Cześć.
Potrzebuję antenki do WiFi o mocy na tyle wysokiej, by pozwoliła mi na odbiór sygnału z routera oddalonego o 100m. Może być wewnętrzna bądź zewnętrzna, do kwoty 100zł. Co byście polecili?
Cześć.
Potrzebuję antenki do WiFi o mocy na tyle wysokiej, by pozwoliła mi na odbiór sygnału z routera oddalonego o 100m. Może być wewnętrzna bądź zewnętrzna, do kwoty 100zł. Co byście polecili?
Miałeś taką antenkę czy może się trochę na tym znasz że polecasz ją, czy po prostu wkleiłeś pierwszy lepszy link z allegro? Wiesz pytam się, bo nie chcę wyrzucić kasy w błoto.
Ja akurat mam taką i działa bardzo dobrze.

O ładnie, to mnie namówiłeś na zakup
i taka antenka spokojnie zlapie zasiég wifi od routera odlegego gdzie okolo kilometra?
p.s mozna podáczyc ja do tableta?
Witam podłączę się pod temat
szukam anteny do routera aby bez problemowo odbierać sygnał z około 15 metrów
poradzi ktoś coś w miarę taniego
Jak chcesz antenę do routera to musisz zobaczyć jaki masz wtyk - RP-SMA czy SMA-RP, ale stawiałbym na to pierwsze.
Wkręcasz tę antenę do routera i zasięg sieci powinien się zwiększyć - W sumie zasięg sieci można lekko zwiększyć zwiększając szerokość kanałów z 20 Mhz na 40 Mhz, ale jak mieszkasz w mieście to tego nie polecam bo wtedy Twoja siec będzie nachodzić na inne i przez to będzie większe zaszumienie kanałów.
Jeszcze taką masz -> Link
Mieszkam na wsi więc luz jest
Cześć.