że DarkFall będzie lodzio miodzio grą, ale możliwe, że skończy tak samo jak inne non targety ... Wszystko co może wyglądać NIEWIARYGODNIE na trailerze w rzeczywistości może obsysać ... to samo dotyczy GW2 ( na które czekam bo grałem w 1 :> ) WoWa jak i całej masy innych dobrze zapowiadających się gier.

I tak tak ... wiem nie mówię poprawnie po Polskiemu, więc trzeba będzie mnie pocisnąć.

Ok możliwe,że DarkFall będzie lodzio miodzio grą, ale możliwe, że skończy tak samo jak inne non targety ... Wszystko co może wyglądać NIEWIARYGODNIE na trailerze w rzeczywistości może obsysać ... to samo dotyczy GW2 ( na które czekam bo grałem w 1 :> ) WoWa jak i całej masy innych dobrze zapowiadających się gier. I tak tak ... wiem nie mówię poprawnie po Polskiemu, więc trzeba będzie mnie pocisnąć.

Yyyy, ale DarkFall już jest na rynku od dawna. I on nie WYGLĄDA niesamowicie w niego się gra niesamowicie.

Zgadzam się tutaj z Ćwiekiem. Gry non target są fajne, ale nie są to gry które wyszły ostatnio. Vindictus, RaiderZ, Dragon nest i cała reszta to taki syf że masakra. Dla mnie non target nigdy nie będzie fajny w tego typu tytułach, ale w takim Darkfallu, DDO czy Mortal to jest coś pięknego. Tutaj inaczej ten system postrzegam i coś on jednak znaczy, a w tych nowych tytułach to nie jest nic fajnego już niestety. Jeżeli miałbym wybierać klikańca np: Archlorda lub Vindictusa to z całym szacunkiem sory ale wybieram to pierwsze. Co do Guild Wars 2. Gra mnie nie kręci, nie jara i mam dość już pisania i gadania o tej grze. Już od długich miesięcy zalewa nas info o tym jak grafik pierdnie nad tą grą, albo dodadzą możliwość ruszania ręką. Bez sensu. Grałem w GW 1 na 2 kampaniach i dla mnie gra jest do d*py. Wolę zapłacić za WoW-a niż za GW.

Każdy ma swoje zdanie :>

Moim skromnym zdaniem radzę zamknąć temat zanim zrobi się ni przyjemnie :>

Zgadzam się tutaj z Ćwiekiem. Gry non target są fajne, ale nie są to gry które wyszły ostatnio. Vindictus, RaiderZ, Dragon nest i cała reszta to taki syf że masakra. Dla mnie non target nigdy nie będzie fajny w tego typu tytułach, ale w takim Darkfallu, DDO czy Mortal to jest coś pięknego. Tutaj inaczej ten system postrzegam i coś on jednak znaczy, a w tych nowych tytułach to nie jest nic fajnego już niestety. Jeżeli miałbym wybierać klikańca np: Archlorda lub Vindictusa to z całym szacunkiem sory ale wybieram to pierwsze. Co do Guild Wars 2. Gra mnie nie kręci, nie jara i mam dość już pisania i gadania o tej grze. Już od długich miesięcy zalewa nas info o tym jak grafik pierdnie nad tą grą, albo dodadzą możliwość ruszania ręką. Bez sensu. Grałem w GW 1 na 2 kampaniach i dla mnie gra jest do d*py. Wolę zapłacić za WoW-a niż za GW.

No chociaż jedna osoba się ze mną zgodzi. ;)

A co do GW 2 z tym bedzie tak samo jak ze STWOR. Też niby miała zagarnąć wszystkich graczy, a szału z nią nie ma.

@UP

Co Ty gadasz? Dyskusja się toczy w warunkach pokojowych ;) .

Ano i właśnie tego się obawiam ... bo GW2 ma niby zawojować świat ... ale wg. mnie pozostaną w nim tylko Ci którzy grali w gw1, czyli będzie z nim to co było ze SW:TOR

Ha ;D to samo pisałem sam koledze, że GW 2 podzieli los Star Wars. Tam też była kupa szumu, bo gra najdroższa na świecie, bo piękna, bo super a teraz robią darmowe granie, bo okazuje się, że ludzi na serwerach nie ma a firma nie chce się do tego przyznać.

Przyciski typy nie mam zdania lub raczej ______ ( np jeżeli chodzi o wybór gry to ____ nazwa gry :P) powinny być dołączane do każdej tego typu ankiety, ponieważ dają one po 1 większy wybór opcji dla osoby wypełniającej, a po 2 ankieta jest wtedy dokładniejsza ;]

Ankieta.....

Nie wiem gdzie zbytnio umieścić ten temat więc piszę go tutaj..

Nie rozumiem co tak sracie z tym guild wars.... Rozumiem gra może być fajna ok.. Ale ta ankieta mnie rozwaliła...

Jak dla mnie gry nie kończą się na oczekiwaniu na Diablo 3 bądź guild wars(Diablo 2 grałem nie spodobało mi się. Guild Wars nie grałem i nie zamierzam grać). Co do ankiety nie narzucajcie nam tak bądź nie. Powinna być opcja " Gówno mnie obchodzi ta gra"