Dzisiaj 5 listopada
Niby dzisiaj facebook pada
Dzisiaj 5 listopada
Niestety to plotka puszczona dawno temu, nic takiego nie będzie... a szkoda. Chociaż z jednej strony dobrze, świat uniknie masowych samobójstw ze względu na owy koniec tego żałosnego portalu. Niestety sam mam tam konto, ale tylko z 1 powodu. Ważne informacje, tak bym nigdy nie zakładał tam konta.
Aktualnie takie portale, dla niektórych to jedyne "okno na świat" i kontakt z cywilizacją. Kocham to jak niektórzy spamują tymi ankietami......... żeby to chociaż sens miało.... a to pytania "czy pijesz herbatę". Aż ręka chce chwycić za detonator i rozpierdzielić to wszystko w drobny mak. Ale niestety to tylko nie spełnione marzenia
Dam wam treść skopjowaną... Ataki prawdopodobnie zostały odwołane....
Cytat:
Zapowiadany na 5 listopada koniec Facebooka raczej nie nastąpi. Hakerzy zrzeszeni w grupie Anonymous napisali na swoim twitterowym kanale, że akcja o kryptonimie "Operation Facebook" jest organizowana tylko przez kilku członków organizacji, a zdecydowana większość Anonów jej nie popiera.
Przypomnijmy, że najsilniejsza grupa hakerska na świecie, odpowiedzialna m.in. za atak na bazę danych PlayStation Network zapowiedziała, że 5 listopada z serwerów społecznościowego imperium znikną wszystkie dane użytkowników. Na skutek ataku wszystko miało... wyparować. Nie wiadomo, jak hakerzy chcieli to zrobić. Przecież dane można zbackupować i odtworzyć po ewentualnym ataku cyberprzestępców.
Na Twitterze Aby zobaczyć centrala Anonymous odcięła się od antyfacebookowych zapędów kilku swoich członków: "Operacja Facebook była zorganizowana przez kilku Anonymousów. To nie znaczy, że wszyscy się z tym zgadzamy" - takie oświadczenie zamieścili na portalu przedstawiciele niszczycielskiej organizacji. "Preferujemy walkę z prawdziwą siłą, a nie jakimiś mediami, które są dla nas narzędziem" - dopisali w osobnym tweecie.
Jeśli zatem zaczęliście już robić na Facebooku remanent, to możecie spokojnie go zakończyć. Ale i tak dane publikowane na wallach warto backupować.
O tak, czuje w sobie moc krzyżowca!
Bardzo lubię fejsbuka, też żałuję, że odwołali atak ;( Wiem, że to jest sprzeczne, to tak jakby ,,Kocham Cię i chcę żebyś umarła". Tak po prostu czuję.
A mi facebook po ostatnim updacie przestał się podobać. Czekam aż stracę konto na dzień przez Anonimów, a na następny będę miał je znowu przez backup. Chyba, że po ataku na giełdę papierków wartościowych kupią C4 i wysadzą serwery fejsa (ciekawe rozwiązanie).
Dzisiaj 5 listopada