Nie wiedziałem za bardzo gdzie umieścić temat, więc mam nadzieję, że dobrze trafiłem.
Jakie polecacie antywirusy? Chodzi mi głownie o przeskanowanie aktualnie i na przyszłość.
Nie wiedziałem za bardzo gdzie umieścić temat, więc mam nadzieję, że dobrze trafiłem.
Jakie polecacie antywirusy? Chodzi mi głownie o przeskanowanie aktualnie i na przyszłość.
Jeżeli chcesz przeskanować komputer od czasu do czasu to Dr.WEB CureIt! albo Malwarebytes Anti-Malware oraz AdwCleaner jeżeli złapiesz coś niechcianego.
Z antywirusów polece Ci AVG Microsoft Security Essentials (to już zależy od systemu), avast (choć jak jakiś czas temu zainstalowałem były niezłe cyrki ale podobno to od wersji programu).
Najlepiej byłoby jakbyś napisał jaki masz system (bo wiele od niego zależy). Ja mam windows 8 a w nim jest Windows defender a ja nie potrzebuje full ochrony.
Mam windows 8, mam też defendera, ale to mnie nie uchroniło przed wykradnięciem danych steam.
Sciagnij sobie avasta Dobry i nie zamula kompa
W takim razie przydałoby się uzbroić w antywirusa + firewall i skaner. Z antywirusów to tak jak pisałem AVG, avast to te popularniejsze i dobre. Zależy czy chcesz darmowe czy i płatne wchodzą w grę. Z firewalli to możesz zobaczyć Comodo Personall (darmowy) czy Online Armor Free (darmowy) oba po polsku /ja jednak dobrze się na firewallach nie znam ja mam wszystko te podstawowe z windowsa.
Ze skanerów to Malwarebytes Anti-Malware (z tego co pamiętam ma funcke która bodajże działa w tle i chroni komputer) program darmowy mimo że można mieć wersje pro można spokojnie korzystać z darmowej wersji.
Dużo przeglądasz interent (różnego rodzaju strony, ściąganie plików itd)? bo jak wiadomo to się przekłada na brak bezpieczeństwa (o ile nie jesteśmy świadomi albo mamy słabą ochrone). Ja fakt faktem kieedyś miałem 72 wirusy na komputerze komputer ledwo chodzić sypał się jednak wtedy byłem dzieciakiem o komputerach wiedziałem tyle co nic.
Teraz niepotrzebuje żadnego zabezpieczenia (antywurs, firewall itd). Mimo że bardzo dużo ściagam, przeglądam (nawet jak jest coś wirusem).
Eset nod - na FB wpisz coś w rodzaju eset free keys i będziesz miał oryginalnego noda
Pobieram bardzo mało plików, dlatego byłem zdziwiony gdy nie mogłem się zalogować, antywirusa też nie posiadałem, bo tak jak ty powiedziałeś korzystam z internetu świadomie. Aktualnie kończy mi się skanować ESETem i nic nie znalazł, nie wiem czy to dobrze, bo konto jednak zostało skradzione. Ma ktoś jakieś sugestie co mogło być powodem?
nie polecam Avasta wszędzie wirusy widzi i usuwać chce mimo że to wirusy nie są
za to polecam Eset Nod32 Antywirus bardzo dobry nie obciąża kompa płatny ale jest też trial
crack na necie też są
ja ze swojej strony polece kombajn comodo (comodo internet security) anty wirus z firewallem i paroma innymi wspomagaczami
Jeżeli konto steam miało małe zabezpieczenie to i kradzież była łatwa. W jaki sposób to mi cieżko powiedzieć bo ja z tej platformy nie korzystam (może raz jak kupiłem nową grę ale i tam zapomniałem login hasło i email...). Próbowałeś pisać do supportu czy coś w tym stylu?
Podawałeś komuś login/hasło?
Może ściągałeś coś do gry/steam i wtedy to się stało? albo na jakieś stronie podawałeś dane? przyczyn może być wiele. Jako że skradziono Tobie konto przydałoby się to wyjaśnić ja nie jestem informatykiem czy jakimś specem komputerowym a chciałbym. Nie chce też Tobie i innym pisać głupot albo wpowadzać w błąd piszę to co wiem i to jakie są moje przypuszczenia. Zalecałbym jak najszybsze zaopatrzenie się w jakiś pakiet antywirusowy i przeskanowanie (kilkoma) programami komputer.
Dobrym pomysłem też jest danie logów na jakieś specjalistyczne forum (wiadomo dziedzina forum to i ludzie inni tam przebywający) wtedy jakiś obeznany człowiek najprawde wiele może pomóc.